Claudia de Breij kritisch over radioplan Dionne Stax

Claudia de Breij is kritisch over het plan van NPO Radio 1 om de zender meer luchtigheid te geven. Het station heeft alles behalve luchtigheid nodig. Dat zegt de BNNVARA-prominent in haar column in de VARAgids. NPO Radio 1 pakt een uur zendtijd af van Radio EenVandaag én Nieuws & Co voor een nieuw lunchprogramma met Dionne Stax en Toine van Peperstraten. Hun show moet voor lucht in de programmering zorgen. Een heel erg slecht idee, vindt De Breij.

De Breij begrijpt niets van de drang om alles maar luchtiger te maken. “Radio 1 is de nieuws- en actualiteitenzender. Daar hoort nieuws, en actualiteiten. En intelligente presentatoren, kundige journalisten (…) die tot op het bot durven doorvragen zonder zich af te hoeven vragen of de luisteraar het nog wel gezellig vindt.

Je zet niet de radio op Radio 1 voor luchtige onderwerpen en meninkjes van Jan met de pet, aldus De Breij. “Ik wil nieuws, en dan duiding van dat nieuws door deskundigen.”

Wat een miskleun, vindt ze. “In deze tijden waarin de waarheid onder druk staat moet Radio 1 eerder verstevigen. Steun je topjournalisten, NPO, en huur er nieuwe bij van journalistiek vernieuwende platforms als Follow The Money.”

De VARAgids-column van Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen