Gert Verhulst rekent op verzoening RTL en SBS

Gert Verhulst denkt dat RTL en SBS zich op termijn weer met elkaar gaan verzoenen. Het land is te klein voor twee zendergroepen die elkaar naar het leven staan. Dat zegt de Vlaamse mediakoning in gesprek met de Nieuwe Revu. Sinds RTL een intensieve samenwerking met John de Mol weigerde is het hek van de dam. Hij haalde sterren als de mannen van VI, Linda de Mol en Wendy van Dijk naar SBS en probeerde ook nog actief om alle Voice-versies weg te halen bij RTL.

Het is oorlog tussen de twee uitzendpartijen. In Vlaanderen is dat heel anders. “Ik moet zeggen dat het meevalt. Onze twee grote commerciële zenders VTM en Vier, vergelijkbaar met RTL en SBS bij jullie, kunnen goed naast elkaar bestaan en sterren verschijnen onderling gewoon in elkaars programma.

Verhulst vindt dat een heel gezonde situatie. “Gelukkig maar, want ons land is al zo klein en we hebben elkaar allemaal nodig. Als je daarin dan ook nog ruzie en spanningen hebt, kun je amper nog tv maken.”

Bij ons ligt het anders. Zo verbood RTL onlangs dat SBS beelden van Angela Groothuizen en Chantal Janzen in het Amerikaanse programma The World’s Best mocht uitzenden. “Nederland verkeert nu even in een crisissituatie, maar ik veronderstel dat zich dat ooit een keer weer zal normaliseren, toch?

Het Nieuwe Revu-interview met Gert Verhulst kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen