Barry Atsma: ‘Opnametempo in NL vier keer zo hoog’

Het opnametempo van Nederlandse films en televisieseries ligt ongeveer vier keer zo hoog als in het buitenland, waar hij ook regelmatig werkt. Dat vertelt acteur Barry Atsma in gesprek met Televizier. Atsma is momenteel te zien in het Amerikaanse The Rook. “Het verschil zit hem vooral in het tempo. Bij Klem draaien we acht, soms negen pagina’s script per dag. Bij The Rook waren dat er twee. Over een blok van tien zinnen doen ze daar rustig 2 dagen, dat is in Nederland ondenkbaar“, zegt hij.

Is twee dagen voor tien zinnen ook niet een beetje overdreven? “Met mijn Hollandse nuchterheid denk ik soms ook ‘nou hebben we het er toch wel op staan?’, maar dan moet ik toch de volgende dag wéér terug. De budgetten zijn in het buitenland vaak ook veel groter.

Atsma krijgt ook meer betaald in het buitenland. “Ja, ik krijg ook meer betaald dan in Nederland. Maar dat is niet zo gek, want het beoogde publiek is ook veel groter.

Op dit moment werk ik gemiddeld zo’n 3 dagen per week in het buitenland. Dat gaat hartstikke goed en dat zou ik graag zo houden. Ik wil namelijk ook graag thuis zijn om mijn kinderen te zien.”

In oktober begint Atsma met de opnames van het derde seizoen van de NPO-serie KLEM.

Het interview met Barry Atsma kunt u lezen op de website van Televizier.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen