Evert Santegoeds faalt als misdaaddeskundige

Geplaatst op di 30 jul 2019 om 14:20

Het nieuws dat Imanuelle Grives in de Antwerpse cel is beland beheerst al wekenlang het shownieuws. Haar zaak wordt op de voet gevolgd door de roddelbladen en tv-programma’s als RTL Boulevard en Shownieuws. Het laatste nieuws is dat de actrice niet in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de raadkamer om haar nog een maand in hechtenis te houden op verdenking van drugshandel. Daardoor kan Grives haar proces niet op vrije voeten afwachten in Nederland.

Advocate Mariëlle van Essen legde maandagavond in RTL Boulevard uit waarom Grives waarschijnlijk niet in beroep is gegaan. “Ik denk dat de belangrijkste reden is dat die twee weken dat je moet wachten op het hoger beroep niet worden afgetrokken van die maand, dus tegen de tijd dat je dan eindelijk aan de beurt bent met je hoger beroep zou de maand hechtenis alweer bijna om zijn en had je überhaupt alweer naar de rechtbank gemoeten om te beslissen of die maand wordt verlengd. Die maand gaat pas lopen vanaf het moment dat bevestigd wordt.”

Aangezien dit verhaal de publiciteit haalt, is de rechter extra streng, denkt Van Essen. “De Belgische rechter heeft wel heel duidelijk een voorbeeld willen stellen. Ik denk dat de kans daarom ook laag wordt ingeschat door haar advocaat.”

Toch had Grives in hoger beroep misschien toch wel wat kans gehad, aldus Van Essen. “Want de rechter houdt haar nu vast omdat er sprake van vluchtgevaar en herhalingsgevaar. Dan denk ik: het is een Nederlandse dame en je kan ook gewoon een oproep sturen naar een adres in Nederland, dus vluchtgevaar vind ik in haar geval niet echt aannemelijk.”

Evert Santegoeds behandelde de zaak ’s avonds ook in Shownieuws en had zijn eigen versie van het verhaal. Hij begrijpt helemaal niets van Grives. “Waarom zou je het niet doen, denken wij dan. Nee heb je en ja kan je krijgen. Ze doet het dus niet, want dan moet ze dat hele rare verhaal gaan herhalen dat ze daar was om zich voor te bereiden op een rol. Ze denkt denk ik: laat ik deze maand maar even in stilte doorbrengen.

Foto: SBS
13 Reacties op “Evert Santegoeds faalt als misdaaddeskundige”


 1. Local Hero

  Evert Rioolrat Santegoeds. Door gebrek aan gewicht omhoog gevallen.

 2. Remi

  … Volledige “zinnen” communiceren is Evert inderdaad volkómen vreemd.

 3. Joop55

  Televaag faalt wel in meer dingen, oplages dalen met de week. Heerlijk, kudt rioolkrant.

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat een gehakkel weer.
  Da’s het niveau en daar moet u het mee doen.
  Welkom bij de commerciële omroep.

 5. #NPO Kijker#

  Mariëlle van Essen faalt voor de zoveelste keer.

 6. Ron

  Al wekenlang beheerst het het nieuws??
  Is nog geen anderhalve week geleden gebeurd…!

 7. White Angel.

  Waarom elkaar altijd af zitten zei-ken, er valt toch ook genoeg leuk nieuws te vertellen??

 8. Rietlandpony

  Ik begrijp niet dat deze man nog op tv is. Niet prettig om naar te kijken, hakkelt, mompelt en stamelt en kijkt altijd zuur. Krijg altijd plaatsvervangend medelijden als ik naar dit programma kijk als hij er staat.

 9. West

  Dat hele shownieuws is van een niveau kleuterschool

 10. 2 sneetjes wit en 1 kroket

  Als vanouds ratelde Santegoeds tijdens de behandeling van dit item zijn niet nader onderbouwde en niet-aannemelijk geworden feiten en omstandigheden op.
  Santegoeds, misdaaddeskundige pur sang – not – kwam al hakkelend en brabbelend, hortend en stotend, dermate in ademnood dat ik stilletjes hoopte dat de kijker live getuige zou worden van diens smartelijke heengaan.
  Helaas werd mijn hoop weer niet bewaarheid en bleef Zevert dankzij zijn uitgezakte flaporen – het resultaat van decennialang stiekem en achterbaks afluisteren van gesprekken – en mede door het contragewicht van zijn verlepte ṣƿέŗmḁstrot, overeind.
  Toch blijft de hoop gloren dat deze pollywog binnen niet al te lange tijd de gemeenschap zal verblijden met zijn verscheiden. Na zovele jaren van treiterij, halve waarheden, hele leugens, ongecontroleerde uitspraken en op afstand opgestelde telelenzen, is het ‘rolletje’ ooit op.
  Ik kan de dag niet afwachten dat bekend zal worden dat deze hemorroïden-schoffelaar het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld.
  Moge zijn ontslapen kwaalvol en meedogenloos zijn, want dat heeft hij verdiend. Als citaat van blijdschap stel ik “het is hard te sterven als het lente wordt” van Jacques Brel voor.

 11. S. Stokvis

  Evert wie?

 12. Simon

  Evert Santegoeds faalt volgens mij gewoon zowiezo als mens… Alleen dat valse hoofd al…

 13. Simon

  Hij heeft wel hele scherpe valse bijttandjes, ’t zal toch geen vampier zijn?! Hij heeft destijds wel zijn voorganger Philip Scheltens vakkundig om zeep geholpen, die kan ’t niet meer na vertellen… Rest in peace Philip Scheltens…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.