Evert Santegoeds faalt als misdaaddeskundige

Het nieuws dat Imanuelle Grives in de Antwerpse cel is beland beheerst al wekenlang het shownieuws. Haar zaak wordt op de voet gevolgd door de roddelbladen en tv-programma’s als RTL Boulevard en Shownieuws. Het laatste nieuws is dat de actrice niet in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de raadkamer om haar nog een maand in hechtenis te houden op verdenking van drugshandel. Daardoor kan Grives haar proces niet op vrije voeten afwachten in Nederland.

Advocate Mariëlle van Essen legde maandagavond in RTL Boulevard uit waarom Grives waarschijnlijk niet in beroep is gegaan. “Ik denk dat de belangrijkste reden is dat die twee weken dat je moet wachten op het hoger beroep niet worden afgetrokken van die maand, dus tegen de tijd dat je dan eindelijk aan de beurt bent met je hoger beroep zou de maand hechtenis alweer bijna om zijn en had je überhaupt alweer naar de rechtbank gemoeten om te beslissen of die maand wordt verlengd. Die maand gaat pas lopen vanaf het moment dat bevestigd wordt.”

Aangezien dit verhaal de publiciteit haalt, is de rechter extra streng, denkt Van Essen. “De Belgische rechter heeft wel heel duidelijk een voorbeeld willen stellen. Ik denk dat de kans daarom ook laag wordt ingeschat door haar advocaat.”

Toch had Grives in hoger beroep misschien toch wel wat kans gehad, aldus Van Essen. “Want de rechter houdt haar nu vast omdat er sprake van vluchtgevaar en herhalingsgevaar. Dan denk ik: het is een Nederlandse dame en je kan ook gewoon een oproep sturen naar een adres in Nederland, dus vluchtgevaar vind ik in haar geval niet echt aannemelijk.”

Evert Santegoeds behandelde de zaak ’s avonds ook in Shownieuws en had zijn eigen versie van het verhaal. Hij begrijpt helemaal niets van Grives. “Waarom zou je het niet doen, denken wij dan. Nee heb je en ja kan je krijgen. Ze doet het dus niet, want dan moet ze dat hele rare verhaal gaan herhalen dat ze daar was om zich voor te bereiden op een rol. Ze denkt denk ik: laat ik deze maand maar even in stilte doorbrengen.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen