Emma Wortelboer jaloers op collegasterren BNNVARA

Emma Wortelboer vindt het soms lastig te verteren als collegasterren bij BNNVARA haar voorbijstreven met eigen programma’s, terwijl zij voornamelijk rubriekjes aan elkaar praat. Dat zegt het Songfestival-schreeuwmeisje in gesprek met Volkskrant Magazine. Wortelboer kan er flink onzeker van worden. “Ik was mezelf steeds aan het vergelijken met collega’s uit het vak, daar ben ik mee opgehouden. Ik werd er krankjorum van“, aldus het 22-jarige televisiemeisje in de krant.

Met wie vergeleek ze zich dan? “O, echt met iedereen. Met een Tim Hofman, een Gwen van Poorten, een Geraldine Kemper en dan spiegelde ik mezelf aan hen: waarom hebben zij een eigen programma en ik niet?

Social media helpen ook niet mee, aldus Wortelboer. “En ook die stomme influencerscrap op Instagram natuurlijk: je kunt iedereen de hele dag volgen, dus denk je voortdurend: hé, die doet een fotoshoot, of die staat op te treden, waarom lig ik nu thuis op de bank niks te doen? Wat gaat er mis?

Dat gaat zo in je hoofd zitten, aldus Wortelboer. “Ik werd er heel onzeker van. Ik was meer bezig met die anderen dan met mezelf. Maar dat heb ik nu wel losgelaten.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Emma Wortelboer kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen