Emma Wortelboer verdient 63.600 euro per jaar bij BNN

Emma Wortelboer verdient 63.600 euro bruto per jaar bij haar omroep BNNVARA, exclusief vakantiegeld en andere uitkeringen. Dat vertelt de presentatrice vandaag in Volkskrant Magazine. Wortelboer, bekend als het hysterische schreeuwmeisje van het Songfestival, is er open over. “Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit? Wat verdien ik? Wil je dat weten? Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand.

Ze vindt het gek om op 22-jarige leeftijd al meer te verdienen dan haar ouders. “Ja, dat is best gek. Het voelt alsof ik het nog niet verdien. Het is best veel geld, en wat doe ik nou eigenlijk?

Haar moeder werkt in de geestelijke gezondheidszorg. “Het is niet helemaal eerlijk: mijn moeder stopt al 35 jaar haar ziel en zaligheid in het helpen van anderen. Bij mij draait het tot dusver voornamelijk om Emma Wortelboer.”

Uiteindelijk wil Wortelboer dat ‘merk’ alleen maar verder uitbouwen. “Als ik heel ver in de toekomst durf te kijken, dan wil ik Linda de Mol worden. Niet alleen presentator, maar ook een merk, een manier van leven bijna. Zo cool vind ik dat van haar.

Het Volkskrant Magazine-interview met Emma Wortelboer kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen