Brigitte Heitzer vond tv-volk Op Zoek Naar Evita vreselijk

Musicalactrice Brigitte Heitzer vond het volk dat haar in 2007 tot winnares van de populaire NPO 1-show Op Zoek Naar Evita verkoos vreselijk. Dat laat ze dit weekend blijken in het AD. Heitzer ergerde zich eraan dat die stemmende kijkers haar wilden toe-eigenen. “Als ik een keer niet speelde, vlogen de klachten me om de oren. Mensen vonden dat ze er recht op hadden om mij te zien, ze hadden tenslotte op me gestemd. Maar zeven keer per week op het podium is moordend.

Het was gewoon niet te doen, aldus Heitzer. “Ik had er enorme zin in (om te spelen in de musical Evita, red.), tot het moment dat de try-outs begonnen. Toen ging het mis. Door de confrontatie met mensen die dachten dat ze het alleenrecht op mij hadden, omdat ze op mij hadden gestemd.

Ze moest het tv-volk continu aandacht geven. “Als je met je hoofd op tv bent geweest, ben je gemeengoed. Mensen denken dat ze je kennen en voortdurend kunnen zeggen wat ze van je vinden. Misschien is het mijn zuidelijke inborst, maar ik vind een beetje afstand wel prettig.”

Ook de heisa rond de show vond Heitzer lastig. “Interviews, fotoreportages, tv-programma’s… Het was bizar.

Toen ik op die zondag in 2007 op tv de rol won, was het ensemble al een week aan het repeteren. Die achterstand kon ik nauwelijks goedmaken: tijdens die tien weken in de tv-studio zag ik geen script of zangpartij.

Het AD-interview met Brigitte Heitzer kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen