Bert van der Veer denkt dat GTST op RTL 4 blijft

Geplaatst op wo 17 jul 2019 om 13:00

Bert van der Veer denkt dat Goede Tijden Slechte Tijden voorlopig nog doorgaat op zijn huidige tijdslot, ondanks dat de kijkcijfers van de RTL 4-soap onherstelbaar lijken ingestort. Dat geeft de Pauw-regisseur en voormalig RTL 4-baas aan in de Nieuwe Revu. Er wordt, onder meer vanuit de hoek van het AD, veelvuldig gesuggereerd dat GTST zijn achtuurslot op RTL 4 wel eens zou kunnen gaan verliezen. De vooravond van de zender kan immers wel een impuls gebruiken.

Van der Veer denkt dat het voorlopig niet aan de orde is. “Kijkdichtheid verloopt altijd in golfbewegingen en is afhankelijk van veranderingen in scenario en cast. Ik voorspel dat GTST nog jaren doorgaat.

GTST hóórt op het achtuurslot van RTL 4, vindt hij. “RTL heeft ook absoluut geen alternatief op dat tijdslot, want je moet er toch niet aan denken dat ze daar Rad van Fortuin weer gaan neerzetten!

Zelf kijkt Van der Veer niet naar de serie. “Zo lang ik programmadirecteur bij RTL ben geweest, moest ik wel verplicht kijken naar GTST. Ik ben ergens in 2000 vertrokken en toen het niet meer moest, ben ik meteen gestopt met kijken.”

Overigens heeft Van der Veer er wel belang bij dat de soapserie op RTL 4 te zien blijft. “De tekst van de titelsong levert me aan vergoeding van de rechten nog iedere week een weekendje Antwerpen op, dus ik hoop dat GTST nog heel oud mag worden.”

Het Nieuwe Revu-interview met Bert van der Veer kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
28 Reacties op “Bert van der Veer denkt dat GTST op RTL 4 blijft”


 1. Ron

  Zo is dat, en is ook geen rocket science. Al die spookverhalen dat het verdwijnt en naar RTL5 verkast gaat worden kunnen echt naar het rijk der fabelen. Punt.

 2. Remi

  … Die foto ook … Bert met die -18 bril … ;)

 3. Karin

  Proost Bert 🍺🍺🍺🍺

 4. Rachid

  GTST blijft ook gewoon op RTL 4, ze zitten nu in een dip, maar zoals voorgaande keren (2006/2007) en (2000/2001) komen ze die gewoon te boven

 5. Freddie

  Het zijn idd golfbewegingen en 1x in de 5-10 jaar dient men weer op een andere manier naar de soap te kijken. Dat is nu weer aan de orde. Er zullen wel weer deskundigen in worden gevlogen want GTST van RTL4 af geloof ik ook niet. Het is net zoals het 8 uur journaal, een instituut en pijler van de zender.
  De quiz van Ruben is echt leuk maar geen programma wat jaren en jaren op de buis kan blijven. We mogen ook niet vergeten dat GTST bijna 30 jaar op de buis is, dat is ongelofelijk lang en het kan ook niet altijd hoger, beter etc zijn. Dit zijn mindere tijden.

  Het mag allemaal wat spannender, misschien weg uit Meerdijk of die plaats wat groter maken. Dat een Lana opeens zo oud is…dat kan toch ook niet. Het is te ver van de realiteit komen te staan.

 6. Mick

  Gewoon verbeteren, je kunt er nog zo veel mee. Naar RTL5 zou ook nergens op, ten eerste omdat het een jongerenzender is, geen huisvrouwen- of gezinszender. Ten tweede omdat de kijkcijfers dan zouden marginaliseren waardoor het al helemaal onbetaalbaar wordt.

 7. Mick

  Op slaan*

 8. Mick

  Die Lana hoort net te leren rekenen met haar leeftijd, in de serie is het al een junkie met een strafblad. Zo onrealistisch.

 9. Fox Mulder

  Drank maakt meer kapot dan dat…

 10. Minder of Mirjam

  “Er wordt, onder meer vanuit de hoek van het AD, veelvuldig gesuggereerd dat GTST zijn achtuurslot op RTL 4 wel eens zou kunnen gaan verliezen.“

  HALLO MEDIAC0URANT!

 11. Sapperdeflap zeg!

  Bert lijkt op een oudere broer van Hans Janmaat. Hij kan zo beginnen met: “Landgenoten…”

 12. gtstfites

  @Mick
  Vanaf september komt er al verbetering in had de producent gezegd. Dan hopen dat Jojo eruit gaat.

 13. Bo

  Als Bert zegt dat het blijft dan zou ik me echt zorgen gaan maken. Deze zelfbenoemde kenner zit er vrijwel altijd naast.

 14. Coca Cola

  Het wordt vooral HIER eelvuldig gesuggereerd dat GTST zijn achtuurslot op RTL 4 wel eens zou kunnen gaan verliezen.

 15. Grace321

  Geld geld geldwolf

 16. Laurens

  Nog slechts 1 jaar te gaan. Dan is de 30 jaar gehaald. Waarna echt voorbij. Eens is de koek op. Alles is uitgemolken. Maar ja, het is en blijft Repeat Television Luxemburg.

 17. Donald Dumb

  Tja. Aan alles komt een eind. Ook aan GTST

 18. Simone

  Nu RTL 4 Rolf van Haeften heeft ingelijfd, zou hij misschien een rol spelen in dit tijdslot.

 19. Anja

  God zal me lief hebben zeg, kan de Bert nog denken dan.
  Ik dacht dat die al gemummificeerd was.

 20. Bart

  @Laurens Echt onzin wat je zegt.

 21. Erik

  Kijkcijferkastjes zijn de meest betrouwbare meetmiddelen in de geschiedenis van de TV-industrie en mag je 100% vertrouwen!

 22. Coca Cola

  @Kickel, Niemand, maar dan ook niemand is geïntresseerd in jou fantasieen!

 23. Eikenprocessierups

  Die van der Veer is zelf verslaafd aan GTST, hij wordt er lekker h*rny van, dat zie ik al aan zijn ranzige blik hierboven……

 24. Norvo

  Je hebt al een weekendje Antwerpen voor 49 euro. Zouden de GTST royalties echt zo weinig opbrengen? Ook zuur.

 25. Johnny👀

  Zou die Bert familie zijn van dat andere sch.ele konijn Giel Beelen?

 26. Kerstboomprocessierups

  Giel Beelen is familie van Ome Willem.

 27. CreaBea

  denken is voor mensen die er verstand van hebben.

 28. anymousin

  @gtstfites, alleen JoJo?? Dit karakter vind ik nog het minst erge.
  Voor mij mag Valentijn vertrekken. Irritant en over het paard getilde gozer/karakter.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.