Bert van der Veer denkt dat GTST op RTL 4 blijft

Bert van der Veer denkt dat Goede Tijden Slechte Tijden voorlopig nog doorgaat op zijn huidige tijdslot, ondanks dat de kijkcijfers van de RTL 4-soap onherstelbaar lijken ingestort. Dat geeft de Pauw-regisseur en voormalig RTL 4-baas aan in de Nieuwe Revu. Er wordt, onder meer vanuit de hoek van het AD, veelvuldig gesuggereerd dat GTST zijn achtuurslot op RTL 4 wel eens zou kunnen gaan verliezen. De vooravond van de zender kan immers wel een impuls gebruiken.

Van der Veer denkt dat het voorlopig niet aan de orde is. “Kijkdichtheid verloopt altijd in golfbewegingen en is afhankelijk van veranderingen in scenario en cast. Ik voorspel dat GTST nog jaren doorgaat.

GTST hóórt op het achtuurslot van RTL 4, vindt hij. “RTL heeft ook absoluut geen alternatief op dat tijdslot, want je moet er toch niet aan denken dat ze daar Rad van Fortuin weer gaan neerzetten!

Zelf kijkt Van der Veer niet naar de serie. “Zo lang ik programmadirecteur bij RTL ben geweest, moest ik wel verplicht kijken naar GTST. Ik ben ergens in 2000 vertrokken en toen het niet meer moest, ben ik meteen gestopt met kijken.”

Overigens heeft Van der Veer er wel belang bij dat de soapserie op RTL 4 te zien blijft. “De tekst van de titelsong levert me aan vergoeding van de rechten nog iedere week een weekendje Antwerpen op, dus ik hoop dat GTST nog heel oud mag worden.”

Het Nieuwe Revu-interview met Bert van der Veer kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen