Bekende vrouwen woest over hittehosanna in media

De media staan de afgelopen dagen in het teken van de hitterecords die sneuvelen in ons land. Gisteren gingen we in Nederland zelfs door de grens van 40 graden heen. Ook wie niet op de thermometer keek is dat niet ontgaan. Het komt overal voorbij: op kranten, op de radio, in tv-programma’s. En de hosannasfeer waarmee dat gebeurt stuit sommige mensen ook tegen de borst, waaronder bijvoorbeeld de bekende vrouwen Margriet Vroomans en Wouke van Scherrenburg.

Vroomans vindt het verschrikkelijk dat hier zo feestelijk over wordt gedaan. “Al die opgetogen reacties op dat warmterecord van 40.4 graden, alsof het superknap is dat ‘we’ dat gehaald hebben, ik snap er niks van. 😳 We worden gegrilld mensen, in de oven die we zelf hebben opgestookt!

Van Scherrenburg is het daarmee eens. “Ongelooflijk dat hier grappig over wordt gedaan, deze hitte is rampzalig voor onze planeet. Met je records. Ik ben mateloos geïrriteerd door die achterlijke hallelujatweets.

Weervrouw Helga van Leur gaf gisteren in RTL Boulevard toe dat het als meteoroloog zijnde best een soort van feestelijke dag was, maar dat ook zij ziet dat het klimaat verandert. “Laten we hopen dat het nu wel stopt.

Haar weercollega Gerrit Hiemstra zat aan tafel bij Jinek. Hij waarschuwt al jaren voor het veranderende klimaat, maar krijgt daarop veelal haatreacties. Waar komt dat vandaan? “Dat vraag ik me ook af. Ik verbaas me er eerlijk gezegd ook echt over. Dit is nog vrij mild moet ik eerlijk zeggen.”

Ik lees het trouwens ook allemaal niet, want het is simpelweg te veel. Afgezien daarvan: ik verbaas me erover wat mensen drijft om dit soort dingen überhaupt richting mij te sturen, want ik kan er namelijk niets mee, snap je? Ik zou ook heel graag willen dat de werkelijkheid anders zou zijn, maar ik kan het niet anders maken.”

Er is niemand die Hiemstra tegen kan houden op dat vlak, gaf hij aan. Eva Jinek: “Ik zou zeggen: hou dat vol.

Overigens zijn niet alle usual suspects boos over de hittehosanna. Zo looft de anders zo correcte Georgina Verbaan op Twitter zelfs een milieuvernietigende airconditioner uit aan iemand die de naam van haar plantje weet.

Foto: KRO-NCRV, Rogier Veldman

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen