Bekende vrouwen woest over hittehosanna in media

Geplaatst op vr 26 jul 2019 om 9:00

De media staan de afgelopen dagen in het teken van de hitterecords die sneuvelen in ons land. Gisteren gingen we in Nederland zelfs door de grens van 40 graden heen. Ook wie niet op de thermometer keek is dat niet ontgaan. Het komt overal voorbij: op kranten, op de radio, in tv-programma’s. En de hosannasfeer waarmee dat gebeurt stuit sommige mensen ook tegen de borst, waaronder bijvoorbeeld de bekende vrouwen Margriet Vroomans en Wouke van Scherrenburg.

Vroomans vindt het verschrikkelijk dat hier zo feestelijk over wordt gedaan. “Al die opgetogen reacties op dat warmterecord van 40.4 graden, alsof het superknap is dat ‘we’ dat gehaald hebben, ik snap er niks van. 😳 We worden gegrilld mensen, in de oven die we zelf hebben opgestookt!

Van Scherrenburg is het daarmee eens. “Ongelooflijk dat hier grappig over wordt gedaan, deze hitte is rampzalig voor onze planeet. Met je records. Ik ben mateloos geïrriteerd door die achterlijke hallelujatweets.

Weervrouw Helga van Leur gaf gisteren in RTL Boulevard toe dat het als meteoroloog zijnde best een soort van feestelijke dag was, maar dat ook zij ziet dat het klimaat verandert. “Laten we hopen dat het nu wel stopt.

Haar weercollega Gerrit Hiemstra zat aan tafel bij Jinek. Hij waarschuwt al jaren voor het veranderende klimaat, maar krijgt daarop veelal haatreacties. Waar komt dat vandaan? “Dat vraag ik me ook af. Ik verbaas me er eerlijk gezegd ook echt over. Dit is nog vrij mild moet ik eerlijk zeggen.”

Ik lees het trouwens ook allemaal niet, want het is simpelweg te veel. Afgezien daarvan: ik verbaas me erover wat mensen drijft om dit soort dingen überhaupt richting mij te sturen, want ik kan er namelijk niets mee, snap je? Ik zou ook heel graag willen dat de werkelijkheid anders zou zijn, maar ik kan het niet anders maken.”

Er is niemand die Hiemstra tegen kan houden op dat vlak, gaf hij aan. Eva Jinek: “Ik zou zeggen: hou dat vol.

Overigens zijn niet alle usual suspects boos over de hittehosanna. Zo looft de anders zo correcte Georgina Verbaan op Twitter zelfs een milieuvernietigende airconditioner uit aan iemand die de naam van haar plantje weet.

Foto: KRO-NCRV, Rogier Veldman
57 Reacties op “Bekende vrouwen woest over hittehosanna in media”


 1. Mart

  Het heeft 75 jaar geduurd tot het record werd verbroken, dus met die opwarming zal het wel meevallen.

 2. Snow

  Niets was gisteren zo oververhit als de hysterische Jinek.
  Die is de weg echt kwijt geraakt na haar hormonale verandering.

 3. Snow

  Die paar dagjes afzien in de zomer wegen niet op tegen de heerlijke milde winters die we nu hebben. Vroeger zoveel afgezien met de koude winters en herfsten, dat is nu mooi voorbij.
  En wat de generaties na mij ondergaan zal me een worst wezen. Dan ben ik toch niet meer. En dan zal de mensheid ook al lang vervangen zijn door ai.

 4. ErikS

  Er wordt gefeest omdat wij de oorzaak zijn dat de aarde verbrand. Thierry Baudet en zijn goedgelovige mongolen ontkennen dat er iets aan de hand is met het klimaat. De mensheid verdient het niet om nog lang te bestaan.

 5. Herman Hoogsteder

  Er is helemaal geen klimaatprobleem en zeker niet door de mensheid,gewoon doorstaan en het gaat ook weer anders worden,zeurtjes.

 6. Jaap

  @Mart
  De domheid druipt van je opmerking af. Ik weet overigens bar weinig van het klimaat, dus daar heb ik het niet over. Je gevolgtrekking rammelt gewoon aan alle kanten. Die kan in de categorie ‘roken is niet schadelijk, want mijn oma rookte vanaf haar 15e en werd 100’.

 7. Thom

  Het egoïsme van de mens verpakt in bovenstaande reacties. Hoe treurig en zorgwekkend voor de generaties na ons…

 8. Mink Vaillant

  Terechte kritiek. De wereld gaat naar de kloten en Gerrit Hiemstra zit lachend taart te eten.

 9. Shosjannah

  @jaap
  En je had echt niet in de gaten dat het een humoristisch bedoelde opmerking is?

 10. zeker weten

  hebben die vrouwen niets anders om woest over te zijn?

 11. Mike

  @zeker weten
  Vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd zijn overal woest en zuur over.
  Voor die tijd moet je ze eigenlijk al gedumpt hebben.

 12. Archie

  @Snow

  Zomers zijn kut. Winters zijn heerlijk. Zomers worden langzaamaan kutter. Winters worden minder heerlijk.

 13. Rob

  Het enige wat ik de afgelopen 50 jaar drastisch heb zien stijgen is niet de temperatuur of de zeespiegel, maar de autoriteit van de EU, de lastendruk, armoede, daklozen, voedselbanken, geweldplegingen, en het aantal niet westerse allochtonen en haatkazernes in Nederland.
  Mijn vaderland.

 14. Sjaak

  Snap die klimaatschreeuwers niet. Als je gelooft dat de mensheid zo’n grote invloed heeft op de gemiddelde temperatuur dan is er maar 1 oplossing en dat is minder mensen. Maar zelfs Jesse Klaver heeft 3 kinderen.

 15. Archie

  @Shosjannah

  Hoe weet jij zo zeker dat het humoristisch bedoeld is? Er zijn heel veel mensen die daadwerkelijk zo denken. Tenzij jij Mart bent onder een andere naam, weet je niet of Mart dit meent.

 16. jan

  Mensen moeten zich is wat beter inlezen en zich niet alles wijs laten maken. Overal ter wereld worden ook koude records gebroken maar die info word achtergehouden.

 17. Mike

  Sjaak, het gaat bij dit soort groepen niet om ratio, maar om emoties.
  Emoties>rede/ratio in de huidige maatschappij.
  Dat krijg je als de maatschappij gefeminiseerd is geworden.

 18. Misutoria

  Die vrouwen zijn extreem laag begaafd. Als ze onderzoek hadden gedaan hadden ze geweten dat de knmi alle warmte records tussen 1901 en 1951 heeft verwijderd. Bovendien waren de hoeveelheid warme dagen vroeger aanzienlijk meer. Deze vrouwen kun je beter op de afwas zetten.

 19. Kаrma

  Lieg niet, jan.

 20. Johаnnes

  Jan, als die info wordt achtergehouden, hoezo moeten mensen zich dan beter inlezen? Je kunt niet lezen wat niet beschikbaar is. Leuk, die informatie die je uit je duim zuigt, maar daar trapt niemand in.

 21. peacock and whitemen

  Klimaatverandering is er altijd, we moeten niet vergeten dat we slechts 100 jaar de temperatuur meten, dus al die klimaatgekkies moeten eens een beetje normaal doen en gewoon genieten van het mooie weer.

 22. o.p. lichter

  Mensen geniet toch is van dit heerlijke weer , begin van deze maand liep iedereen te janken dat het te koud was , het mag van mij nog weken duren .

 23. pandw = knеusje

  @peacock and whiteme, jij bent een beetje zoals al die mensen die in de jaren 80 smadelijk lachten wanneer men beweerde dat gasboringen in Groningen aardbevingen veroorzaakten.

 24. jan's moeder

  Ik heb zojuist stukken gelezen waarin bewezen wordt dat jan mongоol is. Het is overigens wel achtergehouden info, dus helaas moeten jullie me op mijn woord geloven. En je beter inlezen.

 25. Bramderammer

  Klimaat is de nieuwr religie, trap er niet in menseeeh…!

 26. Annette

  Proberen sommige reageerders elkaar te overtuigen en elkaar van mening te laten veranderen door elkaar uit te schelden?
  Ja jongens, dat gaat lekker opschieten.
  Stop je tijd en energie liever in wat anders.

 27. Remi

  https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/lopende_maand

  We zitten al 0.2 graden boven normaal deze juli maand.
  Nounounou … grote paniek ;)

 28. Moud

  Vond die aandacht allemaal iets teveel van het goede. Kon geen nieuws op zetten of ze hadden het er over hoeveel e warm het was. Ook het wedstrijdje wie het eerst de 40 graden aantikte.

  Van al die aandacht kreeg ik het nog warmer. Zend een film uit in de en met sneeuw, koelen we allemaal wat af.

 29. Moud

  *veel & e, vergeten weg te halen. Ach die warmte, doet wat met je. :-)

 30. Henk

  Energiebelasting voor particulieren blijft maar stijgen en daalt volgende week niet zoals de buitentemperatuur.

 31. Paul

  Tuurlijk opwarming. We zijn in 75 jaar van 1 naar 8 miljard mensen gegaan. En we doen niks aan beperking van de verdere groei.

 32. Piet

  De enige oplossing is educatie. Dus deze ‘klimaatschreeuwers’ moeten vooral zo doorgaan: mensen bewust maken van de gevolgen van het eigen handelen. En iedereen die denkt ‘het zal mijn tijd wel duren’ piept straks wel anders wanneer er iemand in hun omgeving bezwijkt aan de hitte, of wanneer er een boom op hun auto is beland na de zoveelste zware windhoos.

 33. Bianca

  @Henk: waar moet de opvang van al die asieleisers anders van worden betaald?

 34. Rt

  Reinier vd Berg is de ergste. Verkondigt een heel verhaal, maar gaat niet in op vragen.

 35. Boodschapper

  De wetenschap levert de feiten en krijgt om wat voor reden de wind
  van voren. Klimaat ontkenners kun je vergelijken met:

  Mensen die zeggen:

  De maanlanding is in scene gezet.
  9/11 is een complot van de regering Bush
  Van roken krijg je geen k**nker.
  De Holocaust heeft nooit plaats gehad.
  De aarde is plat

 36. Sjaak

  @Boodschapper Fri 26 Jul 2019 om 10:09
  Er is niemand die ontkent dat het klimaat verandert, alleen over de reden verschillen de mensen van mening. Als jij denkt dat de mensheid verantwoordelijk is voor de klimaatverandering is er maar 1 oplossing: minder mensen. Voer jij al aktie voor geboortebeperking?

 37. roevka

  Zou me niets verbazen wanneer het weer ook nog eens racistisch is…

 38. Grace321

  De natuur gaat kapot

 39. Iemand

  Zoals iemand hierboven al zei: zo lang de wereldbevolking toeneemt gaan problemen niet worden opgelost. Vroeg of laat zal dat ook de ondergang worden van onze planeet. En klimaatveranderingen zijn er altijd geweest op aarde. Dus tsja.. ik heb een Stoïcijnse instelling en ga niet mee in de klimaathysterie.

 40. ome H

  Hebben we nog een screenshot van een Mediacourant-pagina van pakweg 15 jaar geleden? Hoe werd er toen ‘gediscussieerd’?

 41. Baudet

  @Boodschapper

  De maanlanding is echt wel in scene gezet en Bush vertrouw ik ook niet.

 42. Sandertje

  Die ene dag per jaar dat het extreem warm is in Nederland, weer een ophef om niks.

 43. Sandertje

  @ Baudet

  Laten we eerst wachten op de volgende maandlanding en kijken of die vlag er nog staat.

 44. IJvonne Parmelaar

  Ingelaste nieuwsuitzendingen om te vertellen hoe heet het is… De NOS ging weer volledig mee in de hitte-hype

 45. JohanV

  Ik heb niets van al die feesten gemerkt, wel dat het erg warm is.

 46. Snoopy

  @Baudet 11:15. Haha, nog steeds in de ontkennende fase..

 47. liefkleinhertje

  Maar goed van die extra nieuws uitzending ik wist het namelijk niet .

 48. Jaap

  @ome H

  In de adresbalk ff de naаm van deze sitе inclusief .nl/ laten staan en dan dit erachter zetten: 2006/10/417000-kijkers-voor-de-gouden-kooi/

  Dat is een voorbeeld van 13 jaar geleden.

 49. ICare

  Gerrit Hiemstra met zijn scare tactics en pseudowetenschap.

 50. Erfgooier

  Het komt overal voorbij: op???? kranten, op …..

  Op kranten als er een hondendrol ligt zeker!

 51. Utrecht

  Erfgooier, f@ck Huizen!

 52. Guttegut

  Het denkniveau van sommige mensen hierboven is niet veel beter dan een 2-jarige.
  Dat men het verschil tussen weer en klimaat niet weet is tot daar aan toe maar de opwarming van de aarde ontkennen is volstrekt kansloos. On topic, de hysterie over wie het record ging scoren was ook van een stuitende domheid.

 53. toxilogic

  Het zegt niet zoveel die 40 graden op een vliegveld, in de stad is het al gauw 5-10 graden heter, afhankelijk van de hoeveelheid groen, ondertussen was het 32 graden in mijn slaapkamer. Feit is dat de mens ijstijden heeft overleefd, en er ook al millenia mensen in de woestijnhitte leven, zolang er maar water is. dat er teveel mensen op aarde zijn is geweten, maar wat kunnen we eraan doen? Afrika en Azie ontvolken hoe dan? Niet dus. Dat het klimaat veranderd is duidelijk, en dat het verbranden van olie en gas daar een bijdrage aan levert is ook duidelijk, en dat hernieuwbare energie de enige lange termijn optie is ook duidelijk.

 54. Rt

  Bijrijder op rtvoost had een winteruitzending. Hulde

 55. Leni

  Die dames hebben volkomen gelijk!!!

 56. Eikenprocessierups

  Wat maakt het allemaal uit, opwarming van de aarde, afkoeling van de aarde.Je hebt er toch geen invloed op en voordat het echt fataal zal worden voor de wereld is alles allang vernietigt door WO 3. Het zal mijn tijd wel duren, lekker zuipen vreten feesten , als het einde daar is dan merk je het vanzelf. Domme klimaatgekkies, jullie maken het echt niet meer mee dat er
  hier palmbomen gaan groeien.

 57. jaap

  janie moet hard van achteren worden genomen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.