Mark Labrand uit kritiek op radiocollega Timur Perlin

Radio 538-dj Mark Labrand vindt dat NPO Radio 2-presentator Timur Perlin te ver is gegaan met het uitschelden van luisteraar Dave op de radio. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in Shownieuws, dat alleen relletjes van niet-Talpa-station bespreekt. Perlin nam een gesprek op met de kritische luisteraar Dave en besloot dat later met voorbedachte rade, zónder toestemming, uit te zenden. Tijdens het gesprek scheldt Perlin de man op een gegeven moment al schreeuwend uit voor eikel.

BNNVARA heeft nu erkend dat Perlin te ver is gegaan en Labrand sluit zich daarbij aan. “Ik heb het begin van mijn radiocarrière echt aan hem te danken, dus ik ben wel een beetje bevooroordeeld, maar het weerhoudt me er niet van om hier wel mijn mening over te geven. Het is natuurlijk behoorlijk kansloos wat hier gebeurt.”

Je moet áltijd toestemming vragen voor je iets op de radio gooit, aldus Labrand. “Timur heeft het opgenomen en de redactie of Timur zelf hebben niet aan Dave gevraagd of ze het mochten uitzenden. Dat is wel zo netjes. Als ik iets opneem op 538, zeg ik: ‘Je komt over vijf minuten in de uitzending.’ Dan kunnen mensen altijd nog zeggen dat ze het niet willen.”

Inmiddels heeft Perlin zijn excuses aangeboden. “Ik heb jaren met hem gewerkt en weet zeker dat hij dit superklote vindt.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen