Linda de Mol: ‘Opbouwen Net5 is langetermijnplan’

Geplaatst op za 13 jul 2019 om 11:00

Linda de Mol gaat bij haar nieuwe werkgever Talpa Network niet alleen aan de slag als presentatrice, maar – samen met Jildou van der Bijl – ook als creatief directeur van Net5. En dat vindt ze een enorme uitdaging. “Ik merk dat Jildou van der Bijl en ik het leuk vinden om samen met zendermanager Annelies Sitvast na te denken over de programmering van Net5“, zo vertelt de tv-koningin in de nieuwste Wendy. “Het moet uiteindelijk de leukste vrouwenzender van Nederland worden.”

De Mol is wat Net5 betreft erg ambitieus, laat ze weten. “We hebben een duidelijk profiel voor ogen, gaan de zender aan het blad linken. Alles volgens een blauwdruk: kan het in LINDA, dan kan het ook op Net5.”

Het is wel ‘langetermijnplanning’, zegt De Mol. “Want voordat je bijvoorbeeld een nieuwe dramaserie op de buis hebt, ben je zo twee jaar verder. Ineens denk ik dus ook al over 2022 na. Dat is nieuw voor mij.”

Veel mensen trekken haar nu aan het jasje. “Ondertussen word ik overstelpt door mensen met ideeën, scripts en programmaformat. Dan roept iemand weer enthousiast: ‘O, ik heb zo’n leuk idee! Wil je hier even naar kijken?’ En denk ik: toch maar even doen, het zou maar zo eens een topidee kunnen zijn!

Ik ben nog niet zo goed in het filteren. Help!”

Foto: Talpa Network
73 Reacties op “Linda de Mol: ‘Opbouwen Net5 is langetermijnplan’”


 1. Wilhelm

  Wat een malle meid is het ook…

  Zo goed in imago bewaking

 2. Klaas

  Wat een boeiend artikel.

 3. Wakker worden

  Zou het (ook karmatisch gezien) niet eens verstandig zijn om jong talent een kans te bieden?? Wellicht is dat interessanter?

 4. Wessel

  Dat heeft ze van haar broer, die is ook al zo’n 8 jaar bezig iets bij SBS op te bouwen. Komt dus wel goed 🤣

 5. Wijskijker

  Linda de Mol is al 55 en nog steeds datzelfde jaren 90 geblondeerde kapsel onder dat kap0tgesp0ten b0t0xhoofd.

 6. Rob

  Om te beginnen de nitwits die de afgelopen jaren de zenders bestieren erit knikkeren.

 7. Rob

  Om te beginnen de nitwits die de afgelopen jaren de zenders bestieren er uit knik keren.

 8. Stoeptegelwijsheid

  Ze hebben allebei het zelfde gezicht. Ziet er behoorlijk onnatuurlijk uit.

 9. Gob Reus

  Ik zou mij zorgen maken als ik Mevr. Sitvast zou zijn.

 10. René

  @Wessel: 8 jaar?
  @ wijskijker: haar ONDER haar hoofd? Heeft ze een baard dan?

 11. Jezic

  @wijskijker, inderdaad. Goed gezien.

 12. gum

  Ja vreemd he, ze houden allebei vast aan hun uiterlijk in de jaren 90. Maar je bent niet jong met 55. Ik weet het niet hoor. Zo onecht rondlopen, alsof wij niet weten dat zestigers en bijna-zestigers zijn. Hoe zouden ze zich er zelf nu bij voelen. Je zal toch zo’n onecht poppenhoofd willen hebben. Amerikaans tot op het bot.

 13. pencil

  Jildoe van der Bijl, dat pusherige op haar eigen carriere gerichte journalistje. Walgelijke streber is dat geworden zeg.

 14. Wessel

  @ Rene, ja al 8 jaar aan de leiding sbs

 15. FlyingLotus

  Wat een mallerds.

  Kap toch met al die onzinzenders waar geen hond naar kijkt. Kijk uberhaupt geen tv meer. Treurige mensen in treurige programma’s. Maar ja ik ben dan ook onderdeel van de elite, de bovenlaag van de samenleving. De universitair opgeleide. Die eens een goed boek leest, naar theater gaat (geen musicals!) en een vaste bezoekers van concerten.

  Zouden meer mensen moeten doen, scheelt een hoop drugsgebruik en onnodig gebruik gezondheidszorg.

 16. Oprutte

  “zo vertelt de tv-koningin in de nieuwste Wendy. “Het moet uiteindelijk de leukste vrouwenzender van Nederland worden.” TV Koningin?????
  Laat me niet lachen zeg.
  In 14-18 zeker??? En slimme zet, niet als broerlief van de hoge toren blazen bij het lanceren van nieuwe zender, maar tijd, en verwachting bij stellen…op lange termijn. Slimme tante.

 17. MC bezoeker 28

  Lange termijn? Ik verwacht dit najaar toch wel resultaten te zien hoor als kijker. Op z’n minst 2/3 goede avonden een tv seizoen lang. Ze moeten nu laten zien dat ze ambitie hebben en de concurrentie aangaan met RTL5. Het heeft lang genoeg geduurd. Ik ga echt niet wachten op 2022

 18. MC bezoeker 28

  @FlyingLotus Mag ik vragen wat het dan voor zin heeft om deze site te bezoeken?

 19. Oud Endemol

  Dus Net5 heeft voor zijn programmering een zendermanager, TWEE creatief directeuren, zenderdirecteur Marco Louwerens gaat er nog overheen, daar gaat tv directeur Paul Römer nog overheen en dan moet JdM nog zijn fiat geven. Uhm owkee. Al deze goedbetaalde kennis gaat vast veel kijkcijfers opleveren. (not)

 20. Jelte

  Men klaagt hier wel over NET5, maar de laatste tijd scoort die zender best redelijk. Meestal hoger dan RTL 5 en vaak ook in de top 5 zenders.

 21. Roos

  Zelfs Linda met haar hondstrouwe fankudde gaat het tij niet meer keren.
  Lineaire televisie is een aflopende zaak. Elke realist zal dat erkennen.

 22. Verschrikkelijk drama

  Als het net zo lang duurt als met SBS6 (inmiddels al 8 jaar, nog steeds zonder resultaat) kunnen we de eerste successen verwachten na 2027

 23. Pim

  Als ik niet graag eredivisie op Fox had willen kijken was ik al lang weggeweest bij die lineaire tv pakketten. Waarom kun je Fox niet stand-alone kopen??
  Smerige tv en kabelboeren met hun monopoliepositie hier.

 24. Gertie

  Twee gescheiden vrouwen.

 25. MC bezoeker 28

  @Jelte Even los van de huidige kijkcijfers. RTL5 heeft wel o.a. Expeditie Robinson en de programma’s van Kees van der Spek. Daarmee heb je prima Nederlands product. Daarnaast hebben ze nog een rits aan eigen programma’s. NET5 blijft steken op zo’n vier titels per seizoen. Op een Nederlandse zender verwacht je ook dat Nederlands product de boventoon voert. Als ze komend najaar alleen Grenzeloos Verliefd met Jennifer Hofman programneren en een titel(tje) erbij zetten op die avond is dat uitermate teleurstellend.

 26. Huismaker

  Ik zou die Linda wеl harrrrd willеn nøken!

 27. TVkijker34

  RTL5 scoort alleen maar met producties die ooit van de SBS/Talpa groep waren.

 28. Koen

  Linda scoort altijd, ik verwacht nu niets anders.

 29. Arie

  @Wessel: John de Mol is pas sinds juli 2017 geheel eigenaar van SBS. Daarvoor was hij minderheidsaandeelhouder en was hij nauwelijks met SBS bezig. Dus feitelijk is hij nu twee jaar actief bij betrokken en bepaalt hij nu wat er gebeurt. Als je minderheidsaandeelhouder bent ga je ook niet actief meewerken om er een succes van te maken terwijl Sanoma de meerderheid van de aandelen heeft. Dus jou aanname klopt niet.

 30. Peter

  John de Mol had met Sanoma minderheidsaandeel naar wel de zeggenschap over de zenders en programmering. Dat had Sanoma zo met De Mol afgesproken omdat hij tv know how geeft een Sanoma niet.
  Jihn wilde daarentegen altijd al volledig aandeelhouder worden en dat is hem op deze manier gelukt. Door de waarde van de aandelen te laten kelderen en zo het Sanoma-deel voir een prikkie over te nemen.
  Arie zn aaname is dus fout.

 31. Leni

  Son de Mul en z’n familie…. Overal waar die komen is 1 ding zeker…. Het wordt subiet ongezellig en en komen alleen maar ongezellige mensen op af…. Niet leuk!! Weg met die familie De Mul!!

 32. Bart

  NET5 moet juist niet langzaam worden opgebouwd. Die methode gebruiken ze nu al sinds de start van de zender en er is wel gebleken inmiddels dat dit niet werkt. Er moet in een keer een hele nieuwe zender staan! Die ook de naam Linda (5) gaat dragen. Knal om te beginnen die Annelies Sitvast er eens uit. Dit kunnen Linda en Jilda best met zijn tweeën en beter denk ik.

 33. Bart

  @TVkijker34 Goed gezien! Je zou zeggen dat er een lampje moet gaan branden bij RTL. Laat ze eerst die Werner van Es er eens uit knallen bij RTL5. Wat doet die jongen daar?

  @Roos Lineair blijft nog wel even bestaan hoor. Nieuwe manieren van kijken en aanbieden blijven altijd komen en gaan maar dat grote scherm in de huiskamers blijft gewoon bestaan.

 34. Karin

  Ben een groot fan van Linda, geloof ook wel dat het haar lukt om weer mooie programma’s te maken.

 35. Mans

  Die foto……..zo nep.

 36. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De langetermijnplanning voor Net5 beslaat een tijdsbestek van ongeveer 15 jaar.
  De nulmeting vindt plaats over drie jaar, als alles dat goed is afgebroken en vergeten is, daarna volgt 12 jaar opbouw en evaluatie. Easy does it, het is een kwestie van een lange adem. Niet meer, niet minder.

 37. Oprutte

  Voor alles staat een opbouwfase. Linda deed dat zelf ook in medisch centrum t Gooi.
  Daar werden face, oren en alles weer gereset en opnieuw opgebouwd. Zo zie je, alles heeft tijd nodig. Maar als het uiteindelijke resultaat van Net5 is als bij haar, na opbouw vrees ik het ergste.

  https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/4487536/deze-bners-zijn-open-over-plastische-chirurgie

 38. Jolanda Braaksel (columniste)

  Dit is een andere manier om te zeggen dat de reanimering van Net5 absoluut niet zal lukken. Feitelijk is dit weinig verrassend, gezien de macht van de familie De Mol thans in de nadagen is aanbeland, zoals ik gisteren ook al aangf in mijn column over haar broer John, die door overmatig harddruggebruik tegenwoordig een totaal verlopen rimpelhoofd heeft. Ook Linda zal op korte termijn door het ijs zakken. Dat is overigens al eens letterlijk gebeurd, maar dat had te maken met haar overgewicht. Zij houdt erg van kroketten. De inhoud van kroketten komt opvallend overeen met de grauwe massa tussen haar oren. Poreus en riekend. Verder vind ik Linda een vakvrouw, een zeer terechte toppresentatrice en bijna net zo stijlvol als ikzelf, Jolanda Braaksel, intellectueel columniste.

 39. Bjornrdam

  Volgend jaar krijgen ze Expeditie Robinson weer in huis voor Net 5.

 40. Robert

  Als het een langetermijnplan is, dan denk ik dat het niet nodig is, immers dan bestaat Talpa al niet meer.

 41. Insiderc

  Ze dekt zich in, want er hangt veel van af en heeft geen idee wat ze moet dien en wat John wil. Ze heeft zo’n spijt dat ze bij rtl weg ging voor John. Hij had haar nooit mogen vragen, nu het zo slecht gaat denkt hij dat dit de redder is van het noodlijdende bedrijf. Zo sneu

 42. Suze

  Te veel mensen aan de top. Te weinig filterkwaliteit?! Wat een onzin.

 43. Bart

  @Bjornrdam Dat zou wel echt een mega zet zijn!

 44. Hermann Boring

  Nou, het gaat vast allemaal enorm dolletjes en gezelli worden. Ooit.

 45. Mark

  Oh noemen ze dat tegenwoordig zo. Krijgen we dat het hele seizoen weer te horen als het slecht gaan: langetermijnplan. Kan dat woord ook op de bingokaart van Peter van der Vorst?

 46. Paut Pielusma

  Allemaal mensen aan de top bij Talpa, bij het enge af. Ik geef die club nog twee jaar, dan is het einde oefening.

 47. WEST*

  Denk dat de fam. Mol jullie allemaal uitlachen ,met jullie Ikea meubelen, zak chips en bier, jullie koophiuis, met een grote hypotheek aan schuld, je Japannertje als vervoermiddel , en dat de meeste maandag weer naar fabriek of kantoor moeten voor een hongerloon , en weer ja knikt tegen zijn baas!
  De fam Mol verdient respect , en heeft al veel gedaan voor het radio en tv landschap! veel gezinnen hebben door John de Mol brood met zeer goed beleg op de plank!

 48. Huub

  Allemaal dezelfde soort mensen bij Talpa. Heerlijk gewoon om daar te werken.

 49. WEST*

  denk het niet PIET RTL NEDERLAND zal eerder het onderspit delven!
  Trend watchers voorspelde al dat RTL NEDERLAND in 2025 niet meer bestaat als zijnde tv station , dus van de kabel verdwijnt, en verder gaat als ondemand !
  en natuurlijk zal er weer gelachen worden om die domme WEST* maar die het laatst lacht ,,, heft het niet begrepen! het is voor RTL twee voor 12

 50. Leni

  @WEST de familie de Mul heeft vooral veel voor zichzelf gedaan…. Je trapt d’r vierkant in jongeman!! Minder drinken en minder snacken!!

 51. Meneer Kaktus

  Barbecue op het woonwagenkamp, ben potverdorie nu al hitsig. Duik even met Virgien de caravan in.

 52. Lies

  Er kijkt geen hond naar Net5. Iedereen zapt van NPO1, naar 2 en dan naar RTL4. Om per ongeluk bij SBS6 terecht te komen en dan heel gauw weer door te zappen. Ik denk dat TLC momenteel de ‘vrouwen’ zender is?
  Mijn mannetje kijkt graag naar Discovery, Deadliest Catch, Gold Rush etc. en Ziggo. Overige Nederlandstalige zenders zijn al jaren geleden ten onder gegaan.

 53. Bob Heus

  @West*

  Je bent niet serieus toch? Zo ja, dan weer je echt niet waar je het over hebt. Het is eerder, angstcultuur en veel ziekteverzuim. Heb het drie maanden volgehouden in Laren. Snel weer weggegaan

 54. Cees

  Rolf van Haeften gaat voor 3 jaar tekenen bij RTL 4.

 55. Lies

  @Kaktus: wat eten we?

 56. Miss Punt

  Waar blijven de kijkcijfers ???

 57. Teun-Arie Van der Geelen-Coppen

  Kijk naar de Net5 programma’s in de avond, vaak alleen amerikaanse misdaadseries de hele avond lang, allemaal herhalingen! Dan nog wat stokoude filmkomedies soms, die al 100.000 keer op de tv zijn geweest. en dan toch 5% procent marktaandeel.

  Er kijken soms gewoon 300.000 mensen naar de herhalingen van de herhalingen van de herhalingen, etc.

 58. Teun-Arie Van der Geelen-Coppen

  Concentreer je op de foto, kijk 1 minuut naar het midden, en opeens zie je 2 mannen verschijnen.
  Oplossing: het zijn Bassie en Adriaan.

 59. Lies

  Me k u t is uitgescheurd en de lippen slepen over de grond. Verder zit er psorrejasses op mn venusheuvel.

 60. Maroc is evil

  Waar blijven de kijkcijfers?!?

 61. Gemma

  Twee barbies op de foto.

 62. Archibald

  Ik moet naar de kerk. Ff mijn zondes wegbidden bij onze Groe Signeur in de wolken.

 63. Heleen C.

  @Lies, blij dat mijn mannetje meer inhoud heeft.

 64. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Waar blijven Erik en de kijkcijfers?

 65. Bart

  @West En wat dat nog? Stel dat het zo is dat ze rond 2025 verder gaan als on-demand service wat is daar dan zo erg aan? Misschien moeten ze het nu al doen. Gewoon programma’s, nieuws, series, film en talkshows aanbieden op een platvorm dat zo wel op tv, tablet, laptop en mobiel af te spelen is en dat iedereen zelf bepaald wat ie kijkt en wanneer ie kijkt. Ze hebben een aantal tv zenders om de kijkers mee te nemen. De NPO, RTL en Talpa moeten iets verzinnen zodat ook de oudere kijker meer bekend gaat raken met on-demand, dit meer gaat begrijpen en waarderen. Ik zie hier met name een taak voor de publieke omroep.

 66. Simon

  Als broer John die 2 miljard verdeeld onder 17 miljoen Nederlanders gaan misschien de kijkcijfers van Sbs6 tijdelijk even omhoog 😎

 67. Hans

  “Ze vinden het leuk om samen te werken met.”

  Hahahaha, eerder ze kunnen niet wachten om dat incapabele mens te lozen ja.

 68. Paut Pielusma

  Net5 is d00d en is niet meer te reanimeren, ook niet door de botoxgirls.

 69. Ron

  Die Annelies knikkeren ze er als eerste uit als ze slim zijn.

 70. Ron

  Die Annelies knik keren ze er als eerste uit als ze slim zijn.

 71. MolTalk

  FLOP

 72. Dennis

  @Ron: Verklaar eens waarom?

 73. Ben

  Zo lang zeg maar dat de botox allang is uitgewerkt!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.