Linda de Mol: ‘Opbouwen Net5 is langetermijnplan’

Linda de Mol gaat bij haar nieuwe werkgever Talpa Network niet alleen aan de slag als presentatrice, maar – samen met Jildou van der Bijl – ook als creatief directeur van Net5. En dat vindt ze een enorme uitdaging. “Ik merk dat Jildou van der Bijl en ik het leuk vinden om samen met zendermanager Annelies Sitvast na te denken over de programmering van Net5“, zo vertelt de tv-koningin in de nieuwste Wendy. “Het moet uiteindelijk de leukste vrouwenzender van Nederland worden.”

De Mol is wat Net5 betreft erg ambitieus, laat ze weten. “We hebben een duidelijk profiel voor ogen, gaan de zender aan het blad linken. Alles volgens een blauwdruk: kan het in LINDA, dan kan het ook op Net5.”

Het is wel ‘langetermijnplanning’, zegt De Mol. “Want voordat je bijvoorbeeld een nieuwe dramaserie op de buis hebt, ben je zo twee jaar verder. Ineens denk ik dus ook al over 2022 na. Dat is nieuw voor mij.”

Veel mensen trekken haar nu aan het jasje. “Ondertussen word ik overstelpt door mensen met ideeën, scripts en programmaformat. Dan roept iemand weer enthousiast: ‘O, ik heb zo’n leuk idee! Wil je hier even naar kijken?’ En denk ik: toch maar even doen, het zou maar zo eens een topidee kunnen zijn!

Ik ben nog niet zo goed in het filteren. Help!”

Foto: Talpa Network

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen