Astrid Joosten: ‘Ik laat de RTL-ziekte niet toe’

Astrid Joosten weigert om de RTL-ziekte toe te laten tot haar programma De S.P.E.L.show. Ze weigert collega’s van dezelfde omroep op te laten draven als gast. Dat vertelt de presentatrice in de VARAgids. Joosten ontvangt in het programma veel bekende Nederlanders, maar geen gezichten van haar eigen BNNVARA. Dat is een bewuste keuze. “Ik vind het best raar om collega’s in een quiz te hebben. Je wil naar de kijker toe alle schijn vermijden dat je die collega geholpen hebt.”

Ze vervolgt: “Daarbij lijkt het er ook op dat je als redactie geen andere BN’ers hebt kunnen krijgen, ik vind dat ook een beetje een RTL-ziekte. Dit is wat chiquer.”

Welke bekende Nederlanders doen er wel mee aan het nieuwe seizoen, dat volgende week woensdag begint? Het gaat onder meer om Jochem van GelderSofie van den Enk en SP-Kamerlid Peter Kwint.

Joosten is blij met de gastenlijst. “Er doen dit seizoen weer heel veel leuke BN’ers mee, van Lucille Werner en Kees Boot tot Heleen van Royen en Ajouad El Miloudi.”

Nieuw dit jaar is dat de BN’ers spelen voor een goed doel: het Jeugdeducatiefonds. “Vorig jaar kregen we behoorlijk wat boze brieven van kijkers die het niet vonden kloppen dat ‘rijke’ BN’ers geld konden verdienen. Daarom hebben we het aangepast.”

Het VARAgids-interview met Astrid Joosten kunt u lezen via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen