Astrid Joosten: ‘Bij RTL of Talpa kan ik meer cashen’

Astrid Joosten kan bij RTL of Talpa veel meer verdienen dan de 175.000 euro die ze nu jaarlijks incasseert bij BNNVARA. Dat vertelt de presentatrice in ANBO Magazine. Joosten is tevreden met het bescheiden salaris dat ze nu incasseert bij de publieke omroep en wil niet overstappen. “Bij een commerciële omroep kan ik een veelvoud verdienen, maar ik wil daar niet werken. Ik heb de drive om inhoudelijk goede programma’s te maken en die ruimte heb ik bij de publieke omroep.”

Het salaris van Joosten is bekend, omdat ze dat zelf heeft onthuld in een programma over salarissen. “Na de uitzending heeft niemand een boze brief gestuurd en ook van collega’s heb ik niets vervelends gehoord. Dat betekent blijkbaar dat dit salaris bij me past.

Joosten zit onder de balkenendenorm. “Het voelde bevrijdend om het te vertellen. Er zijn een paar grootverdieners bij de publieke omroep en in de media werd vaak gespeculeerd: zou Astrid daar ook bij horen? Nu kon ik laten zien dat dat niet zo is.

Toch is 179.000 euro wel veel geld voor relatief eenvoudig werk. “Het is een mooi salaris, ik ben een bofkont. Ik ben in een heel mooi beroep terechtgekomen, ik mag mooie programma’s maken – en ik krijg er nog mooi voor betaald ook.”

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen