Astrid Joosten: ‘Bij RTL of Talpa kan ik meer cashen’

Geplaatst op wo 03 jul 2019 om 16:20

Astrid Joosten kan bij RTL of Talpa veel meer verdienen dan de 175.000 euro die ze nu jaarlijks incasseert bij BNNVARA. Dat vertelt de presentatrice in ANBO Magazine. Joosten is tevreden met het bescheiden salaris dat ze nu incasseert bij de publieke omroep en wil niet overstappen. “Bij een commerciële omroep kan ik een veelvoud verdienen, maar ik wil daar niet werken. Ik heb de drive om inhoudelijk goede programma’s te maken en die ruimte heb ik bij de publieke omroep.”

Het salaris van Joosten is bekend, omdat ze dat zelf heeft onthuld in een programma over salarissen. “Na de uitzending heeft niemand een boze brief gestuurd en ook van collega’s heb ik niets vervelends gehoord. Dat betekent blijkbaar dat dit salaris bij me past.

Joosten zit onder de balkenendenorm. “Het voelde bevrijdend om het te vertellen. Er zijn een paar grootverdieners bij de publieke omroep en in de media werd vaak gespeculeerd: zou Astrid daar ook bij horen? Nu kon ik laten zien dat dat niet zo is.

Toch is 179.000 euro wel veel geld voor relatief eenvoudig werk. “Het is een mooi salaris, ik ben een bofkont. Ik ben in een heel mooi beroep terechtgekomen, ik mag mooie programma’s maken – en ik krijg er nog mooi voor betaald ook.”

Foto: Annemieke van der Togt
49 Reacties op “Astrid Joosten: ‘Bij RTL of Talpa kan ik meer cashen’”


 1. Bobby Eden

  Ze zou niet eens overwogen worden door RTL/Talpa. Overigens verdien je bij bv RTL ook weer niet zoveel hoor, dat is een beetje een mythe. Als middenklasser qua presentatie doe je het daar met tien ruggen in de maand gewoon ‘goed’.

 2. Gwendolyn

  Ja.

 3. Doge

  Such Gwendolyn , much slut, very suck suck …

  Wow.

 4. Flexi

  Bij een commerciele omroep zou ze genadeloos door de mand vallen, want dan moet ze presteren en wordt ze niet altijd, zoals bij de npo, uit de wind gehouden. Inhoudelijk stelt het allemaal niet zoveel voor hoor.

 5. Janus

  Inhoudelijke goede programma’s?

 6. liefkleinhertje

  Het enigste wat dat wijf doet is dat flut kwisje 2 voor 12 en dan zo’n bedrag krijgen ?

 7. M.

  Wil iemand haar bij de commerciëlen hebben dan?! Ik denk het niet, ik ben overtuigd van niet, Astrid is een afgedankt npo 2 gezicht, haar hoogtepunt was het interview met de iconisch Nelson Mandela al bijna 30 jaar geleden, verder stelt niets voor.

 8. Mart

  Ze overschat zichzelf.

 9. Trudy

  Eindelijk een vrouw met verstand beter dan die Botoxgrootgraaiers die alleen maar geld ruiken!

 10. Curryworst

  Jaaa, Kanniewaarzijn is een inhoudelijk goed programma.
  Astrid is niet wijs.

 11. Pa Pa Pauw Pop-Poppentje

  Koop allemaal Universa (UTN) crypto.

 12. Ben Zine

  Astrid is één van de beste, zo niet beste vriend, van John de Mol. Ze had gemakkelijk een dik betaalde boterham gekregen bij Talpa in het verleden en nu ook nog wel. Heeft dit nooit gedaan om privé en zakelijk uit elkaar te houden. Kun je alleen maar respect voor hebben.
  Bij de commerciële omroepen wordt inderdaad het veelvuldige betaald voor mensen die zich presentator/presentatrice noemen en helemaal niets (meer) kunnen: Patty, Albert, Jan, Ruben, Wendy, Gordon, Humberto, Twan, Art, Nicolette, Ronald, Jandino etc. etc. Allemaal zwaar overbetaald en (bijna) geen kijkers. Nee dan Astrid Joosten, met 2 voor 12, Kanniewaarzijn en De Spelshow, allemaal boven de miljoen kijkers en steevast in de top 10 van de kijkcijfers.

 13. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Astrid is een bewonderenswaardig voorbeeld voor de tv-industrie. En ook een lieve meid.

 14. Leni

  En zo integer! Inhoudelijk! Ja!!

 15. Leni

  Vreselijk moeilijk om tegenwoordig van zo n fooi van 175000 euro rond te moeten komen…. Dan is t verdulleme nog bruto ook ….zucht!!

 16. Pieter

  Meteen wegwezen!
  En Talpa kan wel wat personality gebruiken met alle nono’s aan boord.
  (Van het zinkend schip)

 17. Karin

  Als je het over principes hebt is Astrid toch een mooi voorbeeld,daarbij 175,000 een prima salaris.

 18. Wanny

  Ben je met 179k geen grootverdiener?

 19. M@rk - Etten-Leur

  Dit is zo’n type van links lullen en rechts zakken vullen…
  Ze verdient een leuk bedrag bij met allerlei bedrijfsfilms en vage piramide-spelen (Amway).
  Ze heeft ooit slechts één succes gehad en dat was “Jongbloed & Joosten”…

 20. Foekie Foekie

  Ga dan snel, ouwe muts!

  Ooh nee wacht, je bent afgeschreven en te lelijk.

 21. Bep Neem me maar lekker

  179k dan ben je een kleinverdiener. De FNV moet dus 40000 procent loonsverhoging vragen, mede door het duurder wordende mafiose beleid van de regering. En dan ben ik nog mild.

 22. Theo Taxi

  Wat een zelfbevlekking en enorme zelfoverschatting van salonsocialist Astrid Joosten.
  Je presenteert een quizje. Een fucking quizje.

 23. OOST*

  Wordt allemaal een salonsocialist :). Daar zit het echte geld. Lihnks bla bla rechts zakkenvullen. Mooi he.

 24. mart

  er is toch geen commerciele omroep die haar wil? Past totaal niet. Ben bang dat die keuze niet gemaakt kan worden.

 25. Mooie teksten Astrid, bagger voor veel geld daarvoor moet je bij Talpa zijn

  Geweldige vrouw die principieel voor kwaliteit gaat.

  Gekochte geldgraaiers bij Talpa en RTL zouen hier een voorbeeld aan moeten nemen he Paul, Jan en al die andere geldgraaiende over de top kneuzen.

 26. Jan

  Mooie teksten, Kanniewaarzijn is nou niet echt kwalitatief hoogstaand.

 27. MediaPrak

  Ze is de huisvriend van JdM. En zoals hij wist dat zus Linda hem zou helpen weet hij dat voor Astrid privé en werk strikt gescheiden blijft.

 28. Jan

  MediaPrak, als je het bij de Vara aanlegt met een regisseur, Jack Gadellaa, kun je niet spreken over werk en privé gescheiden houden.

 29. henk

  Goed zo, Astrid! Hou je principes hoog. Waarom ook naar RTL of Talpa met hun lege / platte shows en altijd met diezelfde opgeschroefde “vrolijke” botox-gezichten.

 30. Marc E. Putto

  Bijzonder flauw, over haar riant betaalde dagvoorzitterschappen a 15000-20000 euro per dag(deel) soms hoor je Astrid niet …

 31. Pino

  “bescheiden salaris”. Het is gewoon veel geld om af en toe wat presentatiewerk te doen. Gat-ver-dam-me

 32. Bob

  Vergeet haar talloze schnabbels en bijverdiensten niet, maar waar doet ze het allemaal voor? Kinderen heeft ze niet.

 33. JapieDEportier

  Salonsocialiste pur sang.. ik kijk geen NPO meer maar kan er met mijn verstand niet bij dat een presentatrice as zij 175k verdient …

 34. Simba de Leeuwenkoning

  Joop Koopman draait zich om in z’n graf….

 35. Alie ben Tralie

  De enigste die daar op dat mediapark echt werken voor hun geld zijn de schoonmakers en keukenpersoneel. Voor de rest komt het allemaal aanwaaien. Kan nog makkelijk 300 miljoen vanaf op jaarbasis.

 36. Alie ben Tralie

  Uniek is ze wel. in tegenstelling tot al die andere wijven bij de NPO is Astrid geen lesbie met een mannenkop die constant helemaal uitdruppelen over dat vrouwenvoetbal met die vierkante oost blok koppen.

 37. Pablo Escobar

  Wat een idiote bedragen voor een beetje dom lullen voor een camera. Een vuilnisman doet belangrijker werk. Waarom pakken die geen 179K? Hele NPO zou gewoon modaal moeten verdienen met een paar lichte uitschieters nar boven zoals bij een normaal bedrijf. Ze lullen altijd maar over dat de beste dan naar de commerciëlen gaan, maar er is een limiet aan het aantal plekjes en programma’s voor pesentatoren. Als het aanbod mensen groter is dan dan de vraag, dan kan het salaris prima omlaag.

 38. Hetty V.

  Iedere 4 maanden hetzelfde riedeltje….. wie interesseeert zich nog voor haar?
  Het enige wat ze leuk deed was Jongbloed & Joosten.
  Daarna helemaal niks meer… 30 jaar zakkenvullen bij de VARA/PvdA voor een lulig kwisje.

 39. anonymous

  Ik wil goede programma’s maken……
  zoals “Kannie waar zijn”……😂😂😂😂
  LOL

 40. jomari

  Decennia geleden Astrid in Margriet: ,als ik in de V.S hetzelfde doe wat ik hier doe
  had ik allang mijn schaapjes op het droge’.
  Zit haar toch iets dwars……klein steentje of zo.

 41. Sven L.

  @ Bobby Eden; daar denk ik anders over.

  Joosten behoort écht tot de inner circle van John de Mol. Ik denk dat ze meer dan welkom zou zijn bij Talpa.

  Overigens een zeer prettige televisie persoonlijkheid. Mooie stem ook. Ze zou eigenlijk wat meer voice-over werk moeten doen. Natuurdocu’s inspreken ofzo.

 42. Hans

  Meer cashen, meer geld ophopen? En nu? Wat een armoede.

 43. Paolo

  @Liefkleinhertje: Enigste wordt door een groot deel van de taalgebruikers afgekeurd; waarschijnlijk voelen veel mensen het als ‘onlogisch’ aan (‘eniger dan enig is niet mogelijk’). In de standaardtaal gebruiken we enige.
  Naar: Taaladvies.net.
  Het is Henk en Ingrid taalgebruik. En je bijdrage hier eveneens.

 44. liefkleinhertje

  Dat gezets van jou Paolo moet je lekker voor de grachtengordel bewaren.

 45. Zuster Ursula

  Ik ben wel blij met Astrid bij NPO. Blijf maar fijn bij NPO. Ik vind die bezuinigingen van de zotte. NPO maakt de mooiste programma’s. Ik kijk allang niet meer naar de commerciëlen. Wat een troep. Flutprogramma’s. Ik vind dat NPO kwaliteitsprogramma’s maakt, maar als het goed is moet het weer wegbezuinigd worden. Schandelijk! Astrid, je bent een goede presentatrice, ik hoop dat je nog lang blijft! Joop Koopman draait zich helemaal niet om in zijn graf, maar hij zou trots op haar zijn. Van domme figuren, als Foekie Foekie, die haar lelijk noemt, kan ik slechts zeggen, pure jaloezie.Waarschijnlijk nog stukken jonger en nu al zo lelijk als de nacht. Als je er op die leeftijd, zo uitziet, kan je iemand verre van lelijk noemen. Laten we het er maar op houden dat je hoognodig naar een oogarts of opticiën moet gaan!!!
  Astrid, ga zo door, een pluim van mij!

 46. Zuster Ursula

  Polo heeft gelijk wat liefkleinhertje betreft. Leer eens Nederlands en verzin een andere naam. Lief ben je niet.Liefkleinhertje past niet bij je!!!
  Alie ben Tralie kan beter buiten gaan spelen. Die voegt echt niets toe. Ik lees het niet niet eens meer, als ik die ” naam ” zie staan!!!

 47. liefkleinhertje

  Die Joosten is gewoon te oud en lelijk voor de TV net als jij Ursula.
  Dat je mijn wijsheden niet leest is maar beter ook je bent er waarschijnlijk te onnozel voor.

 48. BRAAK

  Moet je dat brok a n t i e k horen. Ga dan joh, net als die links lullen en rechts zakken vullen types die je voorgingen.

 49. BRAAK

  Natuurlijk wil oma niet meer verdienen, want ze moet dan ook veel meer belasting betalen heeft haar accountant berekent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.