‘Veronica Inside zou op NPO 1 miljoen kijkers hebben’

Geplaatst op Wed 03 Jul 2019 om 15:40

Als Veronica Inside op NPO 1 zou worden uitgezonden, dan zou het programma minimaal een miljoen kijkers hebben. Dat zegt Johan Derksen in gesprek met HP/DeTijd. Derksen wijst erop dat VI op Veronica ver bovengemiddeld scoort. “Weet je, eigenlijk hebben wij nog nooit de kans gehad om onszelf echt waar te maken op televisie. Als wij op NPO 1 zouden zitten, scoorden we dik over de miljoen kijkers. Maar ja, eerst zaten we op RTL7, dat is al een kutzender, en nu op Veronica.

RTL 7 dreef op VI en nu drijft Veronica op VI. “Daar had ik ook nog nooit naar gekeken, maar toch hebben we nog altijd tussen de 600.000 en 800.000 kijkers.”

Met ruim een miljoen kijkers zou VI op NPO 1 een stuk beter bekeken worden dan NPO 1’s huidige voetbaltalkshow Studio Voetbal. “Wij zijn plat omdat we geen zin hebben in dat semiwetenschappelijke trainersjargon zoals bij Studio Voetbal van de NOS“, zegt Derksen.

Daar hebben ze het over ‘hoog druk zetten’ en ‘hangende vleugelspitsen’. Dat vind ik zo ongelooflijk saai, die mensen nemen zichzelf zo verschrikkelijk serieus, daar willen wij niet bij horen.”

Het HP/DeTijd-interview met Johan Derksen kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
32 Reacties op “‘Veronica Inside zou op NPO 1 miljoen kijkers hebben’”


 1. Zangeres Zonder Stem

  Maar helaas het is geen NPO1 en daar komt het ook nooit.

 2. W.A. van Buuren

  Bij de NPO was het allang van de buis verdwenen, en had het nooit meer kijkers kunnen binden.

  De NPO gaat voor kwaliteit !

 3. BEUK DE BOOM

  Op NPO 1 had VI er 200.000 slapende bejaarden bijgekregen inderdaad. Voor iemand die niet bij de Hilversumse incrowd wil horen, is Derksen verdacht veel bezig met de kijkcijfers.

 4. Michiel

  Ja joh, en als ze de Arena afhuren voor 6 maanden, dan zullen de kaartjes binnen vijf minuten uitverkocht zijn!!! Pfff, wat een blaaskaken.

 5. MediaPrak

  As? As is verbrande turf zei mijn vader altijd. Als VI vanavond in een uitsnede rechtsonder tijdens Ned-Zwe wordt uitgezonden op NPO1, haalt Derksen cs wel 4 miljoen kijkers.

 6. Knap?

  Welke idioten kijken nu nog naar die zeiksnor en kasthomo Gijp.

 7. Flexi

  Hij heeft wel gelijk. Gelijksoortige programma’s scoren op een net met een laag cijfer veel hoger dan op een net met een hoog cijfer.
  Kun je nagaan hoe lui en gemakzuchtig mensen zijn.

 8. Krakaka!!!

  Als Derksen bereidt is 2 ton salaris in te leveren gaat dat er misschien nog wel een keer van komen.
  Al denk dat Johan meer in geld is geïnteresseerd dan in kijkers

 9. Ome H

  Hij heeft gelijk

 10. Peter

  Kijkersgroep van VI ligt tussen de 35 en 55 gemiddeld.

 11. Peter

  NPO gaat voor kwaliteit, hahahahahahahahaha

 12. Laurens

  Hij zegt dat hij bij 2 kutzenders werkt(e)…. Als kijker wisten we dat al héél lang…

 13. Peter van der Plas

  NPO zit niet te wachten op 4 gezapige mannen die niet alleen over voetbal praten maar overal een mening over hebben en dat met veel kabaal ventileren – zo blij dat ze nu ver op de afstandsknop zitten – vooral Derksen is echt niet meer te pruimen –

 14. PIK (protestant interkerkelijke katholiek

  Leuk programma.

 15. liefkleinhertje

  Het is gewoon leuk als af en toe die homo’s op de kast (dus niet er in) worden gezet.
  Daarna gaat heel politiek correct Nederland zijn onzinnige mening geven.

 16. PIK (protestant interkerkelijke katholiek)

  Ik ben trots op de gemiddelde onzinnige nikszeggende meningen-cultuur in nederland. Ik zou niet zonder kunnen.. kan er altijd geweldig om lachen…

 17. Hira Mafklipper

  Dit is het beste programma dat er op de tv is. Zelfs het Journaal is hiermee vergeleken, bagger.

 18. Peter

  Als het bij de NPO zou worden uitgezonden dan zouden vrouwen en allochtonen evenals gevluchte voetballers aandacht krijgen, ook al hebben ze geen talent.

  Niet vergeten ook de omgebouwde spelers (transg*nders) zouden alle aandacht krijgen.

  Een gewone hetero speler zou worden nagekeken, dat is anno 2019.

 19. Ernst

  Gelukkig kiest de NPO voor kwaliteit. Daarom kijk ik ook nooit meer Studio Voetbal maar wel regelmatig naar VI

 20. Frans van Ostade Landman

  Zo kunnen IS kinderen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van hun ouders, echter ik ben dus nog steeds wel verantwoordelijk voor ons slavernij verleden van meer dan 200 jaar geleden?

 21. west*

  NIEUWS NU NL
  Ewout Genemans neemt de presentatie van het RTL-programma Verslaafd over van vertrekkend presentator Peter van der Vorst.

  Van der Vorst presenteert nog wel de eerste zes afleveringen van het nieuwe seizoen. Genemans neemt de presentatie van de laatste zes afleveringen voor zijn rekening.

  “Ik vind het een grote eer om de laatste zes afleveringen van Peter over te nemen. Verslaafd is een bijzonder programma”, reageert Genemans in RTL Boulevard.

  In februari werd bekend dat Van der Vorst aan de slag gaat als programmadirecteur bij RTL. Hij zal zijn werkzaamheden voor zijn eigen productiehuis, Vorst Media, langzaam afbouwen en op 1 januari 2020 definitief stoppen met presenteren.

  In Verslaafd wordt in elke aflevering een verslaafde en zijn of haar wanhopige familie geholpen door een team van deskundigen.

 22. TV Tips

  Johan heeft weer volkomen gelijk.
  Op Ned1 heb je standaard al minimaal een half miljoen ectra “kijkers” die niet kunnen zappen, zoals bv. gebeurd in alle verzorgingshuizen.
  Maar gelukkig zitten ze niet op Ned1
  maar op kleine zenders waar je kan zien dat er echt wordt ingeschakeld voor VI. En ze hebben zich natuurlijk al lang bewezen! Daar heb je geen staats zender voor nodig, maar een schare echte kijkers… En die heeft VI.

 23. anoniem

  Straks krijgen we door de vergrijzing alleen maar van dit soort zuurpruimen op tv te zien? :-S

 24. west*

  ja en dat is wat nederland verdient.

 25. henk

  Gelukkig zit dat homofobe programma niet op NPO 1.

 26. Oud-Zuid

  NPO gaat voor politieke correctheid

 27. onzinnig geleuter

  Wat een onzin. Deze platvloerse, stompzinnige , kwaliteitsloze rotzooi van 3 geldgraaiende types had het zeker ook niet op de NPO gered.

 28. Annoniemus

  Ik dacht dat Johan Derksen het prettig vond om tijdens de zomerstop helemaal geen media te hoeven doen (althans dat zijn , z’n eigen woorden ) maar de werkelijkheid ligt dus anders !

 29. Alie ben Tralie

  Dan moet het alleen gaan over lesbische vrouwen, allochtonen, homo’s, transgenders, klimaat duurzaamheid, muffige literatuur schrijvers en grachtengordel iconen uit, natuurlijk, Amsterdam.
  Da’s lachen dan met VI

 30. v.Dongen, Wormerveer

  Veronica moest het van Ajax hebben, niet van VI
  Oh wacht… VI moet het ook van Ajax hebben. En de andere bvo’s in de Eredivisie.
  Zonder rollende bal geen VI op TV

 31. Karel

  Derksen overschat zichzelf behoorlijk, het is gewoon een platvloerse show vol met een hele lange baard.

  En laat het even duidelijk zijn, een huis gevuld met cd’s maakt je nog geen muziek kenner, 85 procent van zijn cd’s bestaan uit de drie basis akkoorden die de blues rijk is.

 32. Grace321

  Zo is het

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.