Art Rooijakkers negeert Angela de Jong

Het lijkt erop dat Art Rooijakkers geen flauw benul heeft dat men zijn talkshow behoorlijk zouteloos vindt. Hij leest namelijk geen tv-kritieken. Dat geeft de RTL 4-presentator aan in gesprek met Panorama. Zomer met Art wordt enorm slecht bekeken, omdat het net als voorganger RTL Late Night met Twan Huys – ook een productie van Blue Circle – slaapverwekkend is. Angela de Jong omschreef het goed in een column. “Dat is haar vak, hè“, reageert Rooijakkers in het blad.

Die column heeft Rooijakkers echter niet gelezen. Sterker nog: hij leest alle columns van Angela de Jong niet. “Nee, en van haar collega’s ook niet. Omdat ik daar niks aan heb.

Rooijakkers is ook niet geïnteresseerd in de mening van de kijker, die op Twitter van zich laat horen. “Ik kijk ook niet op Twitter wat mensen van me vinden. Dat helpt mij echt niet met het beter maken van dit programma.

Naar wie luistert hij wél? “Waar ik wel naar luister zijn de raadgevers om me heen. Dat zijn mijn voelsprieten. Of zoals ze dat in de maffiawereld noemen: dat is mijn consigliere. Daar neem ik wat van aan. Maar toch niet van een anoniem iemand op Twitter?

Dan over naar de kijkcijfers van Zomer Met Art: die zijn verschrikkelijk slecht. Rooijakkers gaf eerder aan een enorme junk te zijn als het gaat om kijkcijfers. Maar nu hij een enorme tv-flop heeft vindt hij kijkcijfers ineens niet meer belangrijk.

De presentator laat weten: “Ja, ik vind het zo merkwaardig dat er in kranten elke dag wordt afgedrukt welke programma’s goed en welke programma’s slecht bekeken zijn. We drukken toch ook niet elke dag de oplagecijfers van die kranten af? Alsof het daar alleen maar om draait.”

Ik had er laatst nog een discussie met mijn ouders over. Die zeiden: dat en dat programma had niet zoveel kijkers, hè. Maar, zo vroeg ik, vonden jullie het mooi? Ja, zeiden ze. Nou, dan maakt het toch niks uit hoeveel mensen ernaar hebben gekeken. Niet álles draait om de kijkcijfers.

Al met al is Rooijakkers dus weer lekker aan het draaien. Net zoals toen hij binnenkwam bij RTL dus.

Het Panorama-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen