Art Rooijakkers negeert Angela de Jong

Geplaatst op di 09 jul 2019 om 16:10

Het lijkt erop dat Art Rooijakkers geen flauw benul heeft dat men zijn talkshow behoorlijk zouteloos vindt. Hij leest namelijk geen tv-kritieken. Dat geeft de RTL 4-presentator aan in gesprek met Panorama. Zomer met Art wordt enorm slecht bekeken, omdat het net als voorganger RTL Late Night met Twan Huys – ook een productie van Blue Circle – slaapverwekkend is. Angela de Jong omschreef het goed in een column. “Dat is haar vak, hè“, reageert Rooijakkers in het blad.

Die column heeft Rooijakkers echter niet gelezen. Sterker nog: hij leest alle columns van Angela de Jong niet. “Nee, en van haar collega’s ook niet. Omdat ik daar niks aan heb.

Rooijakkers is ook niet geïnteresseerd in de mening van de kijker, die op Twitter van zich laat horen. “Ik kijk ook niet op Twitter wat mensen van me vinden. Dat helpt mij echt niet met het beter maken van dit programma.

Naar wie luistert hij wél? “Waar ik wel naar luister zijn de raadgevers om me heen. Dat zijn mijn voelsprieten. Of zoals ze dat in de maffiawereld noemen: dat is mijn consigliere. Daar neem ik wat van aan. Maar toch niet van een anoniem iemand op Twitter?

Dan over naar de kijkcijfers van Zomer Met Art: die zijn verschrikkelijk slecht. Rooijakkers gaf eerder aan een enorme junk te zijn als het gaat om kijkcijfers. Maar nu hij een enorme tv-flop heeft vindt hij kijkcijfers ineens niet meer belangrijk.

De presentator laat weten: “Ja, ik vind het zo merkwaardig dat er in kranten elke dag wordt afgedrukt welke programma’s goed en welke programma’s slecht bekeken zijn. We drukken toch ook niet elke dag de oplagecijfers van die kranten af? Alsof het daar alleen maar om draait.”

Ik had er laatst nog een discussie met mijn ouders over. Die zeiden: dat en dat programma had niet zoveel kijkers, hè. Maar, zo vroeg ik, vonden jullie het mooi? Ja, zeiden ze. Nou, dan maakt het toch niks uit hoeveel mensen ernaar hebben gekeken. Niet álles draait om de kijkcijfers.

Al met al is Rooijakkers dus weer lekker aan het draaien. Net zoals toen hij binnenkwam bij RTL dus.

Het Panorama-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
52 Reacties op “Art Rooijakkers negeert Angela de Jong”


 1. Pjotr

  Natuurlijk leest deze enorme flop wel de kritieken en helemaal als je in gesprek gaat met een blad als Panorama.

 2. Boris

  Of zoals ze dat in de maffiawereld noemen: dat is mijn consigliere. Daar neem ik wat van aan. Maar toch niet van een anoniem iemand op Twitter?”

  Volgens mij heb je meer aan de mensen die bedoeld zijn als je publiek in plaats van laffe volgelingen.

 3. Paul

  Rat leest niets, dus leest hij alles.

 4. #NPO kijker#

  ratterderat = flopperdeflop maar dan anders

 5. Ruud

  Wow, hoevaak kan MC het woord zoutloos gebruiken!?!

 6. Pauline

  Wat een minkukel is het ook. Het draait om de kijkcijfers Art onbenul en die zijn dramatisch voor jou. Kijkt je vriendin ze wel? Die maakt alle reisprogramma’s van Johnny de mol en die zet de wekker morgens, zo nieuwsgierig is ie.

 7. Lies

  Art Light Night is gewoon opvulling. Het is immers te duur om ieder programma dat niet direct scoort direct van de buis te slingeren? Krijg de indruk dat het hele Robinson debacle invloed heeft op zijn reputatie…..

 8. Henk

  Art Rooiakkers is een topgozer, ik vind hem heel symphatiek en hij is een van de weinige tv gezichten die niet een irritante egomasturbator is.

 9. Sjef

  RTL heeft een “Rat in de zak” gekocht met Art. Wat een enorme kneuzen daar bij RTL. Laten alle top mensen gaan en nemen zoutloze (speciaal voor Ruud) presentatoren aan.

 10. Paul

  Sjef, zit wat in.

 11. EEEE

  Art…mijn advies en ik zit ook in deze wereld. STOP ER MEE! Dit is te hoog gegrepen voor jou. Geen uitstraling graag serieus willen doen. Hou op. Geen humor, geen boeiende verhalen en probeer het in hemelsnaam es zonder kaartjes. STOP NU please!

 12. John

  Volgens mij is Henk verliefd.

 13. Dooie Hannie

  Neuhhhh! Die vuile RAT leest geen kritieken hoor. Stel je voor die RAT in zijn ivoren toren verlaagt zich niet tot zoiets banaals als de mening van het volk.

  Geloof je het zelluf?

 14. Gwendolyn

  angela kijkt zijn ouders kijken dat zijn er 3 kijkbuiskijkers gefeliciteerd

 15. Ron

  Als je alleen maar wat van de mening aantrekt ‘raadgevers om hem heen’ kom je dus nergens. Dat zijn allemaal ja-knikkers en durven je doorgaans toch niet van repliek te geven.

 16. anoniem

  Art vraag aan Angela wat de betaalde oplage is van AD.

 17. Rik me Leet

  MC-redactie is in permanente staat van opwinding. Van 6-inside kon men naadloos overgaan naar Art met hun schoolkrant-achtige afzeik-artikelen. Kopschoppen is het enige wat men doet. Zou zo maar kunnen dat een deel van de redactie lichtgetint is.

 18. Zonder Naam

  De uitzendingen van Humberto en Twan gaf ik nog een kans. Zeker Twan kon ik goed hebben. Bij Art beperkt het zich tot momenten waarop ik zin heb om tv te kijken, en er écht niets op is (dan wil ik eventueel nog de vorige afleveringen op RTL XL doorzoeken, in de hoop dat er eentje met aanvaardbare onderwerpen tussen zit). Art maakt het helaas een stuk zoutelozer – helaas weet ik geen beter woord – dan het zou kunnen zijn. Tv als een equivalent van te ver doorgekookte slappe groente, met een ongeïnteresseerde host.

 19. Vorst van de Peter

  Geef dit programma toch een kans, mensen!

 20. Natama

  Wat een vreselijk figuur die vent, mijn eten komt eruit!

 21. Bart

  Wat een domme uitspraken van Art. Als je alleen maar luistert naar clubje mensen om je heen dan kom je nooit tot betere resultaten en gaat het programma dus niet beter worden. Art vergeet daarbij ook nog dat hij alleen de gene is die hier op afgerekend word. Dit is niet goed voor zijn carrière. En hij is ligt al niet zo lekker na het afgelopen jaar.

 22. John du Mol

  Het maakt bij een commerciële zender inderdaad niet uit hoeveel kijkers een programma heeft. Het gaat de adverteerders er met name om dat de pappa en mamma van Art het mooi vinden. Dat is gelukt, dus RTL kan tevreden zijn. Ga zo door, Art.

 23. Michel

  Tja Art…een zwaar overschatte tv jongen…en zal vanzelf via de achterdeur verdwijnen…

 24. Country Wilma

  Vuile RAT!

 25. MC bezoeker 28

  GTST weg bij RTL4 en dan een talkshow van 20.00-21.00 waarmee je ook al je tijdslots overhoop haalt… dan praat je dus echt poep!

 26. Iemand

  Het klopt wat hierboven gezegd wordt: van pleasers en niet oprechte kritiek zal je nooit beter worden. Handle criticism well and you will learn – Robert Greene

 27. Johnny👀

  Die Art is totaal niet geschikt voor tv maar het probleem ligt bij degene die al die nitwits aanneemt en ze op tv laat afgaan.

 28. Misutoria

  Die man is niet helemaal goed bij zijn hoofd, wat een figuur! Bah.

 29. Nick

  Vreselijke kerel.

 30. TomTom

  Ben ik de enige die een overstapper, van NPO naar de commercielen, meteen anders gaat bekijken cq niet meer serieus kan nemen en objectief kan beoordelen omdat het plots niet meer om de inhoud/kwaliteit gaat maar om de reclames, poen, nietszeggende formats, andere B-sterren, klapvee en vooral lachen.

 31. Meneer Kaktus

  Ik ga ook iemand negeren. Welterusten.

 32. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Houten plank.
  Dat is dus geen klankbord.
  Geef de kijkertjes een stem.
  Hoe moeilijk is het nou om een website de lucht in te slingeren waar de mensen hun wensen kenbaar kunnen maken? Dáár zouden de programmamakers hun voordeel uit kunnen halen. Oh wacht, pompididom.. we hebben MC al.
  Top-site.
  Daar heb je ’t al!!

 33. Dooie Hannie

  Trap die vuile RAT van de buis ajb. Weg met die vuile smeerkees.

 34. Dooie Hannie

  Weg met die Houten Kabouter!

 35. Marq

  Wat een diep triest volk zit hier.om iemand een vuile rat te noemen gaat wel ver.maar ja…..lekker annoniem achter dst kutscherm.dan durven de “helden” wel.kneuzen zijn het!!

 36. Uuuh

  Ohhh wat goed dat Art geen kritieken leest! Dan mag ik vast een oud stukje van mij hier nog een keer herhalen:

  Je mag iemand natuurlijk niet op zijn uiterlijk beoordelen, maar… naast dat Art niet de gunfactor heeft en al genadeloos door het ijs is gezakt met zijn mislukte overname bij Expeditie Robinson, is hij niet bepaald de man der mannen. Ik vind hem een ‘wannabe hetero’. Is in zijn hoofd een échte man maar heeft het lijf van een Malle Pietje. Hij loopt dat gemis voortdurend te (over)compenseren: mannelijk gaan staan, onderuit kijken en met zijn wenkbrauwen proberen te praten…. Laat u niet in de war brengen door de styling (dat haar!) en de tweeling die zijn vrouw gebaard heeft. Dat zijn slechts attributen om te onderstrepen wat hij wel graag wil zijn maar niet ís. Hij blijft een mislukte man.

  Art leest het toch niet…. Alleen zijn vrouw heeft nu een aha moment!

 37. MijnTietunstaanindestijgers

  Ik negeer Angela ook al jaren.

 38. Sjoukefia OosthaevenVarken

  Nobody cares!

 39. Dooie Hannie

  Malle Pietje had een hoedje op.
  Die vuile rat alleen een gekunsteld kuifje. Bah vieze smaaelap!
  De houten kabouter die stiekum Expeditie Robinson opeiste, maar desgevraagd niet heus.

  VUILE RAT!

 40. Von Wippenstein

  Waar blijven de kijkcijfers?

 41. RaymondVL

  Ik negeer Art Rooijakkers. Wie niet eigenlijk?

 42. Annoniemus

  Dat zeggen al die slampampers als hun tv programma nauwelijks bekeken word ” Ik lees nooit kritieken ” , getverderrie !!!

 43. Japio

  ik raad aan om de kritieken van de tv-recensenten wél te lezen. Daar kan hij nog heel wat van leren. Vaak hebben die mensen het bij het rechte eind. Dit in tegenstelling tot de kijkers die reageren op Tw. of Fb.

 44. anonymous

  Art is niet geschikt voor een talkshow..
  Het decor is goedkoop en de gasten waardeloos.

 45. Robert

  Als je het antwoord van Artje leest weet je meteen waarom het programma niks is en ook niks kan worden, dat je niet naar kijkers luistert zegt genoeg.
  Maar ja meneer heeft ook al last van de herrie op de Wallen waar hij woont, lekker verhuizen Art.
  Heb echt wel paar keer proberen te kijken, maar hou het niet lang vol.

 46. Warmhè

  Art is de mol

 47. Sven L.

  Decor is echt vreselijk. Dit programma had buiten gemoeten.

 48. MediaPrak

  Art leest de collumns van Angela niet. En wij kijken niet naar Art.

 49. Henk

  Ik denk dat Artje het heel druk heeft met het negeren van al die reacties

 50. Suresh, Bhagwandin

  Angela is een mislukking bij de AD. Wat een Goedkope Ordinaire VROUW.

 51. Corrie uit de Jordaan

  @Suresh, Bhagwandin: dat zijn al die wijven uit Flopperdam en wijde omgeving.

 52. Simon

  Art lijkt erg op Fred Oster van vroeger… Die noemden ze ’t pratende pak’. ’t ziet er misschien aardig uit zo op ’t eerste gezicht maar mist inhoud en diepgang… Art moet gewoon een tv spelletje presenteren of nog beter, diepvriezers gaan verkopen bij de Mediamarkt…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.