Herman zweet bij Tour: drie polo’s per tv-verslag

Herman van der Zandt zweet behoorlijk tijdens het verslaan van de Tour de France voor de NOS. Hij reserveert daarom zo’n drie polo’s per tv-verslag. Dat vertelt hij in gesprek met het AD. Van der Zandt is verslaggever bij het wielerevenement en het kan in Frankrijk behoorlijk warm worden. De tv-ploeg heeft daarom een ‘hitteplan’ bedacht, waar frisse poloshirts een onderdeel van zijn. “Vooral bij de finish is het vaak bloedheet“, legt de bekende presentator uit.

Bij de finish is het gewoon niet te harden, aldus Van der Zandt. “Daar is het asfalt al een beetje aan het smelten bij wijze van spreken. En ik zweet als een otter.

Voor de mensen thuis is het niet fris om een man in beeld te zien die baadt in zijn eigen zweet. Van der Zandt heeft daar wat op bedacht. “Dan heb ik twee, drie polo’s die klaar hangen. Als ik in beeld moet trek ik die ene aan, als ik terug moet die andere.”

Dat is niet de enige maatregel. “Ik heb ook zo’n kledingstomer.

Maar we zijn geen slachtoffers hè! Als we de hele tijd zeggen ’het is slopend, het is warm’, dan denken mensen: waarom ga je er dan heen man!

Het AD-interview met Herman van der Zandt kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen