Art brandt in kijkcijferhel door Oranje Leeuwinnen

Art Rooijakkers heeft zijn talkshow Zomer Met Art woensdagavond pas écht voor spek en bonen gemaakt. Er keken 99.000 mensen (1,5 procent) naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomer Met Art scoorde al twee keer onder de grens van 200.000 kijkers, maar duikt nu voor het eerst onder de 100.000 kijkers. Het heeft natuurlijk alles te maken met het vrouwenvoetbal op NPO 1. De historische halve finale van de Oranje Leeuwinnen trok 5 miljoen kijkers.

Door de verlenging van Nederland – Zweden duurde het voetbal tot maar liefst 23.45 uur, dus Zomer Met Art moest het de gehele uitzending tegen het voetbal opnemen. Het leidde voor hem tot ongekend lage kijkcijfers.

Deze kijkcijfers slaan natuurlijk alles, maar eigenlijk wordt Zomer Met Art sinds de start al slecht bekeken. Het heeft te maken met twee factoren: de volstrekt kleurloze presentator en de typische non-onderwerpen die we al kennen van de late avond van RTL 4.

Hart van Nederland en Shownieuws stonden ook tegenover het voetbal geprogrammeerd en wisten op SBS 6 tegen de 300.000 kijkers aan te bekoren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen