Art brandt in kijkcijferhel door Oranje Leeuwinnen

Geplaatst op do 04 jul 2019 om 9:05

Art Rooijakkers heeft zijn talkshow Zomer Met Art woensdagavond pas écht voor spek en bonen gemaakt. Er keken 99.000 mensen (1,5 procent) naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomer Met Art scoorde al twee keer onder de grens van 200.000 kijkers, maar duikt nu voor het eerst onder de 100.000 kijkers. Het heeft natuurlijk alles te maken met het vrouwenvoetbal op NPO 1. De historische halve finale van de Oranje Leeuwinnen trok 5 miljoen kijkers.

Door de verlenging van Nederland – Zweden duurde het voetbal tot maar liefst 23.45 uur, dus Zomer Met Art moest het de gehele uitzending tegen het voetbal opnemen. Het leidde voor hem tot ongekend lage kijkcijfers.

Deze kijkcijfers slaan natuurlijk alles, maar eigenlijk wordt Zomer Met Art sinds de start al slecht bekeken. Het heeft te maken met twee factoren: de volstrekt kleurloze presentator en de typische non-onderwerpen die we al kennen van de late avond van RTL 4.

Hart van Nederland en Shownieuws stonden ook tegenover het voetbal geprogrammeerd en wisten op SBS 6 tegen de 300.000 kijkers aan te bekoren.

Foto: RTL
52 Reacties op “Art brandt in kijkcijferhel door Oranje Leeuwinnen”


 1. S

  Kijk naar de pic, dan weet je meteen wat er niet klopt aan de show van Art. Daar hoef je niet eens 1 minuut voor naar het programma te kijken.

 2. M

  @s:

  Haha, die foto is inderdaad wel héél erg! 😂

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dat niemand wil kijken naar Artrooiakkers komt door Artrooiakkers zelf.
  Daar verandert geen redactie iets aan.
  Maar Peter vd Vorst vindt het blijkbaar wel prima dus Holland krijgt steeds Artrooiakkers in de mik gesplitst en Sbs is al niet veel beter. Ondertussen haakt de kijker in versneld tempo af. Die zie je niet meer terug!

 4. 123

  #zomermetmerel is een beter idee

 5. mark2

  beetje flauw zo een bericht..

 6. Meneer Kaktus

  Art Rooijakkers is de Jan Versteegh van RTL.

 7. No. 14

  Binnenkort krijgt Art een rood scherm te zien….

 8. Job

  RTL wordt door de kijker al jarenlang afgeranseld op de late avond.
  RTL: “wij willen nog meer slaag!”

 9. Missie

  Het waren ook wel héééle nietszeggende onderwerpen gisteren….. Wie gaat er nou nog een discussie over roken beginnen & wat boeit een spermalampje van John Williams. (Waarvan Art overigens heel graag wilde dat Merels shirt ermee bekeken werd, viezerik.)

 10. Wauter

  Art heeft niet de gun factor. Iedereen dacht door de hoge kijkcijfers van De Mol dat hij de belofte voor de toekomst was. Helaas. Als je De Mol laat presenteren door een aap haal je nog hoge kijkcijfers.

 11. Pauline

  Idd op die foto straalt de grachtengordel arrogantie ervan af. Snap niet dat zijn vrouw hem niet tot de orde roept. Is eind redacteur bij alle programma’s van Johnny de Mol en daar kan je van zeggen wat je wilt maar die komt toch ff natuurlijker over dan non personality Art.

 12. M.

  Stoppen met deze ongein!!! Wat een vreselijk programma, afschuwelijk ik heb er geen andere woorden voor.

 13. robb

  Rtl heeft niet meer het fingerspitzengevoel zins Galjaard weg is ,Humberto moest door eigen schuld het veld ruimen de aankoop van Twan door Galjaard had misschien goed uitgepakt als hij een programma had gekregen wat bij hem paste en wat Galjaard voor ogen had ,Art Rooijakkers kan het niet verkeerde keus en niet goed het had ook beter om half tien kunnen beginnen , Beau krijgt het moeilijk om de kijker terug te halen op dat tijdslot na twee mislukkingen.

 14. #NPO kijker#

  Zo slecht doet SBS6 het niet tegenover de voetbal.

  Na Pauw nog een kwartiertje gezien. Tenenkrommend. Het onderwerp had ik trouwens maaaaaanden geleden al gezien bij Pauw of Jinek.

  Schoonmaak setje (te koop voor een paar euro bij een outlet) en schoonmakers in de WW met John Williams

 15. Missie2

  Art is een viespeuk. Hij wilde Merels shirt controleren op sprma met dat lampje van John Williams.

 16. Meneer Kaktus

  Stuur mij ff zo’n lampje. Kan ik Virgiens handel en wandel ook eens ff tegen het licht houden.

 17. Natama

  5 miljoen mensen die naar een paar mensen staan te kijken die achter een balletje rennen, niet zo gekndat ze vanuit de politiek op het volk schijten. Zou ik ook doen als ik de leiding had over zo’n ongekend laag begaafd volk.

 18. Merel

  Ieder vogeltje houdt van zaad.

 19. Bears’den

  Ga naar buiten en maak opnames in de dierentuin en behandel minder onderwerpen..
  En ga gewoon aan 1 tafel zitten..
  Niet anders willen zijn of vernieuwend..
  Je ziet wat er dan gebeurt..

 20. Mereltje

  Merels eten vooral regenwormen en slakken (natuurpunt.be)
  Dus Merels eten Art?

 21. Paut Pielusma

  @Merel Zangzaad?

 22. Bob

  Iedereen krijgt de kijkcijfers die hij of zij verdient.

 23. Wouter

  HVN: t o k k i e tv

 24. Vogel

  Merels zijn alleseters en voeden zich onder meer afval.
  Daar valt art dus ook onder?

 25. n

  Is dit niet een foto van M boven dit stukje?

 26. artisrat

  Jeetje die pose van art op die foto… Verschrikkelijk

 27. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Die RAT schuppen ze er uit en verdient-ie ook. De rotkop!

 28. Gert-Jan

  Art die steeds met zijn hand onder zn kin zit te drinken en zit te staren hoe zn sidekick het interview doet…..

 29. Ad

  Van de vorst: stekker eruit bij deze ongeinteresseerde interviewer….

 30. Bart

  Nog steeds geen enkele verandering doorgevoerd. Nog steeds de zelfde zoutloze niet gesprek van de dag en zomer gerelateerde onderwerpen, ik hoor nog steeds geen zomerhits als muziek, nog steeds geen zomerse reportages over wat er de dag in het land gebeurde of wat we de volgende dag niet mochten missen, geen of te weinig zomerse beelden, de co-host die nog steeds niet de hele dag bij de totstandkoming van het programma betrokken en s’avonds pas aankomt in de studio waardoor deze dus sidekick is i.p.v. mede presentator en daardoor dus niet toe voegt, nog steeds geen losse sfeer maar alle loopjes en praatjes tot in de puntjes vastgelegd tot en met de camera standpunten plat gereporteerd en nog steeds zit men op een buitenlocatie (Artis) binnen.

  Het is mislukt! De enige die hier last van heeft en nog gaat hebben is Art.

 31. Paut Pielusma

  Voor wie wordt ‘Zomer Met Art’ eigenlijk gemaakt? Heb geen idee.

 32. MediaPrak

  OK je hebt concurrentie van WK voetbal. Maar dat je maar 99000 kijkers weet vast te houden? Ben dan wel benieuwd naar de. 15min meting. Begon hij met 200K en is 99K het gemiddelde? Dat zou dan inhouden dat er op ’t end alleen het publiek in Artis (verplicht) naar Art keek. Wat een enorme afgang. STOP NU!!

 33. Ron

  Als je de gast en itemkeuze al hoorde maakte je snel dat je weg kwam, en dat deed men dus ook massaal, natuurlijk ook vanwege het eclatante succes van Oranje, dat wel natuurlijk….
  Dit programma gaat het nooit meer worden, al die weken dat het nog rest. Merel Westrik valt ook behoorlijk tegen. Laat haar maar lekker het nieuws presenteren maar een talkshow is toch andere koek, en dat komt genadeloos naar voren in deze week. Weten we dat tenminste ook weer…next.

 34. Bart

  Nog steeds geen enkele verandering doorgevoerd. Nog steeds de zelfde zoutloze niet gesprek van de dag en zomer gerelateerde onderwerpen, ik hoor nog steeds geen zomerhits als muziek, nog steeds geen zomerse reportages over wat er de dag in het land gebeurde of wat we de volgende dag niet mochten missen, geen of te weinig zomerse beelden, de co-host die nog steeds niet de hele dag bij de totstandkoming van het programma betrokken en s’avonds pas aankomt in de studio waardoor deze dus sidekick is i.p.v. mede presentator en daardoor dus niet toe voegt, nog steeds geen losse sfeer maar alle loopjes en praatjes tot in de puntjes vastgelegd tot en met de camera standpunten plat gerepeteerd en nog steeds zit men op een buitenlocatie (Artis) binnen.

  Het is mislukt! De enige die hier last van heeft en nog gaat hebben is Art.

 35. critikast

  Ook als er geen voetbal zou zijn geweest, scoort Art geen hoge cijfers, Zijn programma is voorspelbaar, saai en wordt slecht gepresenteerd. Rooijakkers lijkt nu al zijn beste tijd te hebben gehad.

 36. jawohl

  Dat wordt nog wat de komende 7 weken…..
  Ik denk dat de co-hosts er ook niet veel beter op zullen worden

 37. Kevin

  Ik vind dat Merel het best prima doet hoor. Alleen kreeg ze gisteren niet echt de mogelijkheden om vragen te stellen omdat Art er steeds doorheen praatte.

 38. Ron

  Ach wel nee, Merel is een lichtgewicht dat is nu wel duidelijk. Obligate vraagjes, beetje haar vriendin Jinek imiterend. Daar heb je niets aan, wordt nu al overschat.

 39. boeitniet

  of jullie merel nou goed vinden of niet, leuk om naar te kijken is ze iig wel!! (alleen beetje jammer dat ze rookt)

 40. den Draaiert Joost

  Nou niet door de leeuwinnen, meer door de zoutloosheid van het programma. Een programma waar mensen werkelijk niet op zitten te wachten. Weer verhalen van mensen die ze al duizend keer leders vertelde.

 41. RaymondVL

  Leeuwinnen of niet…… d’r is gewoon echt geen r**t aan met Art en zijn zouteloze kletsshow.

 42. Ron

  @boeitniet: Het boeit mij helemaal niet of ze er goed uit ziet. Het gaat om de kwaliteit en dat ontbreekt maar komt ook door de niemendal items/gasten. Het moet dan een zomeravond programma zijn maar straalt dat alleen in de setting uit, maar niet qua content.

 43. qwerty

  Ze moeten gewoon naar buiten gaan, dat lost al een groot deel op

 44. Ingrid

  Kijkcijfers kan je aflezen aan de gunfactor !En Art heeft dat niet!

 45. Daan

  Hahahahah, Art staat erbij op die foto alsof hij wil zeggen, wie gaat mij even lekker in mijn kontje nemen.

 46. Sandertje

  Naar de dag top 5 op TMF keken nog meer mensen. :P Laat ook maar weer zien hoe goed De Zwakste Schakel scoorde.

 47. art

  en nu kijken verdomme ik doe het voor jullie

 48. Lennart

  De vlog die ik net keek over het nachtleven van een cavia had 3 miljoen views.

 49. Iemand

  Probleem van zo’n programma is denk ik ook dat als het niet loopt met de kijkcijfers het allemaal iets geforceerds krijgt en daar wordt het niet beter op. Kennelijk is het lastig om een presentator met enige persoonlijkheid en wat diepgang te vinden, die onderwerpen behandelt die mensen interesseren.

 50. Kijkcijfers

  Zomer met art, maar hij zit wel binnen.

  Beter om 21.30 kunnen uitzenden.

 51. Een Persoon

  Iedereen zegt wel hoe slecht Art en zijn programma is maar ze laten ’t zelf ook niet zien hoe het dan volgens hun wel moet pleaseeee hou daar ff mee op want er zijn genoeg mensen die dit programma gwn super tof vinden en ze zeggen eigenlijk gewoon dat hun maar pech hebben en dat een programma wat zij wel heel tof vinden gewoon maar moet oprotten maar hoe zouden ze het zelf vinden als hun favorieten programma zou moeten stoppen. Van andere mensen, precies super stom doe dat zelf dan ook nie alvast bedankt

 52. BRAAK

  Het wordt tijd dat deze mug, dit insect met een vliegenmepper van de buis wordt getimmerd!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.