3FM-dj zet na jaar de televisie aan: ‘Vergane glorie’

Geplaatst op wo 10 jul 2019 om 13:05

Herman Hofman, dj op de noodlijdende radiozender NPO 3FM, vindt dat lineaire televisie vergane glorie is. Dat laat hij weten op Twitter. Hofman heeft na lange tijd zijn tv weer aangesloten. “Dus ik heb een jaartje geen tv gekeken, en sinds een weekie heb ik ‘m weer aangesloten en dit is allemaal geen nieuws maar HOLY SHIT WAT EEN TROEP????????? Tv is echt klaar man. Alleen nog echt nodig voor livedingen, nieuws, wedstrijden etc, maar voor de rest is ‘t een kwestie van tijd“, zegt hij.

Lineaire televisie is gewoon lachwekkend, zegt Hofman. “Serieus WIE van onze generatie gaat er nog wachten op een reclameblok van zeven minuten hahaha“, aldus de dj.

De radiomaker, die niet lijkt te beseffen dat precies dezelfde generatie is gevlucht naar Spotify om muziek te luisteren zonder onderbrekingen van schijtlollige dj’s, filemeldingen en dezelfde reclameblokken, verwacht dat televisie opgaat in online.

Hofman: “Tv is nog steeds teeeeuuuring groot, dus het is nog allemaal niet zo ver. Maar kwestie van tijd.

Foto: Ruud Baan
69 Reacties op “3FM-dj zet na jaar de televisie aan: ‘Vergane glorie’”


 1. Vorst van de Peter

  Geef Zomer met Art toch een kans, mensen!

 2. Joop

  Over vergane glorie gesproken >>> 3FM.

 3. Ron

  3FM is ook vergane glorie figuur, dus laten we het daar eens over hebben!

 4. rooie Rinus

  Prachtige samenvatting van de bodemloze subsidietrog die 3fm heet.

 5. rooie Rinus

  Hij kan over een paar jaar wel doorstromen naar de volgende subsidiefuik, NPOradio2.

 6. Leni

  Jonge jonge …. Iemand van 3FM die ook iets vindt…. Zucht

 7. Boris

  Waarom klinken zijn berichten op Twitter alsof het geschreven is door een onzeker tienermeisje van 12?

 8. Leni

  De zender zonder luisteraars…. En zonder verstand van goeie muziek, laat staan dat ze weten waar t te vinden…opdoeken!!

 9. Pino K. Kio

  Ik weet zeker dat hij niet gekeken heeft want de reclameblokken duren 8 tot 9 minuten!

 10. steve

  De visionair

 11. Remi

  … Die andere Hilversum 3 homosueel, die met dat lange haar,
  vliegt de hele zomer weer business class van het ene Europese
  “muziek-evenement” naar het andere, om verslag te doen …

  Dank u, hardwerkende Nederlandse belastingbetaler !!

 12. JM

  Het zal wel dat lineaire TV aflopende zaak is, maar dat horen we al 10/15 jaar.
  En er kijken nog steeds miljoenen iedere avond…
  Ik heb een account bij Blendle, dat is van dat wijsneusje van DWDD; Alexander Klopping, die 5 jr geleden lag te gillen dat TV over paar jaar achterhaald zou zijn.
  Voorlopig kennen we die hele Alexander alleen maar van TV.
  Dus zo’n vaart loopt het niet.

 13. Leni

  @remi : volkomen eens!!

 14. AD (Angela's Dagblad)

  Programma’s op EOBNNVARAKRONCRVAVROTROSNTRNOSNPO Radio 2 beginnen ook vaak pas om 9minuten over omdat er 7 minuten reclame voor het programma zit. Maar ja, omdat EOBNNVARAKRONCRVAVROTROSNTRNOSNPO 3FM geen adverteerders meer heeft, begint zijn show direct na het Journaal al.

 15. Johan

  Leni, mond dicht! Anders sleur ik je aan je borsten de slaapkamer in.

 16. Job

  Hij heeft gewoon gelijk. Het is niet meer om aan te gluren.
  Tot 10 jaar geleden was TV nog prima om films op te kijken,
  nu is dat ondoenlijk.

  Idols uit 2003 was eigenlijk de laatste grote innovatie,
  sindsdien niks nieuws meer gezien.

  Het is over en uit. Kwestie van afslanken en doorsaneren om nog wat te verdienen.

 17. anonymous

  Nee 3FM, dat is leuk. 😂😂😂😂

 18. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  https://twitter.com/hermandeperman/status/1148916886379335681

  YES!

 19. Coca Cola

  Radio, dat is pas vergane glorie.

 20. Joop55

  Wie is deze praatjesmaker? Oh wacht, het is van een station dat slechter wordt beluisterd dan 100% NL.

 21. StefanV

  Zelfs Zomer met Art scoort een marktaandeel dat meer dan drie keer zo hoog is als dat van 3FM. De gedachte “Holy shit, wat een troep!” komt bij mij doorgaans op als ik naar de playlist van 3FM kijk.

  Als je werkt voor een radiozender die ZO diep in een populariteits- en identiteitscrisis zit, zou ik wat minder hoog van de toren blazen over andere media.

 22. Sjors van Kempen

  Jullie haten op 3FM, maar luisteren de hele dag Q Music en 538, waar nog nooit een spannend nummer is gedraaid. De gemiddelde 3FM-dj heeft meer verstand van muziek in z’n pink dan die schreeuwlelijks van de commerciëlen in hun complete kadaver.

  On-topic: tv is idd dood.

 23. Chiel

  Als er op een avond nog 4 miljoen mensen tegelijk iets kijken, leeft het toch nog best wel. Maar uiteraard is live kijken niet héél efficiënt. Dan is een tv ondemand toch handiger.

 24. Rotkop

  Er zijn altijd van die napraters die interessant over willen
  komen ..wat een enorme l.l dit.

 25. Sjaak

  Miljoenen belastinggeld wordt verspild aan staatpropaganda op de NPO. De man heeft gelijk, 1 publiek informatief radio en televisie kanaal is voldoende in Nederland. Laat de rest maar aan de commercielen en aan Youtube.

 26. Iemand

  Ik ken de beste man niet. Ik vind dat hij irritant overkomt. Maar m.b.t televisie heeft hij wel gelijk.

 27. Bert

  Hij heeft wat tv betreft gelijk, op live uitzendingen na einde verhaal en dat geld ook voor radio. Ik luister zelf alleen nog maar in auto naar radio (Slam)

 28. L.

  Er zitten nog genoeg mensen van zijn generatie dagelijks voor de televisie, maar hij leeft in zijn hipsterbubbel en dat geeft precies aan wat er mis is met 3FM waarin iedereen in diezelfde bubbel zit.

 29. RaymondVL

  Serious Request is ook vergane glorie…..

 30. Bart

  Laat Herman Hofman nu maar naar zijn eigen 3FM kijken. Sowieso een overbodige dj waar we als 3FM stopt nooit meer iets van zullen horen.

 31. shrink

  Ik zie een hoop kapitalen en vraagtekens in zijn oprisping, meestal geen teken van een heldere geest.

 32. Gerard de Groot

  =Lineaire televisie is gewoon lachwekkend, zegt Hofman=
  Met zo’n uitsprak leef je in een eng wereldje! En hiermee geef je meteen de minachting aan naar de rest van de bevolking die wel tv kijken Denk dat in zijn hoofd vele kamers niet gemeubileerd zijn en ja dan weet je niet beter.

 33. Hondekop

  Weer een overbodige mensachtige.

 34. Herman

  Volg me op instagram @hermandeperman

 35. robb

  Hofman heeft een persoonlijke mening ,Lineaire televisie is nog lang niet dood elke dag worden er miljoenen uitgegeven aan reclame en er kijken nog miljoenen mensen naar ,het alternatief is netflix of uitgeteld kijken dan zijn het nog steeds de zelfde programma’s waar naar gekeken word.

 36. Bep

  Als je het niet erg vind blijf ik gewoon tv kijken, ik vind het wel leuk en ik wacht gewoon tot de reclame afgelopen is en het Journaal begint, ik leef niet in een rollercoaster, ik neem de tijd.Groeten van Beppie.

 37. Rt

  Haha. ja. Net als 3FM.

 38. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Laat dit menneke eens objectief naar 3FM gaan zitten luisteren..
  Kijken wat ie dan zegt.
  Het is niet voor niks hé dat radio2 ineens de grootste is. Dat komt mede door dit soort windbuilwn die zich radio-presentator noemen.

 39. Leni

  @johan: heerlijk …, doe dat maar viespeukje ….

 40. Ronnie

  Man man, en dit komende van een radio DJ? En dan ook nog van 3FM? Laat me niet lachen. TV is bij lange na niet dood, alleen er scoort minder dan vroeger. Er moet enige urgentie zijn om iets op TV te kijken. Zal er alleen maar voor gaan zorgen dat uiteindelijk alleen kwaliteit blijft bestaan en de rest naar Videoland en andere streaming platforms overgeheveld wordt.

  Heel veel mensen roepen dat TV dood is, maar er is echt maar een kleine groep mensen die helemaal nooit kijken en die wonen vooral in Amsterdam en omstreken.

 41. joepie

  Niemand is geinteresseerd in de mening van een mislukte 3 FM disckjockey wat hij wel of niet leuk vindt om naar te kijken. Typisch gevalletje van iemand die niet begrijpt dat hij over dit soort zaken beter zijn mond kan houden. Want.. wat geldt voor zijn mening over TV programma’s, geldt net zo zeer over radio programma’s: volgens de luistercijfers is zijn programma op 3 FM echt troep. Holy Shit!

 42. Ron

  Zolang 3FM nog steeds die huilebalkstem van een Shawn Mendes blijft draaien is 3FM ook vergane glorie…

 43. Toetertje

  Een schreeuw om aandacht van dit jongetje: ‘kijk mij eens stoer wat vinden mensen’… Inderdaad treurig dat hij niet in de gaten heeft dat hij zichzelf voor gek zet met die 3 luisteraars en troep die hij maakt voor 3 FM.

 44. Mikkie Maus

  Hij heeft natuurlijk wel gelijk

 45. Suze

  Toen de televisie kwam, zei men dat de radio ten dode was opgeschreven. Nu zou de televisie ten dode zijn opgeschreven door de opkomst van het www. Nou, vergeet het maar. Uiteindelijk willen we allemaal languit op de bank, lekker vermaakt worden.

 46. henk

  Grappig dat een 3FM DJ het durft te hebben over vergane glorie. Dat is 3FM namelijk zélf.

 47. Marc

  Hij heeft natuurlijk wel helemaal gelijk.

 48. WEST*

  @Zuze Stelletje napraters zijn die lui die beweren dat lineaire tv op zijn einde is
  NEVER NOOIT DUS !!! Dat zeiden ze inderdaad ook over RADIO, en wat dacht je van bioscopen? Dat zou een kaalslag betekenen , maar de bezoekers aantallen zijn hoger dan ooit, en wat dacht je van de cd ? De lp kon de vuilbak in , en zie , De LP is weer helemaal terug, ook de cassette, en mp3 is al weer verleden tijd
  en dat krijg je ook met de USB stick . de mensen verlangen naar kwaliteit zoals dat in de jaren 60 70 werd gemaakt , vintage audio apparatuur is zeer gewild ,buizen versterkers, geluids monitoren ,draaitafels, tape en cassette decks van grote BETERE merken, die je in speciale hifi zaken kunt n kopen gaan als warme broodjes over de toonbank, en dan heb ik het niet over Mediamarkt consumenten troep.DP AUDIO in Enschede kan u er alles over vertellen,en als u de site bezoekt, heeft u meteen genoeg van uw stereo torentje uit 2018 dat u bij de mediamarkt heeft gekocht ! Met mijn reactie wil ik dus zeggen dat De P.O met hun kwaliteit altijd zal winnen van com,zenders, en in 2050 zal er nog altijd een p.o. bestaan., en dat RTL ,TALPA en de vele com tv zenders die nu al bijna failliet zijn , allang ter ziele zullen zijn , en alleen nog te bekijken in de archieven van Beeld en geluid wat er in de states gebeurt zal ook hier in Nederland gebeuren
  grote com tv vallen om, Maar de P.O. zal altijd blijven, in welke vorm dan ook

 49. WEST*

  DEZE REACTIE WERD GESPONSORD DOOR ALLE GEWESTEN , EN DE VERENIGING VAN OUDE ZAKKEN DIE DE JAREN 1951 HEBBEN MEEGEMAAKT, EN NOG ALS PIONIER BIJ DE NTS ZIJN BEGONNEN IN BUSSUM

 50. Midden

  Heb al zeker zes jaar niet naar vergane glorie 3FM geluisterd.

  Als er iets klaar is dan is het die radiozender.

  Tijd om het kuikentje door de shredder te halen.

 51. *west*west*west*

  Hou nou eens op met je getrol nepwest ben je soms jaloers op mij de enige echte west je zou wel willen dat je ook Hyves beheer skills had he ihihihihih

 52. bertroermond

  tja, ik heb mijn tv abbo verleden jaar opgezegd, ik ergerde mij aan het eeuwige policor gereutel van de NPO en de eeuwige herhalingen, zelfs in de winter, maar wel iedere maand het volle abbo afrekenen. Nu een jaar later : ik stream op de tv, kijk veel youtube en netflix: ik ben stukken goedkoper uit en ik mis he le maal niks.

 53. Suze

  @bertroermond Als je niet kijkt, weet je niet of je wat mist of niet. Net als de struisvogel kun je wel opgevreten worden.

 54. WEST*

  er zitten hier heel veel sukkels te reageren , wat een losers

 55. West*

  trouwens ik ben zelf ook een grote sukkel omdat ik hierop reageer

 56. WEST*

  ik ben de echte west west west west begrepen?

 57. GerritDekzeil

  Lets all kill the messenger! :-)

  Ook al is ie DJ bij een falende flut radiozender.. Hij heeft wel degelijk een punt wat iedereen hier maar niet durft te benoemen lijkt…
  Lineaire TV is serieus terminaal. Sorry boomers, het klinkt misschien hard, maar het is dood! Geen hond onder de 20 kijkt nog “TV”, laat staan met reclameblokken.

  John de Mol en zijn Gordons mogen hoog van de toren blazen maar puntje bij paaltje… Creatieve armoe van de bovenste plank en een enorme onderschatting van “het publiek”.

  “TV” is nog goed voor nieuws en live verslag van sport-evenementen e.d. Wat die radio dingus zegt dus! “Amusement” zoeken we wel online wanneer het ons uitkomt.

 58. Eikenprocessierups

  Herman Kotsman is zelf vergane glorie.

 59. Corrie v Ravenhorst

  Waarom wordt mijn eerder geschreven reactie niet geplaatst?

 60. Verschrikkelijk drama

  Eikenprocessierups heeft een slechte dag gehad, want al zijn frustratie moet hij uitten op berichten op MC.

 61. Corrie uit de Jordaan

  @Verschrikkelijk drama: tuurlijk heeft-ie een slechte dag achter de rug. Ze zitten de hele dag al achter ‘m aan met gasbranders.

 62. bertroermond

  @Suze: ik ben nog altijd niet begraven en kom bij mensen ( vrienden noemen ze dat) thuis en dan krijg ik nog vaak genoeg een paar uurtjes tv mee, en net voordat ik begin te kotsen als ik de zoveelste bn-er met een mening zie aanschuiven ergens dan vlucht ik weer naar mijn cave in de wetenschap dat ik er goed aan heb gedaan. Ik mis he le maal niets.

 63. 123

  TV blijft écht wel bestaan, juist nu zoveel online-diensten de gunsten van de mensen willen hebben. Men zal eindigen in een poel van online diensten die alles op alles zetten om de kijker te trekken, maar puntje bij paaltje ziet men door de bomen het bos niet meer, en zullen dus ook de online-diensten moeten gaan samenwerken. Zolang dat niet zal gebeuren: lang leve de TV! :D

 64. 123

  @WEST* – Wed 10 Jul 2019 om 18:23:

  Jouw verhaal is enigszins moeilijk te volgen, maar ik versta je wel: ik heb een hele kast vol CD’s en meerdere kasten met DVD’s. Waarom? Omdat ik dan eigenaar ben van deze producten! Ik kan ze luisteren/afspeellijsten samenstellen wanneer ik dat wil, en ik kan de DVD’s zien wanneer ik dat wil. Ik ben niet gebonden aan de ‘hogere machten in de digitale wereld’ die zomaar iets weghalen wanneer het men dunkt.

  Hartstikke leuke die digitale diensten, maar je wordt vaak wel gedwongen om te kijken binnen een bepaalde tijd, en prijsverhogingen voor lief te nemen. En ook: welke dienst wanneer te kiezen? Geef het tijd, en er is een zender die een bepaalde serie alsnog uit zal zenden.

  Ik heb liever CD’s en DVD’s: die blijven voor altijd in mijn bezit, en kan ik aanzetten wanneer ik wil. :D

 65. Annoniemus

  Een vergeten radio station 3FM.

 66. Koos

  De eme dag scoort iets goed de andere keer weer slecht daar is toch geen pijl op te trekken. Kunnen mensen wel alles willen meten en verklaren maar dingen gaan zo als ze gaan en zijn zoals ze zijn.
  Niet alles is te meten en te verklaren en in cijfertjes en grafieken uit te drukken.
  Moet je ook niet willen.

 67. AugurkenCrash

  Helemaal eens met Herman! Love u!

 68. Rob

  Ik wil sowieso NIETS meer horen van 3FM dj’s. Dat is pas passé. Meer nog dan TV. De generatie van Herman Hofman bepaalt zelf wel waar het naar luistert en heeft ook geen zin in de reclame en het nieuws.

 69. No. 14

  Herman wie?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.