Zoutloos Zomer Met Art duikt onder 300.000-grens

De zoutloze talkshow Zomer Met Art van Art Rooijakkers is al op dag drie onder de grens van 300.000 kijkers gezakt. Er keken woensdag slechts 275.000 mensen (8,3 procent) naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van KijkOnderzoek. Het is bijna om moedeloos van te worden dat RTL 4 wéér een talkshow neerzet in de sfeer van RTL Late Night met Twan Huys. Ook Rooijakkers is een presentator zonder schwung die avond aan avond een serie zoutloze gesprekken aan elkaar rijgt.

Zomer Met Art is, op het decor en de presentator na, eigenlijk een een-op-een-kopie van de geflopte talkshow van Twan Huys en dat betekent dat RTL 4 totaal niet inziet wat het probleem is.

Zonde, zegt Angela de Jong in de AD Ochtendshow To Go. “Het is echt een ontzettend zoutloos, raar programma, waarvan ik echt denk: waarom wil RTL een talkshow als ze niet de moeite nemen om een paar goede gasten te regelen? Goede gasten die echt iets te vertellen hebben en onderwerpen die er echt over gaan. Kortom: het modewoord ‘urgentie’.

Rooijakkers speelt bovendien heel erg de geïnteresseerde presentator, vindt De Jong. “Hij speelt ook de grapjes en speelt af en toe de verbazing, terwijl je weet dat het al drie keer gerepeteerd is. Wees gewoon jezelf. Hij moet het gewoon even loslaten, denk ik.

Jörgen Raymann: “Het is dezelfde producent. Ze hebben Humberto gedaan, Twan Huys gedaan en ze maken nu dit met Art.

En dan gaat Blue Circle straks ook nog de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens doen. De Jong: “Ja, ze leren het nooit. Dat is de rare conclusie die je kan trekken.

Als je kijkt naar de kritiek van RTL Late Night, dan zie je dat men het lichter dan licht vond. RTL kan wel heel hard blijven roepen van: ‘Onze kijker wil dit, die lichte koers’, maar als je naar de kijkcijfers kijkt, dan zie je dat de kijker het helemaal niet wil. Die kijkt naar Pauw.

Lees ook: RTL 4 zet Blue Circle ook op talkshow Beau: ‘Sterkte’ (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen