Zomer treft weekend-BLVD genadeloos: 212.000 kijkers

Geplaatst op Mon 24 Jun 2019 om 10:45

Niet Netflix of YouTube, maar warm weer is de allergrootste concurrent van de lineaire televisie. In toenemende mate verkiest men ervoor om buiten te blijven zitten in plaats van binnen voor de buis. De weekend-Boulevard wordt nu keihard getroffen door de hoge temperaturen: er keken zondag maar 212.000 mensen (8,2 procent) naar het programma, ondanks de aanwezigheid van Peter R. de Vries. Daarmee bezet RTL Boulevard de allerlaatste plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

RTL Boulevard had het zondag als vooravondprogramma extra zwaar. Het was mooi weer én er was vrouwenvoetbal aan de andere kant. Engeland – Kameroen wist op NPO 1 een mooie 846.000 kijkers (37 procent) te bekoren.

Toch was 212.000 kijkers tot een paar jaar geleden wel ondenkbaar voor een programma als RTL Boulevard, zelfs tijdens een hittegolf. Het geeft aan hoe lineaire televisie steeds meer een winters medium wordt.

Het lijkt een lange zomer te gaan worden voor RTL Boulevard, dat het hele jaar door uitzendt en tegenwoordig dus ook in het weekend.

Het Half Acht Nieuws, dat direct na RTL Boulevard begon, deed het met 616.000 kijkers (20 procent) drie keer zo goed. Het programma ervóór, RTL Woonmagazine, trok 107.000 kijkers (5 procent).

Foto: RTL
23 Reacties op “Zomer treft weekend-BLVD genadeloos: 212.000 kijkers”


 1. Truus

  Ben geen fan, maar toen het vrijdag regende stonden ze gewoon op plek 9. Niks aan de hand.

 2. Herman Hoogsteder

  Niet ondanks maar dankzij

 3. Ikke

  want Peter r de Vries zit er nooit heb nooit begrepen waarom ze in het werken wouden uitzenden

 4. Lennart

  Als het op mijn werk wat minder gaat, geef ik het weer ook altijd de schuld.

 5. White Angel.

  Misschien bleven de kijkers weg door aanwezigheid van de Vries, ik zap ook altijd weg als hij er weer eens bij staat/zit.

 6. Pro Du Cent

  Ik wilde graag tv kijken en graag regelmatig schakelen tussen de slaapverwekkende Formule 1 en de monstertocht van Maarten in Friesland.

  Vindt u het ook niet schandalig dat we dit hele weekeinde nauwelijks live hebben kunnen meekijken en genieten van de voortreffelijke reportages en sfeerverslagen die je zou mogen verwachten van de nationale omroep? Dionne die op zondagmiddag enthousiast begint met goedenavond… omdat ze alweer wordt herhaald?

  En heeft u ook geen plaatsvervangende schaamte als je Erben ziet die goedbedoeld probeert tv te maken, maar eerst nog een paar keer moet droogzwemmen buiten de camera om goed beslagen ten ijs te komen met zinvolle vragen en volzinnen?

  Ben benieuwd of Mevrouw De Jong zich ook over verwonderd?

 7. Joop55

  Boulevard is nog natter dan de borstel van W.C. Eend.

 8. Cola met Kip Light

  Nou NPO Kijker kan zijn gal weer spuwen hier.

  Lineaire TV is redelijk aan het uitsterven ja, maar ik kijk Boulevard vaak nog even terug op de tablet, worden die kijkcijfers ook geteld door SKO? Nee dus.

 9. anonymous

  Is ook veel te vaak op tv, in het weekend kan het wel wegblijven.
  Sws zijn de presentatrices erg slecht.

 10. L.

  Ze moeten sowieso stoppen met de weekend-editie en vooral op de zondagavond weer met een show komen zoals Carlo en Irene. RTL Boulevard is er naar mijn mening nu veel te vaak.

 11. J

  Zou sowieso in de zomer stoppen met de weekend-editie. Doordeweeks komen mensen nog thuis uit werk, dus kan je nog wel kijkers trekken. Maar in het weekend wordt het niks met mooi weer.

 12. Bart

  @Pro du cent Eens dat die zwemtocht live had gemoeten op een van de kanalen.

 13. Bart

  @J Dan maar minder kijkers maar ik vind wel dat het er het hele jaar elke dag hoort te zijn. Editie.nl (beter een nog meer op de regio gericht) er eigenlijk ook in het weekend hoort te zien. Boulevard wordt nu ook in het weekend herhaald op de late avond. SBS6 hoort ook elke dag (dus ook in het weekend) een actueel programma met nieuws, regio, sport en show te hebben. Doordat ze dit niet (of maar half) hebben ontbreekt elke urgentie aan de zender.

 14. Alexander

  Net alsof er met die arrogante over het paard getilde haakneus op tv meer mensen kijken.

 15. MediaPrak

  Maarten zwemmend in Fryslân is natuurlijk heerlijke ‘Slow Television’ bij deze hoge temperaturen. Voor volgend jaar een uitdager zoeken. Ik voel een traditie aankomen. Maar voor alle overige tv programma’s welke worden uitgezonden bij +25C? Graag volgende tekst in beeld:”Indien u nu kijkt, raadpleeg uw huisarts”.

 16. Ger

  Heeft niets met het weer te maken,die foto zegt genoeg.De een is nog dommer dan de ander. En over die Marieke zwijg ik maar…

 17. Paul de Witt

  Dankzij die doos van een Marieke kijken wij ook niet meer.
  Teveel zelfingenomen mensen op TV…

 18. Thom

  Vooral die Marieke vind zichzelf zo vreselijk geweldig en interessant. Ze tettert en roep toetert door alles en iedereen heen.

 19. Bert

  Ik vind die weekend editie al van begin af aan zwaar overbodig.

 20. Bert

  En inderdaad die Marieke is zo’n dom paard, gelukkig is dat andere hinnik paard al weg Nicolette Kluivert ook zo verschrikkelijk aan die desk.

 21. heeft niets met het weer te maken

  Kwaliteitsloze programma’s krijgen nooit de kijkers die ze wensen.

  Omhooggevallen nietszeggende presentatoren met non onderwerpen zijn nu eenmaal geen kijkers hit.

 22. Tim Thijssen

  Ik zie mensen ‘wouden’ typen in de commentsectie. Is dat het niveau van de lezers hier?

 23. Niet Jeroen

  Wouden is correct Nederlands.

  Wij raakten verdwaald in de noordelijke wouden van Scandinavië. :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.