Huub Stapel vindt cast Flikken Rotterdam niet racistisch

Huub Stapel herkent zich niet in de kritiek van Edwin Jonker op de cast van Flikken Rotterdam, die vanwege de vele witte agenten en zwarte boeven racistisch zou zijn. Dat heeft de acteur zondag gezegd in Café Hendriks & Genee. Stapel weet niet waar Jonker het over heeft. Hij wijst erop dat hij zelf ook een diverse achtergrond heeft. “Nee, ik realiseer het me niet. Ik ben zelf voor een kwart misschien Rotterdammer, omdat opa uit Rotterdam kwam“, vertelt de 64-jarige acteur.

Er zijn ook altijd klachten dat er te weinig Rotterdammers in de serie zitten, aldus Stapel. “Terwijl er heel veel Rotterdammers voorbijkomen die Rotterdammers zelf niet kennen. Dat is ook wel komisch.”

Rotterdammers zijn een beetje beperkt in het herkennen van Rotterdammers, meent Stapel. “De enige Rotterdammers die ze kennen zijn Gerard Cox en Loes Luca en af en toe als je wat verder gaat Wilfried de Jong, die kennen ze ook.”

Maar Ruurt de Maesschalck is een Rotterdams acteur. Die speelt mijn baas nota bene in Flikken. Eigenlijk gaat het helemaal goed.”

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen