Youp wil net als VI genoeg geld voor Songfestival

Geplaatst op Mon 17 Jun 2019 om 11:45

Youp van ‘t Hek mag net als de mannen van Veronica Inside dan wel bekendstaan om zijn homo-onvriendelijke uitspraken, toch wil hij net als VI dat er genoeg budget komt voor het Eurovisie Songfestival. Dat laat hij weten in de VARAgids. Hoewel Van ‘t Hek ‘te hetero’ is voor het liedjesfestijn, vindt hij het toch leuk voor de mensen. Hij vond het nogal lachwekkend dat minister-president Mark Rutte vlak na de finale riep dat er absoluut geen extra belastinggeld naar het festijn gaat.

Van ‘t Hek vond dat een beetje flauw. “Moest erg lachen om onze premier, die op zondagochtend (amper negen uur na de finale) op de televisie wist te melden dat er geen extra belastinggeld naar het door ons te organiseren festival gaat.”

Wat een partypooper, vindt de cabaretier. “In plaats van dat Mark zegt dat hij het leuk vindt dat Duncan heeft gewonnen en dat we een bijzonder feestje gaan bouwen waar hij lekker veel geld voor gaat vrijmaken, komt hij met de zure boekhouderstekst dat de NPO het uit eigen zak moet betalen.”

Het enige wat ik toen dacht was: daar gaat het salaris van Matthijs“, besluit hij grappend.

De VARAgids-column van Youp van ‘t Hek kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: VI wil riant budget voor ‘homofeest’ Songfestival (21 mei)

Foto: BNNVARA
10 Reacties op “Youp wil net als VI genoeg geld voor Songfestival”


 1. Pol

  Dit is gewoon pertinent onwaar. Mark Rutte hield een slag om de arm en zei dat we eerst rustig gaan kijken hoever we komen met het huidige budget van de NPO en dat niet zijn eerste gedachte is om meteen toezeggingen van extra belastinggeld te doen.

 2. Remi

  @Pol

  Klopt niet, inderdaad.

 3. anoniem

  youp

  hypocriet

  praat voor je zelf

  en niet voor mark rutte

  wat mark rutte kan

  kan jij youp in dit leven niet

  ga douchen……………..

 4. Ben Zine

  Mark Rutte heeft wel geld voor alle frauderende, niet presterende en informatie achterhoudende VVD bewindslieden (o.a. Harbers).

 5. MediaPrak

  Ach uitspraak Rutte typerend voor politicus welke alleen rekening houdt met zijn ‘evt’ achterban. En een beetje afgeven op openbare, publieke (nuts)bedrijven doet het nu eenmaal goed bij kiezers ter rechterzijde. (Lees de droeftoeters welke vh PVV en nu FvD stemmen).

 6. Meneer Madiba

  Ik hou van je Youp, ondanks al jouw scheldkanonnades op het podium, zeker na wat je zegt over het Songfestival. En inderdaad vreemd dat een homo als Rutte zulke gekke dingen over het Songfestival zegt, maar dat zijn we van hem wel gewend, dat hij gekke dingen zegt, toch?

 7. imade

  Als de TROS elk jaar 5 ton opzij zetten… dan had de tros exclusief rentes na 44 jaar 22 miljoen gehad… 6 miljoen van beu kom je rond de 28 miljoen…. dus neen… geen belastinggelden naar dat feestje.

 8. Anonymous

  Rutte wil de indruk wekken dat hij het Songfestival niet belangrijk omdat hij bang is voor homo versleten te worden. Heeft geen zin Mark, heel NL weet allang dat je op mannen valt.

 9. anoniem

  Landgenoten

  niet persoonlijk

  Meneer Mark Rutte

  wat hij ook mag zijn

  kijk naar je eigen VADER! En je zelf!!!!!!!!!!!!!!

  Hypocriet……………………………….

 10. Daantje

  Ik hou van Mark rutte

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.