Youp wil net als VI genoeg geld voor Songfestival

Youp van ’t Hek mag net als de mannen van Veronica Inside dan wel bekendstaan om zijn homo-onvriendelijke uitspraken, toch wil hij net als VI dat er genoeg budget komt voor het Eurovisie Songfestival. Dat laat hij weten in de VARAgids. Hoewel Van ’t Hek ’te hetero’ is voor het liedjesfestijn, vindt hij het toch leuk voor de mensen. Hij vond het nogal lachwekkend dat minister-president Mark Rutte vlak na de finale riep dat er absoluut geen extra belastinggeld naar het festijn gaat.

Van ’t Hek vond dat een beetje flauw. “Moest erg lachen om onze premier, die op zondagochtend (amper negen uur na de finale) op de televisie wist te melden dat er geen extra belastinggeld naar het door ons te organiseren festival gaat.”

Wat een partypooper, vindt de cabaretier. “In plaats van dat Mark zegt dat hij het leuk vindt dat Duncan heeft gewonnen en dat we een bijzonder feestje gaan bouwen waar hij lekker veel geld voor gaat vrijmaken, komt hij met de zure boekhouderstekst dat de NPO het uit eigen zak moet betalen.”

Het enige wat ik toen dacht was: daar gaat het salaris van Matthijs“, besluit hij grappend.

De VARAgids-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: VI wil riant budget voor ‘homofeest’ Songfestival (21 mei)

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen