TROS Kompas: ‘Jan, Eva en Dionne op Songfestival!’

Geplaatst op di 18 jun 2019 om 14:00

Jan Smit, Eva Jinek en Dionne Stax worden het meest genoemd als mogelijke presentatoren voor het Eurovisie Songfestival in 2020 in Nederland. Van de steden zijn Amsterdam, Rotterdam en Maastricht favoriet om het festival te huisvesten. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van TrosKompas en marktonderzoeksbureau Panelwizard. Na de winst van Duncan Laurence staat Nederland in de startblokken om het Songfestival te organiseren.

De afgelopen weken roerden zowel bekende Nederlanders als steden zich al in de discussie wie het festival moet gaan presenteren en in welke stad het moet plaatsvinden. Maar wat vindt Nederland? De TrosKompas met de resultaten uit het onderzoek ligt vanaf vandaag in de winkels.

Welke NPO-ster moet het Eurovisie Songfestival gaan presenteren? De TrosKompas-lezers zien het liefst Jan Smit (13,6 procent), Eva Jinek (4,1 procent) en Dionne Stax (2,5 procent) op de presentatie.

De tv-gids: “Ondanks de vraagstelling scoorden Chantal Janzen (5,9%) en Martijn Krabbé (2,6%), beiden van het commerciële RTL, ook hoge ogen. Ook werden Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Cornald Maas en winnaar Duncan Laurence genoemd.”

Op de vraag welke stad het Songfestival moet organiseren werden Amsterdam (22 procent), Rotterdam (20 procent) en Maastricht (18 procent) het vaakst genoemd.

En wie moet ons land in 2020 gaan vertegenwoordigen? Davina Michelle (8,5 procent), Maan (4,6 procent) en Anouk (2,7 procent) zijn de favorieten.

Foto: RTL
65 Reacties op “TROS Kompas: ‘Jan, Eva en Dionne op Songfestival!’”


 1. Kaasplankje

  Lekkere overtuigende cijfers allemaal… alles onder de 10 procent bijna.. hele sterke cijfers… not

 2. Curryworst

  De vereisten voor de presentatie is dat men a. de Engelse taal goed dienen te beheersen en b. voor de publieke omroep dient te werken.
  Jan Smit, Chantal Janzen, Martijn Krabbé en Paul de Leeuw vallen daarom sowieso af.
  Van de overigen weet ik niet of ze het Engels goed beheersen. Jinek uiteraard wel maar vraag me dit feestje wel in haar linkse policor straatje past.

 3. Jochem

  Jan S lijkt me sterk, heel het land kotst van die vent.

 4. Richard

  Dionne Stax niet. Eva Jinek kan ik ook niet echt associëren met het Eurovisie songfestival. Misschien een Alan Clark? En dan Glennis Grace als excuustruus om het politiek correct te houden.

 5. Kim Jong-un-dos-tres

  Geen Jan Smit alsjeblieft..? Of gaan we spruitjes en haring promoten?

 6. Norvo

  Het vervelende is dat de organisatie bijna niet om Jan Smit heen kan. Nee, niemand vindt hem de uitgesproken eerste keus of een bij uitstek geschikt visitekaartje… Maar op papier is hij een internationaal bekende hitzanger met ruim 20 jaar ervaring in (het presenteren van) grote liveshows op televisie.

  Plus, het zal me niet verbazen dat ergens in zijn contract met Avrotros en het ESF bedongen staat dat hij bij eventuele winst voor Nederland als eerste mag bepalen of hij wil presenteren.

 7. Remi

  … Nieuws (te) heet van de naald;

  Sonja Barend overleden.

 8. Pol

  Uit onderzoek van de TROS volgt een Trosgezicht. Methodologisch zeer sterk hoor. Ook die vraagstelling klopt totaal niet met de gegeven antwoorden (NPO-ster in de vraagstelling en RTL-gezichten in de antwoorden). Onderzoek van

 9. GeaCynthia

  Curry, Jinek is vooral een opportunist!

 10. Pol

  @ Remi, bron?

 11. Frits

  Er zijn toch gewoon altijd een stel mooie jonge mannen en vrouwen die de presentatie doen.
  Hebben we die dan echt niet?

 12. Trudy

  Alle 3 in de container !

 13. Albert Verlinken

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

 14. #petitie #sorryjan #nederlandvoorschut

  Hoezo Jan Smit? Waarom in godsnaam? Waar heeft hij zo’n groot show aan te danken? Hou onmiddellijk hiermee op!!! Nederland wil weer 17 miljoen mensen belachelijk maken! Jan Smit is geen persoonlijkheid, heeft het vermorgen niet om deze show te dragen, heeft het uiterlijk niet, het humor niet, geen klasse maar bovenal geen talent… We moeten mensen alle protesteren #sorryjan een petitie beginnen om deze figuur verweg te houden van het organiseren van het songfestival.

 15. Ron

  Jan Smit kan niet eens het Televizier Ring gala presenteren, laat staan het Eurovisie Songfestival in het Engels…nee ik zie het niet gebeuren.

 16. Ben Dover

  Iedereen die Jan Smit, Paul de Leeuw en Duncan Laurence noemt is natuurlijk compleet de weg kwijt. Vraag dit dan ook niet aan leken! Je weet van tevoren dat je he-le-maal niks kunt met de uitslag. Behalve als je MC bent natuurlijk.

 17. Kim Jong-un-dos-tres

  @Remi
  Is het waar van Sonja Barend? Is ze overleden?

 18. berend

  Die drie worden het ook!
  Eva – Jan – Dionne

 19. q8

  kijk altijd belgie of duitsland
  super

 20. Jochem

  Sonja is niet dood, staat op geen enkele nieuwspagina

  Remi, ga je heel diep schamen!

 21. Don

  OMG !!! :-(

 22. nergens melding van

  Pol en anderen, zijn jullie nog niet bekend met de zieke “humor” van Remi?

 23. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Met Jantje Smit erbij wordt het zeker en vast: Douze Points From Germany.
  Echt supergoed nieuws van de TrosKompas.
  De grootste familie van Nederland. En gezellig met Dionne en Eva in een kaasmeisje-kostuum.

 24. Daantje

  Het zou absurd zijn om iemand van een commerciële omroep dit te laten presenteren. Zit rij van westelaken niet bij de NPO? Goede uitstraling voor man en vrouw.

 25. King Alert.

  Paul Goudsmit voor de centrale presentatie samen met Eva . Dionne in de Green room. Ideaal trio voor en tijdens de uitzending.

 26. Hermann Boring

  Zo’n boerenkinkel als Jantje Smit is internationaal een aanfluiting. Beslist niet doen.

 27. K

  Aub geen Jan Smit, die jongen kan niet eens fatsoenlijk Engels..Dionne heeft mijn voorkeur.

 28. K

  Troskompas …..als je daar vanuit moet gaan, zijn mensen vanaf 60 jaar en ouder….niet objectief.

 29. Sven L.

  Logische keuze. Ik zou Tim Douwsma toevoegen 😉

 30. Snoepjes

  Gelieve een hele jonge crew welbespraakt Engels sprekende jonge mensen please!!!! En niet in een smoking en gala toestanden blèh😝 Nee!!!! Lekker eigentijdse mode, vlot eigenwijs en cool! Het moet de volgende generatie ook aanspreken en laat hun niet in slaap vallen!

  Groetjes Snoepjes!

 31. Tessa

  Dan Karaty, meer zeg ik niet

 32. Nerd

  wie? Jan? OMG, maar de TROS zal er wel weer intrappen……

 33. Arie

  AUB geen Jan Smit als hij moet praten houd hij zijn mond dicht en als hij stil moet zijn begint hij te kwekken.

 34. Kim Jong-un-dos-tres

  Annechien Steenhuizen
  Giovanca
  Tim Hofman
  Eva Jinek
  Sahil Amar Aissa
  Rik van de Westelaken
  Ilse de Lange

  En ik vind dat er nog een dame op leeftijd bij moet. Nelleke van der Krogt bijvoorbeeld, of Mieke van der Weij.

  Mooie mix van serieuze presentatoren die de boel in de hand kunnen houden, en een paar ontregelaars.

 35. TT

  Annechien ziet er goed uit en is welbespraakt. Eva en Dionne zijn te lelijk en spreken slecht ABN dus geen optie, alleen omdat pauw dat heeft geopperd? Rick vd W en Dan Karaty top!

 36. Quint

  Geen Jantje Smit of Dionne Stax aub. Ze zijn niet zo slim en zeker niet aantrekkelijk. Ik hoop Eva Jinek en Rick vd Westelaken.

 37. Johnny👀

  Eva Jinek aantrekkelijk? Er is nog genoeg werk voor de opticiens.

 38. BRAAK

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

 39. wout

  Annechien !!!!!!!!!!!!!!

 40. liefkleinhertje

  Sanne Hans ,Jules Deelder en Britt Dekker en als pauze act zou ik Ali B nemen terwijl zijn auto-tune bij de lommerd staat.

 41. RL

  Winfried Baijens en Eva Jinek. Lijkt mij een top duo. Beide mooie mensen met brains. En dan hoop ik niet zulke flauwe teksten maar gewoon serieus presenteren dat het allemaal weer een beetje stijl krijgt.

 42. Peter

  Dionne lacht besmuikt met de uitstraling van een koelkast. Doe het niet!

 43. Charles

  In Israël allemaal goed uitziende presentatoren, dus Jinek en Stax vallen af, zij zijn gewoonweg te lelijk en Jinek wil vanwege kind niet meer in de avond klussen lekker huismoeder blijven zou ik zeggen, ook geen kans meer geven tot Trump bashing of Clinton verering. Inderdaad Dan Karaty en Rick van de Westenlaken dan heb je meer smoel internationaal.

 44. Sierd

  Sommige mensen hebben volgens mij wat moeite met de betekenis van ‘presentator’. Altijd gezeik als zangers gaan acteren en zo, want de schoenmaker moet bij zijn leest blijven, maar nu willen mensen dus dat een choreograaf het ESF gaat presenteren. Nee, goed bedacht…

 45. Sierd

  W

 46. Sven L.

  Wat heeft iedereen toch tegen Jan Smit..? Alsof de gemiddelde Europese kijker zich daar iets van aantrekt. Nederlands publiek vertegenwoordigt nog geen 3% van het totaalpubliek; verwaarloosbaar en irrelevant in deze productie, ondanks dat NL gastheer is.

  In Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland is Smit best een populaire zanger dus ik begrijp dat de AVROTROS hem naar voren schuift. Daarbij; hij verzorgt al meerdere jaren het commentaar. En eerlijk; echt lelijk is ‘ie nou ook weer niet hoor. Er zijn slechtere hosts geweest…

  Stax begrijp ik ook; nieuwste aankoop en ziet er goed uit op beeld.

  Jinek begrijpelijk vanwege haar talenkennis, maar that’s it.

  Mijn favoriete kwartet: Jan Smit, Dionne Stax, Edsilia Rombley, Tim Douwsma. Die laatste zorgt voor mooi wat online traffic namelijk.

 47. Ed

  @Sven L.
  Ok, ik snap ‘m nu. Je bent een kind van 12.

 48. Sierd

  Als ik je mоeder in haar rеet boor, weet ze dat ik geen 12 ben.

 49. Sven L.

  @Ed; nee hoor.

  Paar jaar geleden was Douwsma hot topic aangaande ESC. NPO zou wel gek zijn als ze hem geen rol geven in 2020.

 50. Polka

  “Hot topic”. Ik zal je moeite met de Nederlandse taal even door de vingers zien en me richten op je geestelijke gebrek. Douwsma was alleen een “hot topic” bij een handvol natte bakvisjes. NPO zou wel gek zijn als ze hem een rol geven in 2020.

 51. Sven L.

  @ Polka; dan verschillen we van mening. Prima toch?

 52. 123

  Maar wat bedoel jij met hot? Dat was gewoon een fluke, een eenmalig dingetje. DIe meisjes zijn hem toch allang vergeten. En volwassen inmiddels.

 53. Ed

  @123
  Je bedoelt: fling.

 54. 123

  Nee, ik bedoel fluke.

 55. Sven L.

  Hij was/is toch de ‘Dutch hot guy’ die de punten voorlas? Daar doel ik op. Hij ziet er nog steeds hartstikke goed uit. Een beetje extra reuring is alleen maar mooi meegenomen bij zo’n evenement.

 56. Ed

  @123
  Nee, je bedoelde: fling.

 57. Sierd

  Sukkel Ed heeft niet alleen een cursus Nederlands nodig, maar moet ook zijn Engels bijspijkeren.

 58. Ed

  @Sierd
  Nee hoor.

 59. 123

  Fling betekent iets anders dan wat ik bedoel. Dat jij het woord of zijn betekenis nou niet kent…

 60. Sabretooth

  Ed = trol

  Waarom blijven jullie hem voeden?

 61. Ed

  @123
  Zoals jij het bedoelde, is het ‘fling’.

 62. 123

  Trol inderdaad. Doei, Ed.

 63. Ed

  @123
  Goed dat je nu je domme fout toegeeft.

 64. Rik

  Dionne JA!!! maar Jan Smit. Ik kan m in het Nederlands al niet handlen, laat staan in het Engels! vreselijk!

 65. liefkleinhertje

  Die Jantje Smit is een domme inteelt visser kijk maar naar zijn moeder.
  Die Jinek is de hogepriesteres van het in de ban doen van Trump die is dus ook waardeloos.
  Nog waardelozer zou die duffe Maas zijn die ze uit ellende maar presentator hebben gemaakt ,ergens anders was die allang naar buiten gepleurd maar omdat hij homo is mag hij nog blijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.