TROS Kompas: ‘Jan, Eva en Dionne op Songfestival!’

Jan Smit, Eva Jinek en Dionne Stax worden het meest genoemd als mogelijke presentatoren voor het Eurovisie Songfestival in 2020 in Nederland. Van de steden zijn Amsterdam, Rotterdam en Maastricht favoriet om het festival te huisvesten. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van TrosKompas en marktonderzoeksbureau Panelwizard. Na de winst van Duncan Laurence staat Nederland in de startblokken om het Songfestival te organiseren.

De afgelopen weken roerden zowel bekende Nederlanders als steden zich al in de discussie wie het festival moet gaan presenteren en in welke stad het moet plaatsvinden. Maar wat vindt Nederland? De TrosKompas met de resultaten uit het onderzoek ligt vanaf vandaag in de winkels.

Welke NPO-ster moet het Eurovisie Songfestival gaan presenteren? De TrosKompas-lezers zien het liefst Jan Smit (13,6 procent), Eva Jinek (4,1 procent) en Dionne Stax (2,5 procent) op de presentatie.

De tv-gids: “Ondanks de vraagstelling scoorden Chantal Janzen (5,9%) en Martijn Krabbé (2,6%), beiden van het commerciële RTL, ook hoge ogen. Ook werden Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Cornald Maas en winnaar Duncan Laurence genoemd.”

Op de vraag welke stad het Songfestival moet organiseren werden Amsterdam (22 procent), Rotterdam (20 procent) en Maastricht (18 procent) het vaakst genoemd.

En wie moet ons land in 2020 gaan vertegenwoordigen? Davina Michelle (8,5 procent), Maan (4,6 procent) en Anouk (2,7 procent) zijn de favorieten.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen