Telegraaf: ‘Rotterdam wordt gaststad Songfestival’

De Telegraaf denkt niet dat Maastricht, zoals Giel Beelen stellig beweert, maar Rotterdam de gaststad wordt van het Eurovisie Songfestival 2020. Die stad lijkt de beste papieren te hebben. Dat is vandaag te lezen in het dagblad. Het Songfestival wordt vaak georganiseerd in de hoofdstad van het gastland, maar dat hoeft niet per se. Volgens Beelen is de AvroTros er al uit met Maastricht, maar de officiële procedure loopt nog. Nu meldt De Telegraaf dus dat Rotterdam veel kans maakt.

Maastricht is super onhandig, denkt het dagblad. “Maastricht mag dan een Europese hoofdstad zijn, logistiek is de 200 kilometer afstand met Hilversum niet ideaal.”

De Telegraaf heeft andere geruchten gehoord. “In die omroepstad valt voorzichtig te beluisteren dat Rotterdam, volgens een ruwe inschatting, wel eens de beste papieren zou kunnen hebben.”

Sportpaleis Ahoy is erg hoog. “En het heeft voor zo’n grote venue een geweldige akoestiek.

Bovendien is er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij de Ziggo Dome, genoeg ruimte voor het hele circus. “Het parkeerterrein biedt voldoende ruimte om tijdelijk uit te breiden wanneer een tentenkamp voor kleedkamers en persruimtes moet worden gebouwd.

Volgende maand maakt AvroTros bekend waar het Eurovisie Songfestival zal worden georganiseerd.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen