SBS 6 brengt Lingo terug op de buis

SBS 6 brengt de vroegere NPO 1-quiz Lingo terug op de buis. Het woordspelletje is vanaf komend najaar weer te zien in de vooravond. Dat heeft de tv-zender laten weten in een persbericht. De vooravond van SBS 6 is al jaren een zorgenkindje, net als de rest van de programmering overigens. Utopia doet het hooguit aardig tussen 19.30 en 20.30 uur, maar daarvoor kan de zender wel een boost gebruiken. Nu 6 Inside ronduit geflopt is tussen 18 en 19 uur, wordt Lingo ingezet.

Zenderbaas Marco Louwerens van SBS 6: “Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en het optimaliseren van succesvolle, bestaande formats. Maar ook een klassieker als Lingo past heel goed in de vooravond van SBS6. Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een ‘look and feel’ die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt Lingo een frisse uitstraling.

Het programma blijft grotendeels hetzelfde, zegt hij. “Het format van Lingo staat nog steeds als een huis. Daarom worden er alleen een paar kleine puntjes op de i gezet, die ervoor zorgen dat je als kijker nog beter en actiever kan meepuzzelen. We hopen met dit programma goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de kijkers; zo bouwen we verder aan een sterke programmering voor deze zender met een breed publiek.

Retro-tv

Meer dan ooit grijpen tv-zenders terug op successen van vroeger. Lingo is één van die successen. Het programma begon in 1989 en was in 2014 voor het laatst op zender.

Lucille Werner was de laatste die het programma presenteerde. Daarvoor was de presentatie in handen van Francois Boulangé, Robert ten Brink en Nance Coolen.

Wie de nieuwe versie van Lingo gaat presenteren is nog onduidelijk. Voor Werner zal het wel een pijnpuntje zijn: zij stapte 2018 over van SBS 6 naar KRO-NCRV en heeft jarenlang gepleit voor een terugkeer van Lingo.

toen Werner in 2016 de overstap maakte naar SBS 6 leek het er ook al op dat Lingo terug zou keren. Er ontstond echter een negatief sentiment rondom dat gerucht, omdat het van de zender een bejaardenzender zou maken. En op bejaarden zitten adverteerders niet te wachten. Uiteindelijk werd het plan afgeschoten.

De presentatrice bleef hoopvol gestemd: “Mensen missen Lingo nog steeds enorm. Het is nog steeds elke keer: ‘Wanneer komt Lingo nou eens terug?’ Mensen missen het. Lingo is gewoon cult.

Presentatie

Nu gaat het er dus toch van komen, maar waarschijnlijk zonder Werner. “Wie Lingo gaat presenteren wordt later bekendgemaakt“, aldus SBS 6.

Meer informatie over de terugkeer van Lingo volgt later. De productie zal in handen zijn van IDTV.

Foto: AVROTROS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen