Story treurt om overlijden ‘icoon’ Lieve Mona

Story-baas Guido den Aantrekker treurt om het overlijden van schrijfster Loek Kessels op 87-jarige leeftijd. Ze was een icoon voor het tijdschrift. Dat laat hij weten op de Story-site. Kessels was met haar hulprubriek Lieve Mona decennialang de steun en toeverlaat van Story-lezers. Ze kreeg in al die jaren maar liefst 300.000 brieven. Twee weken geleden gaf ze aan dat haar tijd erop zit; er werd in 2017 darmkanker bij haar geconstateerd en zag nog weinig menselijk perspectief. 

Den Aantrekker heeft schriftelijk contact gehad met Kessels. “Loek en ik hebben via het geschreven woord, waar ze zo van hield, afscheid genomen. Ik heb haar verteld dat ik haar heb leren kennen als een Mensch, een nobel persoon die steevast de armen wijd geopend had voor een ieder die aandacht, troost en begrip zocht.”

De bladenmaker vertelde haar ook dat de wereld er met haar vertrek een stuk armer op wordt. “Dat haar empathie, mededogen, lef, positieve energie en charismatische persoonlijkheid altijd herinnerd en gekoesterd zullen worden door iedereen die de eer had haar gekend te hebben.”

En dat ze voor Story en haar lezers en lezeressen van onschatbare waarde is geweest, maar als mens dat voor iederéén was. Als hoofdredacteur van het blad waarvan Loek een icoon werd, buig ik diep voor haar.”

Een paar jaar geleden zat Kessels nog bij Tijd voor MAX:

Foto: Omroep MAX

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen