Sophie Hilbrand spreekt schande van opheffen NPO 3

Sophie Hilbrand vindt het een schande dat mediaminister Arie Slob tv-zender NPO 3 per 2022 wil opheffen om plaats te maken voor een regionale zender op het derde net: NPO Regio. Dat laat de presentatrice blijken in De Telegraaf. Hilbrand is zelf ‘volwassen’ geworden in de NPO 3-kweekvijver en vindt het zonde als de zender die belangrijke functie verliest. “Die zender is een kweekvijver, waar nieuwe dingen ontstaan en nieuw talent vandaan komt“, aldus de presentatrice.

De presentatrice vindt het een ongelooflijk onhandig besluit. “Nu de politiek dit besluit, voel ik me zélf bijna een opstandeling. Ze moesten eens weten met hoeveel tijd, energie en betrokkenheid daar programma’s worden gemaakt.”

Als je NPO 3 afschaft, dan sluit je de deur voor jongeren, aldus Hilbrand. “NPO 3 doet het goed in een doelgroep die normaal naar internet gaat.

Ik vraag me af of dat bekend is. Net als hoeveel wij kunnen maken voor het geld dat er is, en hoe duur andere producties zijn. Door daar een regiozender van te maken, zeg je eigenlijk: we doeken het op.”

Het Telegraaf-interview met Sophie Hilbrand kunt u lezen via Blendle.

Foto: Estera Marysia, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen