Aart Staartjes: ’97 procent kans dat Sesamstraat stopt’

Geplaatst op wo 19 jun 2019 om 11:50

Aart Staartjes heeft zijn driemaandelijkse optreden waarin hij roept dat NTR zijn Sesamstraat de nek om wil draaien er weer op zitten. Dat was dinsdagmiddag te horen in De Coen & Sander Show op Radio 538. De NTR is al enige tijd met de Amerikaanse licentiehouder in onderhandeling over een verlenging van het Sesamstraat-contract en sindsdien worden er geen nieuwe Nederlandse afleveringen geproduceerd. Die situatie duurt, tot ongenoegen van Aart Staartjes, nu al meer dan een jaar.

Staartjes klaagde er drie maanden geleden ook al over in De Coen & Sander Show. “Er is weinig veranderd. Ik heb helemaal niks gehoord. Vier maanden geleden is er een briefje gekomen van de secretaresse dat er onderhandelingen zijn, maar er was ook zoiets dat er niemand was om te tekenen. De vrouw die de leiding had over NPO 3 had een andere baan gekregen. Een andere smoes heb ik niet gehoord.”

Sesamstraat is nog wel steeds op zender. “Wat ik zie en wat nog uitgezonden wordt, is oud. Van twee of drie jaar geleden.”

Hoeveel procent kans is er dat Sesamstraat weer terugkeert? “Drie procent, denk ik. Meer zou het niet zijn. Er is geen enkel contact. Ik ben niet alleen. Er zijn schrijvers, componisten.”

Het is verschrikkelijk, vindt Staartjes. “Ik heb 38 jaar voor Sesamstraat gewerkt. Dat is nogal een lange periode. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en als je zo op straat gezet wordt, dan ben je er boos over.”

En dan moet NPO 3 ook nog eens plaats gaan maken voor NPO Regio. “Ja, hoe verzin je het allemaal?

Het is een schandalige manier van doen, maar dat is niet nieuw in Hilversum, hoor.”

Lees ook: NTR ontkent dat stekker uit Sesamstraat gaat (1 maart)

Foto: Radio 538
34 Reacties op “Aart Staartjes: ’97 procent kans dat Sesamstraat stopt’”


 1. zomer

  Wat ziet Aart Staartjes er raar uit op de foto?

 2. Mark

  Jammer sesamstraat is cultuur erfgoed daar blijf je met je poten van af.

 3. Pol

  Deze man begint steeds meer op meneer Aart te lijken qua zuurgraad.

 4. Curryworst

  Staartjes is volgens mij de enige in heel NL die er maar niet overheen is gekomen dat er geen Sesamstraat meer is.
  De Fabeltjeskrant, Beertje Colargol, de Berenboot en het Programma met de Muis bestaan ook niet meer. Hebben we ook overleefd.

 5. Sjon de Mhol

  Aart, geen drager van de orde van de kouzebant of drager van de orde van de Slashliekstok jammert om alles. We overleven dit wel. Nederland is door stupide mafklappers opgebouwd en gaat er ook aan ten onder. Be real… geniet van wat er nu nog wel is.

 6. No-shin

  Met zo’n nauwkeurige kansberekening hoeft Aart niet te vrezen voor het vinden een baan denk ik.

 7. Bo

  Geen kind kijkt vrijwel. pure nostalgie voor ouders. en die paar kinderen die toch nog kijken kunnen het prima af met 38 jaar herhalingen.

 8. Zonder Naam

  Wat vaker een frisse nieuwe bewoner erbij had misschien geholpen om het aantrekkelijk te houden. Er zitten nog grotendeels dezelfde mensen in als toen ik een klein kind was, en dagelijks Sesamstraat keek. Dat was een jaar of 30 terug. Resultaat is een nogal vergrijsde straat.

 9. kees

  Nu de laatste 3 procent nog. Het is geen 1985 meer.

 10. Sjon de Mhol

  Je kan sesamstraat het voor de liefhebber gratis online beschikbaar maken. Ik zie dat we in dit land liever in problemen leven dan ze oplossen.

 11. Sjon de Mhol

  Ik zou graag een minster van sesamstraat zien en..
  een minister van schoenen en…
  een minsiter van jonge mafklappers en…
  een minister van Huishouden… en …
  een minister van riohlering… en
  eigenlijk voor elk probleem een minister.. dan gaat het vast een keer goed in dit land :).

 12. Gwendolyn

  Dat is Purk.

 13. Job

  Villa Achterwerk is ook allang weg. Who cares?

 14. Duimelot

  En ik maar denken dat Sesamstraat inmiddels een eigen minister had…

 15. Kip met cola light

  Is er al een Sesamstaat van beleg afgekondigd?

 16. Lies

  Net als ‘97% van de klimaatwetenschappers zegt’ maar Aart geloof ik wel.

 17. Emma CC

  Lies staat op bovenstaande foto.

 18. Momo

  Toch alleen maar propaganda voor kleine kinderen.

 19. Nutkikker

  Is niet divers genoeg. Nieuwe versie krijgt Oewerny & Bert-jongeh. En Piek wordt niet ingeënt.

 20. Nutkikker

  * Purk

 21. Dennis

  Sesamstraat is gemaakt als educatief programma. Het is totaal niet te vergelijken met Fabeltjeskrant, Villa Achterwerk, De Berenboot.

 22. anonymous

  Nou en?
  Sesamstraat is niet meer van deze tijd.

 23. Edwin Biezemans

  De reacties hier, treurig. De laatste tien seizoenen van het programma is het format én programma op sublieme wijze de nek om gedraaid. Eerst dat compleet nieuwe, absurdistische ‘straat’-decor (een broccoli-boom, mensen die in een huis wonen in de vorm van een grote klok?). Vervolgens die schemaproblemen en tenslotte het verdwijnen achter de decoder op de normale tijden.

  Prima als het stopt, maar ‘Bereboot’, ‘Villa Achterwerk’ en consorten hebben korter bestaan dan dit instituut. Het kan zich hoogstens een beetje meten met Fabeltjeskrant, dat ging ook uit als een nachtkaarsje, maar maakt nu na jaren weer een revival. Het is onverdiend om Sesamstraat zo te laten stukvallen.

  Geef er dan gewoon één mooie, laatste afscheidsspecial aan. Zowel voor ‘de nostalgische ouders’ als voor de laatste groep kinderen die nog keken, als voor de makers die het al die jaren gedaan hebben. In 2005 sprong Pino in de bres voor behoud van de NPS, wie springt er nu in de bres voor Pino?

 24. Robert

  Lekker gaan genieten Aart, het is mooi geweest.

 25. Bart

  @Edwin Biezemans Helemaal gelijk! Sesamstraat is van alle tijden. De programma’s die verder noemt ook. Hadden prima kunnen blijven bestaan. Bijna allemaal dankzij Suzanne Kunzeler de nek om gedraaid. Had niet gehoeven. Met name met Villa Achterwerk en Sesamstraat kan de NPO zich onderscheiden van de kinder tv op de commerciëlen. Sesamstraat is nostalgie maar ook nieuwe generaties vinden het leuk. Het hoort gewoon te blijven.

  Nu de avondprogrammering van NPO3 gaat veranderen en zich niet langer op meer jongeren gaat richten is gewenste doorkijk effect ook niet meer nodig. Voor zover dit er al was. Met een beetje schuiven tot 14.00u Zappelin en daarna tot 18.30u ZAPP kan Sesamstraat weer mooi terug naar 18.30u op NPO3.
  Naast Zappelin/ZAPP kan andere jeugdprogrammering van toen en nu op NPO Start en NL Ziet.

  Als de NPO echt wil bezuinigen dan stoppen ze met NPO1 Extra, NPO2 Extra, NPO Zappelin/ZAPP Extra, NPO Journaal, NPO Politiek, NPO Start plus en NPO 3FM. Die laatste kan gewoon stoppen of opgaan in een nieuw internetplatvorm voor jongeren. De rest kan gewoon op NPO Start en NL Ziet.

 26. Tommie

  @Bart

  Als je beweert dat Sesamstraat o.a. de nek om is gedraaid door een broccoliboom en mensen die in een huis wonen in de vorm van een grote klok, dan heb je een volledig gebrek aan verstand van tv maken voor kinderen moet je echt je plеurisbеk houden.

  Poehee!

 27. Bart

  @Tommie Daar doelde ik eigenlijk niet op. Het ging me meer over de programma’s die hij noemde. Die boom en die klok kun je niets vinden maar zo af en toe moet je programma’s een beetje moderner maken. Toen ik klein was had je Sien en die werkte met een tuinbroek aan in een garage. Dat kan in deze tijd toch ook niet meer.

 28. Guttegut

  Volwassenen die het gezien bovenstaande niet erg vinden dat Sesamstraat verdwijnt. Zouden deze stumperds doorhebben dat dit programma niet voor deze doelgroep bestemd is?

 29. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Aart Staartjes altijd +1

 30. Roen

  Blijft eeuwig zonde dat ze zo Sesamstraat de nek om draaien.. Programma hoort bij de NPO en zal tot in de eeuwigheid daar moeten blijven.

 31. Lies

  Toen ik enkele jaren geleden moeder werd, liet ik mijn dochter ook naar Sesamstraat kijken. Pure nostalgie omdat ik het zelf vroeger ook altijd keek.
  Ze vond er niets aan. Pino, Ieniemienie, hoe heten die poppen?
  Ze keek liever naar Sponge Bob op Nickelodeon. Werd knettergek van dat irritante stemmetje van Sponge Bob, maar dat terzijde.
  Het is een totaal andere generatie.
  Sesamstraat gaat niet meer werken voor de hedendaagse kids.

 32. Jaap Aap

  Nederlanders die het woord ‘kids’ gebruiken zijn niet serieus te nemen, dus wat je zegt is flauwekul.

 33. Zomaar

  Je kunt het eeuwig herhalen, elke 2 a 3 jaar kijkt een nieuwe generatie.

 34. Penny Wise

  Eeuwig zonde :(

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.