Aart Staartjes: ’97 procent kans dat Sesamstraat stopt’

Aart Staartjes heeft zijn driemaandelijkse optreden waarin hij roept dat NTR zijn Sesamstraat de nek om wil draaien er weer op zitten. Dat was dinsdagmiddag te horen in De Coen & Sander Show op Radio 538. De NTR is al enige tijd met de Amerikaanse licentiehouder in onderhandeling over een verlenging van het Sesamstraat-contract en sindsdien worden er geen nieuwe Nederlandse afleveringen geproduceerd. Die situatie duurt, tot ongenoegen van Aart Staartjes, nu al meer dan een jaar.

Staartjes klaagde er drie maanden geleden ook al over in De Coen & Sander Show. “Er is weinig veranderd. Ik heb helemaal niks gehoord. Vier maanden geleden is er een briefje gekomen van de secretaresse dat er onderhandelingen zijn, maar er was ook zoiets dat er niemand was om te tekenen. De vrouw die de leiding had over NPO 3 had een andere baan gekregen. Een andere smoes heb ik niet gehoord.”

Sesamstraat is nog wel steeds op zender. “Wat ik zie en wat nog uitgezonden wordt, is oud. Van twee of drie jaar geleden.”

Hoeveel procent kans is er dat Sesamstraat weer terugkeert? “Drie procent, denk ik. Meer zou het niet zijn. Er is geen enkel contact. Ik ben niet alleen. Er zijn schrijvers, componisten.”

Het is verschrikkelijk, vindt Staartjes. “Ik heb 38 jaar voor Sesamstraat gewerkt. Dat is nogal een lange periode. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en als je zo op straat gezet wordt, dan ben je er boos over.”

En dan moet NPO 3 ook nog eens plaats gaan maken voor NPO Regio. “Ja, hoe verzin je het allemaal?

Het is een schandalige manier van doen, maar dat is niet nieuw in Hilversum, hoor.”

Lees ook: NTR ontkent dat stekker uit Sesamstraat gaat (1 maart)

Foto: Radio 538

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen