6 Inside vindt Zomer Met Art niet spannend genoeg

Als je als tv-programma zó wordt afgestraft dat je avond aan avond nog minder kijkers trekt dan SpongeBob op een regenachtige middag, dan heb je eigenlijk geen recht van spreken meer. Toch mengden de mannen van 6 Inside zich dinsdagavond vol in het debat over de nieuwe talkshow van Art Rooijakkers. De matige kijkcijfers van Zomer Met Art (die nog wel drie keer zo hoog zijn als die van 6 Inside) zijn volgens de heren ‘niet spectaculair’ en de inhoud ervan ‘dodelijk saai’.

Het programma is gewoon te slaapverwekkend voor woorden, zegt 6 Inside-ster Rob Goossens. “Je zei dat het voor Art een heel spannende avond was, maar voor de kijker was het eigenlijk best wel een dodelijk saaie avond. Echt prik zat er gisterenavond niet in.”

Dat kun je Rooijakkers ook niet helemaal kwalijk nemen, aldus Goossens. “Want door recente ontwikkelingen op televisie zijn mensen wat huiverig om bij nieuwe programma’s aan te schuiven. Naar verluidt heeft hij een hele rits mensen gebeld, ook zelf gebeld, die uiteindelijk gewoon niet wilden komen.”

Albert Verlinde: “Ze wachten even af of het wat wordt en dan schuiven ze aan eigenlijk.”

Goossens: “Ja, en dan hou je Bram Krikke en Gwen van Poorten over. Die schrijf je gewoon een cheque uit en dan komen ze wel.”

Als je met de eerste aflevering niet weet te boeien, dan keren de mensen niet terug, aldus Goossens. “De mensen gaan toch kijken om te zien hoe het wordt en gisterenavond was het gewoon niet spannend. Het was ook niet heel verkeerd hoor, maar als het niet spannend is, dan ga je daar je televisie niet voor aan zetten.”

Verlinde: “Het was ook wel een moeilijke avond, hè, want ik zat naar Pauw te kijken en hij wist ook niet precies hoe hij zijn uur moest vullen. Het was een heel stille dag.”

Goossens: “Maar als je op een gegeven moment kunt kiezen tussen nog langer in de tuin blijven zitten of voor de televisie, dan moet je echt met iets goeds komen om de mensen alsnog naar binnen te krijgen. Dat was dit niet.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen