Sophie Hilbrand heeft geen spijt van afluisteren Albert

Sophie Hilbrand heeft er geen spijt van dat ze Albert Verlinde tien jaar geleden stiekem heeft afgeluisterd, ondanks dat ze daarvoor is veroordeeld. Dat laat de presentatrice weten in Het Parool. Hilbrand en haar collega Filemon Wesselink reikten een zelf verzonnen prijs uit aan Verlinde voor beste roddeljournalist. Wat hij niet wist, was dat er in die prijs opnameapparatuur verborgen zat. Hij ging er mee naar huis en werd afgeluisterd. “Nou ja, het was in elk geval een goede grap.”

De presentatrice wilde Verlinde terugpakken. “In RTL Boulevard waren met een beveiligingscamera gemaakte beelden te zien geweest van Wesley en Yolanthe, die stonden te zoenen in een parkeergarage. We wilden Albert een koekje van eigen deeg geven.

Het ging uiteraard alle grenzen over. “Toen we hem confronteerden met onze opnames, reageerde hij aanvankelijk best positief, maar al snel daarna kwam er een fax van zijn advocaat.”

Ik snap dat Albert kwaad was, maar ik sta nog steeds achter onze actie. We hebben hem laten voelen hoe het is om in je privacy te worden aangetast; Wes en Yolanthe waanden zich ook onbespied.

Volgens Verlinde hebben Hilbrand en Wesselink door dit incident een strafblad gekregen. Hilbrand weet het niet zeker. “Laatst vroegen Filemon Wesselink en ik ons nog af of we daar nou een strafblad aan hadden overgehouden.

Het Parool-interview met Sophie Hilbrand kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Albert Verlinde hoeft Sophie Hilbrand niet meer te zien (26 februari)

Foto: RTL, NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen