Kijkcijferflop Patty Brard op TLC ‘is niet veel soeps’

Het is terecht dat de realityshow Expeditie Schoonmoeder van Patty Brard zo slecht bekeken wordt op TLC. Het programma is niet veel soeps. Dat schrijft tv-recensent Angela de Jong van het AD. Expeditie Schoonmoeder begon donderdag met 34.000 kijkers (0,7 procent) en dat is zelfs voor een presentator van 6 Inside even schrikken. De omringende programma’s, goedkope buitenlandse aankoop, trokken twee keer zo veel kijkers. Al met al heeft Brard dus wéér een kijkcijferflop te pakken.

Terecht, vindt De Jong. Het programma waarin schoonmoeders met hun schoonzoo of -dochter werken aan hun relatie is het gewoon net niet, zegt zij. “Het is niet veel soeps, zelfs niet voor TLC. Gevalletje: intrigerend idee, 13-in-een-dozijn uitwerking.

De première-aflevering was bovendien totaal niet spannend, aldus De Jong. “De twee gebrouilleerde schoonmonsters hingen elkaar al huilend in de armen voor de drie dagen overleven op een onbewoond eiland begonnen waren. Da-hag spanning.

Al met al is Brard zich best wel aan het ontpoppen als een flopmachine. “Zodra Patty Brard als deskundige aan een kwakkelend programma wordt toegevoegd weet je zeker dat snel het doek valt. Flauw, ik weet het, maar er tekent zich met RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside een zeker patroon af.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: TLC

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen