Kijkcijferflop Patty Brard op TLC ‘is niet veel soeps’

Geplaatst op Sun 16 Jun 2019 om 11:35

Het is terecht dat de realityshow Expeditie Schoonmoeder van Patty Brard zo slecht bekeken wordt op TLC. Het programma is niet veel soeps. Dat schrijft tv-recensent Angela de Jong van het AD. Expeditie Schoonmoeder begon donderdag met 34.000 kijkers (0,7 procent) en dat is zelfs voor een presentator van 6 Inside even schrikken. De omringende programma’s, goedkope buitenlandse aankoop, trokken twee keer zo veel kijkers. Al met al heeft Brard dus wéér een kijkcijferflop te pakken.

Terecht, vindt De Jong. Het programma waarin schoonmoeders met hun schoonzoo of -dochter werken aan hun relatie is het gewoon net niet, zegt zij. “Het is niet veel soeps, zelfs niet voor TLC. Gevalletje: intrigerend idee, 13-in-een-dozijn uitwerking.

De première-aflevering was bovendien totaal niet spannend, aldus De Jong. “De twee gebrouilleerde schoonmonsters hingen elkaar al huilend in de armen voor de drie dagen overleven op een onbewoond eiland begonnen waren. Da-hag spanning.

Al met al is Brard zich best wel aan het ontpoppen als een flopmachine. “Zodra Patty Brard als deskundige aan een kwakkelend programma wordt toegevoegd weet je zeker dat snel het doek valt. Flauw, ik weet het, maar er tekent zich met RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside een zeker patroon af.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: TLC
48 Reacties op “Kijkcijferflop Patty Brard op TLC ‘is niet veel soeps’”


 1. Norvo

  “Zodra Patty Brard als deskundige aan een kwakkelend programma wordt toegevoegd weet je zeker dat snel het doek valt. Er tekent zich met RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside een zeker patroon af.”

  … Het zegt eerder iets over het feit dat Patty nergens te beroerd voor is. Als je op heel veel ja zegt, heb je ook meer (kans op) flops.

 2. Viking

  Patty kennende zal het niet haar schuld zijn, maar die van haar medewerkers, schoonmoeder, ex mannen, advocaten, schuldeisers, huisdieren, maar vooral van die ene ex!
  Want zo werkt een borderliner.

 3. Trudy

  Brard heeft met iedereeen ruzie exen familie vrienden collegas enz….en die moet gaan bemiddelen alles wat die Papoea aanpakt flopt !!!

 4. Jan

  Je moet Patty niet achter een desk zetten, maar een volkswijk insturen
  ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

  Angela de Jong 14-06-19, 17:35

  Sinds het aangekondigde einde van 6 Inside heb ik in privésfeer al een paar keer hetzelfde grapje gemaakt: zodra Patty Brard als deskundige aan een kwakkelend programma wordt toegevoegd weet je zeker dat snel het doek valt. Flauw, ik weet het, maar er tekent zich met RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside een zeker patroon af.

  En dan wist ze donderdag ook nog het toch al marginaal bekeken TLC een kijkcijferdip te bezorgen met Expeditie Schoonmoeder waarin ze op een tropisch eiland als coach de moeizame relatie tussen schoonmoeders en -dochters probeert vlot te trekken. Er keken op primetime 34.000 mensen, terwijl aansluitend My Big Fat American Gypsy Wedding bijna het dubbele scoorde.

  Ter verdediging van haar moet ik er wel bij zeggen dat het format van Expeditie Schoonmoeder bepaald niet veel soeps is, zelfs niet voor TLC. Gevalletje: intrigerend idee, 13-in-een-dozijn uitwerking. En dan hingen in deze aflevering de twee gebrouilleerde schoonmonsters al huilend in elkaars armen voor de drie dagen overleven op een onbewoond eiland begonnen waren. Da-hag spanning.

  Tijdens het kijken viel me echter wel weer op hoe goed de rol van tv-coach haar past. Je moet Patty niet, zoals Talpa afgelopen maanden deed, zielloos en hakkelend shownieuwtjes laten oplepelen achter een desk terwijl ze met moeite een quasi-geïnteresseerd gezicht weet te trekken. Haar kracht ligt in de omgang met een tikkeltje volkse mensen die een schop onder hun kont kunnen gebruiken.

  Zelfs als je een enorme hekel aan Patty hebt, moet je toegeven dat zij zo’n beetje de enige BN’er is écht geloofwaardig is in dat genre. Vanwege haar huwelijken, scheidingen, faillissement, ruzies, ontslagen, de nog altijd niet herstelde breuk met haar dochter en het geworstel met haar gewicht, om maar iets te noemen. Als zij advies geeft, komt dat ergens vandaan. Ze is zelf tien keer gevallen en opnieuw begonnen. Of het nu tienermoeders zijn, gebrouilleerde buren, te sexy geklede moeders of andere maatschappelijk hulpbehoevenden – niemand die ze zo begrijpend kan aankijken om ze daarna liefdevol maar duidelijk een duw in de goede richting te geven als Patty.

  Ik las dat ze van Talpa binnenkort een programma mag gaan doen waarin mensen hun oude spullen laten opknappen. Het is in elk geval een begin en alles is beter dan nog een keer van die duikplank of in spagaat op het ijs. Maar het is voor ons kijkers wel intens jammer dat je oude spullen geen goedbedoelde schop onder de kont kunt geven.

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Retteketet, de Petteflet.
  Als Angela de Jong spreekt zwijgt het volk.

 6. Kees

  Effe….toevoeging MC….
  Angela de Jong gaat nog even verder…

  Ter verdediging van haar moet ik er wel bij zeggen dat het format van Expeditie Schoonmoeder bepaald niet veel soeps is, zelfs niet voor TLC. Gevalletje: intrigerend idee, 13-in-een-dozijn uitwerking. En dan hingen in deze aflevering de twee gebrouilleerde schoonmonsters al huilend in elkaars armen voor de drie dagen overleven op een onbewoond eiland begonnen waren. Da-hag spanning.

  Tijdens het kijken viel me echter wel weer op hoe goed de rol van tv-coach haar past. Je moet Patty niet, zoals Talpa afgelopen maanden deed, zielloos en hakkelend shownieuwtjes laten oplepelen achter een desk terwijl ze met moeite een quasi-geïnteresseerd gezicht weet te trekken. Haar kracht ligt in de omgang met een tikkeltje volkse mensen die een schop onder hun kont kunnen gebruiken.

  Zelfs als je een enorme hekel aan Patty hebt, moet je toegeven dat zij zo’n beetje de enige BN’er is écht geloofwaardig is in dat genre. Vanwege haar huwelijken, scheidingen, faillissement, ruzies, ontslagen, de nog altijd niet herstelde breuk met haar dochter en het geworstel met haar gewicht, om maar iets te noemen. Als zij advies geeft, komt dat ergens vandaan. Ze is zelf tien keer gevallen en opnieuw begonnen. Of het nu tienermoeders zijn, gebrouilleerde buren, te sexy geklede moeders of andere maatschappelijk hulpbehoevenden – niemand die ze zo begrijpend kan aankijken om ze daarna liefdevol maar duidelijk een duw in de goede richting te geven als Patty.

 7. Jan

  @Pluk van de Petteflet: Heb je de volledige column gelezen? Nee natuurlijk. zo ben jij niet.
  Daarin is het verhaal wel wat genuanceerder uitgelegd, en is ze zelfs behoorlijk positief over Brard.

 8. Pieter

  Met Patty Brard erbij weet je gewoon dat het kapot gaat.
  Dat was vroeger zo. En dat is nooit meer anders geworden.
  Je kan het recht proberen te kletsen maar het is niet zo.
  Angela heeft gelijk. Een flopmachine is het. Met een manie.

 9. Yoshi

  Brand ging naar Talpa voor betere programma aanbod.

  Ze had denk beter bij RTL kunnen blijven met wat minder programma’s en misschien dan wat meer cijfers

 10. Jan

  @Yoshi: Hotter Than My Daughter deed ze goed….Patty ging voor het geld zoals ook zoveel anderen voor haar.

 11. Curryworst

  Fatty Patty heeft niets meer te zoeken op de NL tv.
  Ze moet lekker sateetjes gaan bereiden op de Pasar Malam.

 12. Rick

  Weet iemand waar je dit programma gratis kunt kijken (dus zonder lid te zijn van TLC)?

 13. Bears’den

  Angela heeft de hamer weer gebruikt!!
  De welbekende spijker …..

 14. Erwin

  HELE COLUMN LEZEN. Zure teksten negeren.

 15. Paolo

  Brard, EXIT.
  Wanneer nu eens eindelijk?

 16. Yamilah

  Papoeas kijken is niet meer van deze tijd.

 17. Irene van Ballegooijen

  Geen idee wat de toegevoegde waarde van deze dame op TV is – haar bijdrage aan haar pensioen weet ze niet heeft – verder veel aandacht om niets – Je kunt niet eeuwig blijven teren op je succes van je trio.

 18. MediaPrak

  Grote ergenis. Als je abo bij Ziggo of KPN neemt en je wil de BBC kanalen, krijg je daar ongevraagd niche, kruimel, niks toevoegende kanalen (helaas niet) gratis bij. Waarom niet de keuze om je eigen pakket samen te stellen? Technisch geen enkel probleem. En dan goodbye TLC. Alle Duitse kanalen, TRT, RTL8, Net5 en SBS9.

 19. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het weer vol-ko-men eens met wat TV Godin Angela de Jong schrijft. Wat een enorme visionair is Zij toch. Ze voelt feiloos aan wat er speelt in Haar samenleving en ook nu legt Ze weer de vinger op de zere plek. Natuurlijk is het programma van Brard niet veel soeps. Maar is er wel een programma op TLC waar je wat van leert? Nee toch! Je leert alleen wat als je de columns van TV Godin Angela de Jong leest.

 20. #NPO kijker#

  Angela de Jong krijgt een vergoeding van RTL.

  Voor geld doet ze alles.

 21. Ray

  Sinds Patty slank is, oftewel niet meer normaal eet en de drank laat staan, is ze bloedchagrijnig en vinden steeds meer mensen haar niet meer te pruimen. Ik zeg absoluut niet dat ze weer moet gaan vreten en zuipen, maar wel dat op tv komen nu wellicht niet meer haar dingetje is.

 22. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Je bent jezelf niet als je trek hebt.
  Snickers iemand?

 23. Rubicon

  Alles voor de cash.
  https://www.quotenet.nl/entertainment/a215525/marc-udink-curator-van-faillissement-patty-brard-mept-terug-brard-heeft-nooit-iets-afbetaald-215525/

 24. Enzo Voort

  Patty kan net als Gordon en Paul zo op de schroothoop. Het was niets, het is niets en het gaat het niet meer worden ook.

 25. Bel Henk

  Maar in tegenstelling tot de gehypete Angela de volgevreten cavia is Patty wel een symphatiek wijf

 26. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Patsie de Patsie moet de volkswijk in.
  Dat staat in de krant dus het is waar.
  Kan ze gelijk ‘s kijken en luisteren of de mensûh wel zitten te wachten op een programma van haar. Met gelieg en draaierij komt boontje om d’r loontje.
  Angela spreekt altijd de waarheid. Die mening hebben er meer.
  Staat de barbeque al aan? Het is weer een mooie avond om lekker buiten te zitten op het balkon met een hele tray schultenbrsu zó koud in de koelbox geflickerd. Opstaan is voor domme mensen. Hatsikidee. Genieten is een kunst.

 27. Henk Bel

  Henk, je bent vergeten dat dit mislukte produkt dat Patty heet heel veel mensen financieel heeft benadeeld en helemaal niemand ooit een cent heeft terugbetaald. Ze roept wel dat ze geen schulden heeft maar daarvoor is ze dus een borderliner. Keihard de waarheid verdraaien. Vind jij dat maar symphatiek.

 28. Jan

  @pluk van de Petteflet: hou je bek eens een keer! Stom arrogant wijf die denkt dat ze heel wat is, ondertussen lig je op je knietjes de toiletten schoon te maken met je soepjurk en je haar als wcborstel.

 29. K

  Helemaal met 17.29 eens,daarbij zat Patty bij Linda’s zomeravond met droge ogen te vertellen dat zij alles had terug betaald, het verhaal ligt toch nog net even anders als dat zij zegt volgens de curator, Patty heeft zoveel leugens vertelt dat zij onderhand niet meer weet wat de waarheid is, enne Jan sodermieter jij eens heel snel op met je grote Muil tegen Pluk.

 30. Pieter de Boer

  Beste Jan. Zit er nog een stukje in beste jongen?
  Ga je eens ergens anders over zitten opwinden m’n beste.
  Dit is niet goed voor je bloeddruk en je gescheld is redelijk irritant.
  Bedankt.

 31. Schoonmoeders

  Patty meid,ga lekker achter de geraniums zitten want je bent echt niet meer te pruimen
  op de net als al die bejaarde collega’s van je.

 32. Johnny👀

  @Jan heeft ruzie met zijn Vriendje of zo?

 33. Jan

  @Pieter de Boer: Nogal selectieve blik, zeker. Niet gezien wat er allemaal aan reacties op MC binnenwaaien? Daar zijn mijn reacties erg mild bij.

 34. Pieter de Boer

  Nee Jan, je bent zelf een verwaand wijfje dat anderen de maat wil nemen.
  Ga eens werken aan je relatie in plaats van hier rond hangen. Ik zie nog wel kansen voor je. Als je leert het te accepteren tenminste.
  Doe die kastdeur nu maar een klein stukje open en laat het licht schijnen.. .. ..

 35. Jan

  @Pieter de ZBoer: Denial, denial, denial……
  Slechte zelf-reflectie….en ik ben geen wijfje.
  Pluk is wel een valse vrouw, toch?

 36. Maartje

  Ojee. Zo te zien zit Brard zelf hier te schrijven.
  Patty, schat, hou er nou eens mee op.
  Je weet wat we ervan vinden, dus doe dit nou niet.

 37. Johnny👀

  🇱🇺 @Pluk for president. 🇱🇺

 38. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Kijk hoe de Karma-politie die vingerwappereij aanpakt.
  Mooi werk. En de bbq fikte weer uitstekend, dank u.
  Nog een praktische tip: druk een sateprikker overlangs door de braadworstjes, dan blijven zeerecht en kun je ze mooi egaal bruinbakken zonder dat ze wegrollen.
  Hebben we van Duitser gehoord. Duitsers und Bratworsten. Je weet toch.
  Prettige avond!

 39. Nutkikker

  BBQ-en is voor paupers.

 40. ℙluk for ℙresident Ⓟ

  Als wij president worden sturen we iedereen op bbq-cursus.
  En Nutkikkert moet er elke dag bij zijn om bier rond te brengen.
  En stokbrood met kruidenboter.

 41. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Niet doorvertellen aan Marianne!

 42. JM

  Ik heb het niet gezien, maar ga er wel over oordelen.
  Zo moeilijk is dat niet als je de formule én ziet wie erbij betrokken is.
  Het is stuitend wat voor bagger er heden ten dage over ons uitgestort wordt, pure minachting voor de kijker.
  Denken de dames en heren programmamakers dat we allemaal gek zijn ofzo?
  En maar blijven proberen… de ene flop na de andere; of het nou een quiz, een talkshow, of andere zwets/kletstafels zijn.
  NPO 1 is dan nog redelijk stabiel, al laat die ook steken vallen; een herhaling met Yvonne-Huilebalk- Jaspers met die boeren vorige week.

 43. M. de Vos

  Ik kan het niet laten om te reageren. Hoe makkelijk is het om iemand kapot te maken met woorden. Angela de Jong verdient haar brood met mensen afzeiken. Er is niets eenvoudiger dan dit, hoe harder je iemand de grond in boort en hoe harder je schreeuwt, hoe meer mensen reageren. Alleen iemand die héél onzeker over zichzelf is, doet dit. Iemand die ongelukkig met zichzelf os, probeert op deze manier aandacht te krijgen door een ander naar beneden te halen. Dit is niet meer of minder dan pestgedrag, het ergste wat er is, want je kunt je niet verdedigen. Walgelijk.

 44. Maartje

  Gaan we zielig doen?
  Mensen die zonodig op tv willen krijgen positieve of negatieve reacties.
  Gaan we nu ineens roepen dat iedereen die kritiek heeft een pestkop is?
  Je lijkt Gordon wel: Niks presteren en dan huilie komen doen als het tegenvalt.
  Kom op zeg. Of ben je echt zo naïef?

 45. Meneer Kaktus

  Over een halfjaar weegt die meid weer 125 kilo en stroomt de sherry weer rijkelijk door haar aderen. Dan is Patty weer Patty.

 46. anoniem

  Angela

  wat is de BETAALDE OPLAGE van AD

  wat is je bijdrage bij de krant

  Angela schaam je je nog steeds voor Hans op de redactie

  olie bol olie bol olie bol nep nieuws….Heeft bussum gelijk AD

 47. Daantje

  Wij zitten niet meer te wachten op deze bejaarde vrouw

 48. José

  Kijkcijferflop Patty. Zorgvuldig gekozen woorden.
  Laat ze reclame maken voor goedkope sherry.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.