NOS blijft meebieden op peperdure voetbalrechten

De NOS blijft ook in de toekomst meebieden op peperdure voetbalrechten. Tegelijkertijd is er geen ruimte meer om te snijden in het budget van de omroep. Dat zegt algemeen directeur Gerard Timmer dit weekend in Het Parool. Er is al jaren veel controverse over het feit dat de NOS meebiedt op dure voetbalrechten, omdat commerciële zenders dat voetbal maar al te graag willen hebben. “Wij vinden dat Oranje en de eredivisie bij de publieke omroep thuis horen.”

Timmer wijst erop dat je met dure sportuitzendingen ook kleinere sporten onder de aandacht kunt brengen. “In de dweilpauze van het schaatsen zenden we bijvoorbeeld handbal uit. Daar zouden anders nooit 800.000 mensen naar kijken.”

Ook noemt Timmer het vrouwenvoetbal als voorbeeld. “Dat zenden we al jaren uit, waarmee we de sport ook populairder maken. Na het door Nederland gewonnen EK in 2017 is het aantal aanmeldingen van meisjes op voetbalverenigingen met zeven procent gestegen.”

Hoewel de NOS de mogelijkheid heeft om enorm veel geld te bieden op sport, is er volgens Timmer geen ruimte meer om te snijden in het budget van de omroep. “Voor de NOS geldt dat de tijd van de kaasschaaf voorbij is. Nu nog verder bezuinigen raakt onze primaire taak: de neutrale en onafhankelijke nieuwsvoorziening.

Het Parool-interview met Gerard Timmer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt, NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen