NOS blijft meebieden op peperdure voetbalrechten

Geplaatst op zo 02 jun 2019 om 8:50

De NOS blijft ook in de toekomst meebieden op peperdure voetbalrechten. Tegelijkertijd is er geen ruimte meer om te snijden in het budget van de omroep. Dat zegt algemeen directeur Gerard Timmer dit weekend in Het Parool. Er is al jaren veel controverse over het feit dat de NOS meebiedt op dure voetbalrechten, omdat commerciële zenders dat voetbal maar al te graag willen hebben. “Wij vinden dat Oranje en de eredivisie bij de publieke omroep thuis horen.”

Timmer wijst erop dat je met dure sportuitzendingen ook kleinere sporten onder de aandacht kunt brengen. “In de dweilpauze van het schaatsen zenden we bijvoorbeeld handbal uit. Daar zouden anders nooit 800.000 mensen naar kijken.”

Ook noemt Timmer het vrouwenvoetbal als voorbeeld. “Dat zenden we al jaren uit, waarmee we de sport ook populairder maken. Na het door Nederland gewonnen EK in 2017 is het aantal aanmeldingen van meisjes op voetbalverenigingen met zeven procent gestegen.”

Hoewel de NOS de mogelijkheid heeft om enorm veel geld te bieden op sport, is er volgens Timmer geen ruimte meer om te snijden in het budget van de omroep. “Voor de NOS geldt dat de tijd van de kaasschaaf voorbij is. Nu nog verder bezuinigen raakt onze primaire taak: de neutrale en onafhankelijke nieuwsvoorziening.

Het Parool-interview met Gerard Timmer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt, NOS
81 Reacties op “NOS blijft meebieden op peperdure voetbalrechten”


 1. RT

  Timmer roept een heleboel onzin.

 2. Sum Ting Wong

  Wat nou kaasschaaf??
  Kettingzaag zal hij bedoelen!! Vermalen, ontsmetten en ausrotten die NPO!

 3. Doge

  Such publiek, very omroep, many expensive…

  Wow.

 4. Erik

  Een onderzoek van 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
 Hilarisch!

 5. Sum Ting Wong

  De nepargumenten die hij gebruikt om het voetbalargument te rechtvaardigen zijn gewoon belachelijk. Is het de taak van de NPO om het ledenbestand van de KNVB te promoten? Ten koste van andere sporten? 800.000 naar handbal kijken in een dweilpauze, denkt die man nu echt dat we actief handbal zitten te kijken, het interesseert ons helemaal niets!
  Neutrale en onafhankelijke nieuwsvoorziening?? Echt ELK woord in deze uitspraak is aantoonbaar onjuist. Nieuws! Onafhankelijk! Neutraal! Wel eens een item over Trump bekeken in het nieuws bekeken.
  DIT HELE INTERVIEW IS BELACHELIJK!

 6. MC Ho en Ltd.

  “Nu nog verder bezuinigen raakt onze primaire taak: de neutrale en onafhankelijke nieuwsvoorziening.”

  Hahahaha….neutrale en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Alleen deze uitspraak is al nepnieuws. Als je zelf al roept dat het nieuws ‘verbindend’ moet zijn ben je al niet meer neutraal en onafhankelijk bezig.
  Past wel bij het lage niveau van de NOS.

 7. Curryworst

  Waarom zouden Oranje en de eredivisie bij de NPO thuishoren? En niet bij andere zenders?
  De tijd van de verzuiling is allang voorbij, men kijkt naar programma’s en niet naar “zijn” of “haar” omroepje. Dat je jaarlijks je lidmaatschap betaalt en netjes iedere week een su ffige tv-gids in de brievenbus krijgt.
  Bij de NPO leven ze nogal in het verleden.

 8. Schele Christina

  Die hoomoo zit zo te grijnzen omdat het toch zijn eigen centen niet zijn. Vuile uitvreter.

 9. Sannie

  Curryworst, zodat we niet worden doodgegooid met al die tеringreclames. Kijk naar de Champions League en het vrouwenvoetbal op Veronica. Bel dit, maak hier kans op, mss zit jij straks bij de finale. DONDER OP!

 10. Sum Ting Wong

  Sannie, maar dan is er wel keuze of je hieraan meedoet. Bij voetbal op de NPO weet je zeker dat jij ervoor betaalt, ook als je voetbal haat en nooit kijkt.

 11. Doge

  Such Oranje, very voetbalrechten, many Eredivisie…

  Wow.

 12. west**

  Een nationaal gebeuren hoort inderdaad bij de P.O.
  Maar iedereen is vrij om de hoogste prijs te betalen
  Het hongerige RTL die natuurlijk ook graag het voetbal wil hebben , zal deze keer
  flink moeten bieden, en of het budged dat toelaat??? we wachten eerst de jaarcijfers maar af over 2019 Die zullen niet best zijn voor de zender ,zal in de buurt liggen van 20% verlies t. o. v 2018
  Talpa zal ook enigzins minder omzet draaien met haar tv zenders maar zal nihil zijn

 13. Sum Ting Wong

  Maar nogmaals: HOE HEB JE HET LEF OM TE BEWEREN DAT DE NPO NEUTRAAL EN ONAFHANKELIJK NIEUWS BRENGT!! Dit tekent de bubble van zelfoverschatting en onrealisme waarin de subsidievreters van de publieke omroep zich bevinden.

 14. Sum Ting Wong

  Doge, het wordt vervelend. Het glijdt nu af naar creatieve armoede.

 15. Syn

  Sum Ting Wong, klets niet zo dom. Als je niet meedoet aan die achterlijke belspelletjes van ze, dan nog word je ermee lastiggevallen. Als je bij hun voetbal kijkt heb je geen keuze om die irritante reclames te blokken. Die Helene en Wilfred zou ik wel op hun bek willen trappen met hun hijgerige gezeik over die zeikaartjes die je toch neit wint.

 16. Sum Ting Wong

  West, kom eens met argumenten waarom voetbal bij de NPO hoort en niet bij de andere zenders?

 17. Dr phil

  Het is fijn zaken doen met ander mans centen

 18. Dоge

  Dat laat ik me niet zeggen door iemand die ‘bubbel’ niet kan spellen.

  Such Sum, very Ting, many Wong …

  Wow.

 19. Sum Ting Wong

  Dus Syn, jij vind dat de maatschappij honderden miljoenen moet betalen omdat jij je ergert aan bepaalde personen en reclame-uitingen? Dat is pas onzin.

 20. Dоge

  Sum Ting Wong, hou je domme k-k-kop!

  Such Kan, very Ker, many Kop…

  Wow.

 21. Paul

  Something Wrong, kwestie van even voorschieten.
  Het levert namelijk het dubbele op.

 22. Sum Ting Wong

  Goede argumenten heb je, Doge.

 23. Michiel

  De enige echte reden dat ze zoveel geld verspillen aan voetbal is dat de meeste mensen bij de NOS voetbal fanboys zijn. Dat soort mensen zullen hun hobby nooit zomaar opgeven, ook al gaat dat ten koste van de publieke omroep.

  Ze zitten daar gewoon om reclame voor het voetbal te maken. Nederlanders zullen en moeten voetbal ‘leuk’ en ‘geweldig’ vinden. Want ze zien ook wel dat voetbal steeds minder populair is geworden.

 24. Sum Ting Wong

  Dat is dus niet waar, Paul.

 25. west**

  @SUNG TING WONG ja in China misschien , maar ons abonnementgeld via de kabelmaatschappij daar wordt een deel doorgesluist naar de com zenders
  Volgens een 2e kamerlid , betalen we gewoon 2 x kijkgeld , het beetje via belasting , maar het leeuwendeel aan de profiders , om de infrastruktuur en distibutiegelden te bekostigen ! NPO TALPA FOX RTL krijgen op jaarbasis forse bedragen , dus de fabel dat com tv alleen op reclameinkomsten draaien gaat dus niet op! U heeft voor uw voetbal avondje dik mee betaald

 26. Paul

  STW, ik ga er geen puberaal ja- nee spelletje van maken.
  Sorry.

 27. Sum Ting Wong

  En West, als de voetbalrechten dan ook nog door de NPO worden aangekocht betaal ik dus nog een keer.

 28. Sum Ting Wong

  Paul, kom dan met een onderbouwing van je stelling?

 29. west**

  @ Michiel Voetbal is net is een wereldtaal die iedereen spreekt !
  Er hebben gisteren MILJOEN, en nog eens miljoenen gekeken
  Voetbal is in de hele wereld populair !

  dat er minder kijkers zijn komt ook door ploegendiensten , die mensen kijken later wel

 30. Sum Ting Wong

  West, waarom moet voetbal per se bij de publieke omroep?

 31. west**

  SUNG TING WONG daar is een budget voor opgebouwd dus u betaald niet extra
  u betaald ook niet extra voor speelfilm rechten bijvoorbeeld bij de NPO
  Als de NPO geen sport meer zou uitzenden in de breedste zin van het woord, voldoen ze niet meer aan de eisen die het C v d Media . in de taakvoorschriften voor de NPO
  Cultuur kost ook klauwen met geld , maar dat kunnen en mogen ze ook niet schrappen

  Maar in tv land is het zo,,, u krijgt uw programma`s niet voor niets !!
  zowel bij de P.O. als bij de com tv

  Zou het zelf ook wel anders willen want we betalen veel voor het kijken, maar het is niet anders, of heeft u een idee hoe ons open bestel er uit moet zien, zodat de kijker ook veel minder gaat betalen ! want dat het goedkoper kan en moet, daar ziullen we het wel over eens zijn !!

 32. Sum Ting Wong

  West, dat is onzin. Speciale budgetten opbouwen? Van gemeenschapsgeld? Terwijl andere programma’s moeten sneuvelen vanwege geldgebrek.
  Die eisen van het CvdM zijn regeltjes die zo weer veranderd kunnen worden, dat is geen belemmering.
  Kom nu eens met een argument waarom de NPO voetbal moet uitzenden en wat de meerwaarde voor de bevolking is om dat niet op een commerciele zender uit te zenden.

 33. Sum Ting Wong

  Dacht ik al, Paul heeft geen onderbouwing van zijn stelling dat voetbal uitzenden op de NPO dubbel zoveel geld oplevert dan dat het kost.
  Dat is pas puberaal: iets roepen zonder dat je onderbouwing hebt.

 34. west**

  waarom moet voetbal bij de p,o. ?

  Moeten?? Nee er moet niets , maar wees blij dat u niet in een dictatuur woont, daar mag helemaal niets ! En nu we het toch over geld hebben … het songfestival??? Moet dat dan ook maar niet meer uitgezonden worden, kost ook 25- 30 miljoen, nu we gewonnen hebben , of denk u daar weer anders over ?

  Geniet toch gewoon van al het moois wat de P.O. ond in zijn algemeen brengt
  zowel op radio en tv , en zie de kwaliteitverschillen mett com tv zenders !

 35. Sum Ting Wong

  West, je vindt dat voetbal op de NPO hoort. Dat schreef je daarnet.
  Onderbouw dat nu eens en draai er niet omheen.

 36. Michiel

  @West** Voetbal op de publieke omroep verdringt elke vorm van vernieuwing in de sport. De NOS doet net alsof E-Sports niet bestaan, ze plaatsen de Paralympische Spelen ver in de achtergrond en geven alleen maar grote aandacht aan sporten als er Nederlanders iets winnen. Ze gaan om met sport, zoals een commerciële omroep dat zou doen.

  Als het gaat om sport zou een publieke zender veel meer aandacht moeten geven aan het sporten zelf; mensen informeren en overtuigen om zelf te sporten zonder de nadruk te leggen op competitie.

  Rechtse hobbies als voetbal behoren niet door de belastingbetaler gesponsord te worden. Zeker niet als je kijkt hoeveel reclame er zelfs tijdens een voetbalwedstrijd de huiskamer ingeslingerd wordt. Het is prima om mee te betalen aan voetbal door naar reclame te kijken of door producten te kopen van een sponsor, maar niet als vast onderdeel van de belastingen.

 37. Carlton STER

  Sonny the Seal, your tummy will squeal, for 49.95 oh what a deal, IT’S SONNYYYYYYY

 38. west**

  U moet wel goed lezen , ik had het over een nationaal gebeuren zoals W. K en EU voetbal als het Nederlandse elftal speelt , en Studio sport hoort ook op een P.O.
  Je kunt daar gewoon niet omheen , ze hadden het ook sport journaal kunnen noemen ! Trouwens bij bijna alle publieke omoepen in de wereld zijn sportprogrammas ook met voetbal , als u dat niet wil dat bent u de enige in de hele wereld . Weet nog goed dat iedereen stond te juichen dat Studio sport weer terug bij de NOS was , gelukkig weer zoals van ouds met je bord op je schoot

 39. west**

  @ Michel, de NOS moet keuzes maken, voetbal , schaatsen , tennis zijn de drie grote sporten in Nederland , of wilt u dat de NOS van elke sport verslag en beelden laat zien , ja dat kan wel als u 250 euro p. m kijkgeld gaat betalen
  Dan kan de P.O alles uitzenden wat ze wiilen en wordt u op uw wenken bediend
  Aan de zijkant van het speelveld is het zo makkelijk, maar wat zou u doen als u het bij de NPO of NOS het voor het zeggen had ?
  En als alle sport op de P.O. te zien zou zijn , verdrijf je ook andere programma`s!
  Het is toch al een gepuzzel om het uitzendschema`s per seizoen rond te krijgen
  Als je alle sport zou willen zien bij de NOS dan moet men NPO 4 moeten oprichten
  en wat thema kanalen opheffen dan komt er geld vrij !!

 40. robb

  De npo moet gewoon mee bieden en mee blijven doen ,als je niet meedoet ben je dood ,aan al die mensen die de ouderen aanspreken omdat ze graag naar de npo kijken als deze ouderen er niet meer zijn zijn jullie aan de beurt en schoppen jullie kinderen en kleinkinderen tegen jullie aan dat je niet meer wil veranderen en vast blijft houden wat je gewent bent ,jullie worden ook nog ouder dus wen er maar aan.

 41. Nou zeg...

  Mensen die t dure voetbal nu gaan vergelijken met het organiseren van t Songfestival zijn niet wijs. Songfestival is eenmalig. 44 jaar geleden voor t laatst. En het is een stuk Nederland promotie

 42. west**

  @ Rob Heel juist geschreven! Daar zullen zeurpieten niet op reageren, want daar hebben ze geen antwoord op !

 43. west**

  nou Michiel waar blijf je nou

 44. Sum Ting Wong

  West, je hebt nog steeds geen argumenten en onderbouwing gegeven waarom dat voetbal op de NPO ‘hoort’. ‘Je kunt daar gewoon niet omheen’ is natuurlijk geen argument.

 45. Sum Ting Wong

  Wat is de meerwaarde van het uitzenden van voetbalwedstrijden op de NPO tov het uitzenden op commerciele zenders. Voor de bevolking maakt het niets uit.
  Ik snap de beweegredenen van de NPO natuurlijk wel, maar dat zijn redenen uit eigen belang en dat telt niet
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/07/09/voor-voetbal-mag-het-wel-ietsje-meer-zijn-a1609399

 46. Michiel

  @West** Ik zeg niet dat de NPO alle sporten moet uitzenden. De NOS kan ook kiezen om juist niet de grootste sporten in Nederland uit te zenden. Ze zijn al groot, en als ze groot zijn dan betekent het ook dat ze het zonder de NOS blijven bestaan. De NOS is niet nodig om die sporten in leven te laten houden, terwijl er opkomende sporten zijn die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bovendien is het vreemd dat alle omroepen moeten verjongen en vernieuwen, terwijl de NOS dezelfde oude meuk blijft uitzenden.

  @Robb Allemaal leuk en aardig dat de NPO alleen maar sporten uitzend voor ouderen, maar wat denk je wat er over 30 tot 40 jaar met de NPO gebeurt als ze blijven weigeren om sporten uit te zenden die jongeren interessant vinden? Het is toch te absurd voor woorden dat de NOS geen grote e-sport toernooien uitzend. Dat is wat jongeren nu gewend zijn om naar te kijken, maar blijkbaar is de NPO er alleen voor een enkele generatie. En de rest heeft pech gehad.

 47. Leuke discussie

  Sum Ting Wong vs west**

  Drammertje zonder echte argumenten vs laagopgeleid mongolisme

 48. GaatNergensOver

  Komende drie seizoenen eredivisie bij NOS.
  T/M WK 2022 alle wedstrijden van oranje bij NOS.

  https://over.nos.nl/nieuws/954/nos-verlengt-contract-samenvattingen-eredivisie

 49. west**

  Sum Ting Womg Moet ik hier dan alles uit gaan leggen

  Heeft u wel eens gehoord van het concessieplan 2016- 2020

  Ik heb al genoeg geschreven hoor!! ik ga koffie drinken , met een Hema tompoes
  HAVE A NICE DAY !!

 50. Sum Ting Wong

  Mijn argument is dat een publieke omroep altijd het belang van het publiek moet laten prevaleren. De rest is ondergeschikt daaraan. En bij het uitgeven van miljoenen aan uitzendrechten voor voetbalwedstrijden, iets wat net zo goed door de commerciele kanalen kan worden gedaan, zie ik dat publieke belang niet. Dat is zelfs in het nadeel van het publiek.
  Dat is mijn punt.

 51. Sum Ting Wong

  West, je hebt geen argumenten en je kunt niet discuszeuren.
  Maar je zorgt wel voor amusement, dat is ook wat waard.

 52. Jim V

  Of het nou door belastinggeld wordt betaald of uit de pot van de commerciëlen……het komt toch uit de beurs van de consument.

 53. Joost

  @Jim V
  Dat zou je nog behoorlijk tegenvallen.

 54. Sum Ting Wong

  Het grote verschil is vrije KEUZE, Jim.
  De NPO betalen we verplicht, de dingen die jij bedoelt kunnen we kopen/gebruiken/afnemen of niet, dat kunnen we zelf beslissen.
  Als ik mijn belasting voor de NPO niet betaal, krijg ik justitie op mn dak.

 55. Henk

  Ik zou liever zien dat het NOS Journaal nieuws brengt die niet enkel van één kant belicht is. Sommige items zijn namelijk erg gekleurd.

 56. Harry

  Goede zaak. Gewoon stoppen met die reisprogramma’s en andere flauwekul, dat is alleen verspilling.

 57. Enzo Voorthuijsen

  @Henk • Bij het NOS journaal krijgt ieder item zijn eigen nos-sausje: het één nog smakelozer dan het andere.

 58. Harry

  Tennis, West? Nee hoor, wielrennen.

 59. Schele Christina

  Schaatsen is het failliet van sport op de Nederlandse TV.
  Dat Heeeja JanBols achcommentaar op ONZE jongens en meiden, het gaat me dun door mijn jurk. Achterlijk gewoon.

 60. Scheeele Christina

  Schaatsen is het failliet van sport op de Nederlandse TV.
  Dat Heeeja JanBols achcommentaar op ONZE jongens en meiden, het gaat me dun door mijn jurk. Achterlijk gewoon.

  Hij rijdt 39 blank *kots*.

 61. Jim V

  @sim ting wong. Ja, maar al die vrije keuze met veel rotzooi en jaarsalarissen bij de commerciëlen, kost tig keer meer. Ondertussen mogen we met z’n allen klagen dat boodschappen, zorgpolissen allemaal zo duur zijn. Ik betaal ook veel voor marketing doeleinden.

 62. Bart

  Ik vond het prima als Tom Egberts stopt!

 63. Sum Ting Wong

  Onzin Jim, nogmaals: je kunt kiezen wat je afneemt, koopt en gebruikt. De NPO betaal je verplicht.
  Bovendien maakt reclame producten goedkoper door een grotere afzetmarkt en efficientere productieprocessen.

  Maar dat is al zo vaak hier uitgelegd, er is een grote groep mensen voor wie dit een te ingewikkeld denkproces vereist, blijkbaar.

 64. k

  Totaal overbodig. Je ziet het ook aan de teruglopende kijkcijfers: de 3 of ruim 2 miljoen kijkers worden niet meer gehaald. Iedereen heeft het allang op Fox gezien. De uitzendingen zijn bijna al een Fox-productie, net als Studio Voetbal met Fox-gasten. Laat het gewoon aan Fox, scheelt in de kosten voor Fox en veel belastinggeld. Om nou 40 miljoen voor 2 reclameblokken extra bij de commerciëlen over de schutting te gooien.

 65. Zo zit het

  Hoop dom gepraat hier. Het grote voorbeeld van ere-divisie is dat er geen reclames tussen zitten. Die achterl ijke vervl oekte stompzinn ige reclames er tussen, 3×8 minuten verpesten dit. Sport 7, Tien noem maar op. Dus de samenvattingen bij de NOS laten, net zoals bij de Duitsers en de Britten nu ook gebeurt. Wat live voetbal betreft moeten oefenpotjes naar de CO, en kan er voor de poule wedstrijden mee geboden worden. Het EK of WK hoort dan wel weer bij de NOS net zoals de Olympische Spelen. Die laatste dan wel graag met meer sport en minder gepraat er omheen.

 66. toxilogic

  Ach De CO wil alleen de krenten uit de pap em wel zo goedkoop mogelijk-geen andere bieders-stel dat Ziggo/Vodafone de rechten koopt dan kan jij Sum net als alle anderen die geen Ziggo/Vodafone abonnement hebben fluiten naar de beelden, heb jij je zin en de NPO een enorme hoeveeheid gezeik van randdebielen zoals jij. Ik zal wel nooit begrijpen waarom de hersenlozen het zo opnemen voor de CO bagger.

 67. TopofFlop

  De NOS heeft het vrouwenvoetbal niet populair gemaakt. Het was het open kanaal van Fox, die begon met het uitzenden van de interlandwedstrijden. Toen dit goed aansloeg op het kleine open kanaal van Fox, begon de NOS opeens interesse te krijgen. De NOS doet alles voor hoge kijkcijfers en onderbreekt de sportuizendingen in de middag zoveel als mogelijk voor de STER opbrengsten. Alles om die peperdure TV rechten voor het voetbal te behouden en te rechtvaardigen.

 68. Zo zit het

  Het vrouwenvoetbal interesseert de echte voetballiefhebber niet. Enkel de Oranjefans en kijkers die enkel kijken uit chauvinistisch belang. Ik zal vermoedelijk enkel de doelpunten tijdens het journaal zien. Vind het onbegrijpelijk dat die uitzwaaiwedstrijd nog zoveel kijkers heeft getrokken. Heb er geen seconde van gezien. Neen, vrouwen in de sport is prima, maar voetbal nee. Vrouwen kunnen prima tennissen (soms), handbal en volleybal is prima. Ijshockey en rugby is vreselijk. Gewoon hockey kunnen ze ook wel, maar is geen mooie sport.

 69. Dwight Power

  Maar de nieuwsvoorziening van de NOS is helemaal niet neutraal en onafhankelijk.

 70. liefkleinhertje

  Dat vrouwenvoetbal licht om de havenklap stil wegens buitenspel.
  Als die vrouwen dan ook nog uitgelegd moet worden wat er aan de hand is kan die tijd mooi gevuld worden met een reclameblok.
  Zo kan het vrouwenvoetbal zichzelf terug verdienen.

 71. Ook zo

  Hoezeer de media ook hun best doen om het pottenvoetbal bij het publiek door de neus te persen, het zal nooit wat worden aangezien ze gewoon niet kunnen voetballen. Ze komen niet verder dan het niveau van een 12erangs amateurelftal.

 72. Kees

  Timmertje, Timmertje, Timmertje, wat zeg je nou. Veronica moet alles hebben; zij doen een prima verslag. NPO heeft z’n beste tijd gehad!!

 73. Henk

  Sum ting Wong…. je wordt vervelend…

  Wanneer voetbal bij de commerciële omroepen uitgezonden worden betaalt u extra bij uw kabelabonnement en bij uw dagelijkse boodschappen.Bovendien ziet u meer reclames op tv. Vele mensen worden bovendien gelokt om hierbij mee te gokken… Genoeg redenen lijkt mij zo. En anders zoek het zelf even verder op op internet…

 74. Henk

  En minder bekende sporten krijgen nu wel de aandacht en niet bij de commerciële omroepen…

 75. F’iscadel

  Nederland voor de Nederlanders, dus weg met de chinezen, dus ook sum ting wong!

 76. Lies

  Gewoon niet bieden. Geen enkele zichzelf respecterende zender zou moeten ‘bieden’, gewoon niet doen. Kartel vormen en er niet in trappen. Eens kijken waar ze hun voetbalrechten dan kunnen verslijten?

 77. Ad

  … In de dweilpauze bij het schaatsen zenden we handbal uit… Klopt, één minuutje en voor de rest reclame. Maar de publieken zijn niet commercieel, wel onderscheidend. Timmertje, Timmertje toch…

 78. Blij dat de NPO mee doet en het hopenlijk ook krijgt

  Gelukkig doen ze mee.

  Ik wordt zeer onrustig als het via de baggerzenders Talpa en RTL wordt uitgezonden. Kwaliteit is niet te koop dat zit in je genen of niet en Talpa en RTL hebben dat niet met gekochte geldgraaiende presentatoren.

  Iets meer belasting geld naar de NPO en het is binnen.

 79. ome huub

  ‘peperdure voetbalrechten’

  gelukkig worden we niet gestuurd in wat voor reacties mediacorant wenst…

 80. Freek

  En vanaf welk bedrag vindt de NOS het te veel? De NOS zorgt ervoor dat de prijs enorm wordt opgedreven. Zonder NOS zou de prijs halveren. Simpelweg om de kosten terug te verdienen kun je niet oneindig veel betalen. Maar ja, de NOS hoeft geen winst te maken. Dus is dit gewoon marktverstoring!

 81. Freek

  @lies Niet bieden zou een goede tactiek kunnen zijn. En dan koop je het voor een prikkie. En verdeel je de wedstrijden over de deelnemende zenders.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.