RTL Boulevard wil rol voor RTL in Songfestival

Geplaatst op wo 19 jun 2019 om 9:30

RTL Boulevard vindt dat RTL ook een rol moet krijgen in de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Deskundigen Aran Bade en Rick Brandsteder willen dat RTL-coryfee Chantal Janzen wordt toegelaten als host van het liedjesfestijn. Dat gaven ze dinsdagavond aan op RTL 4. Hoewel RTL nog nooit iets te maken heeft gehad met het liedjesfestijn, dringt de zender zich ineens op nu het Songfestival in 2020 georganiseerd wordt in Nederland. Het Songfestival is echter een NPO-programma.

Het lijkt erop dat de NPO en AVROTROS gewoon sterren van de publieke omroep op het liedjesfestijn zet. Volgens de TrosKompas zouden Jan SmitDionne Stax en Eva Jinek een goed trio vormen.

RTL Boulevard wil echter Chantal Janzen terugzien in de presentatie. “Wat ik zelf jammer vind is dat Chantal Janzen daarin niet wordt meegenomen. Dat heeft ermee te maken dat de commerciële omroepen een beetje links worden gelaten, omdat de mensen denken dat het een publieke-omroepfeestje is“, aldus Aran Bade.

Rick Brandsteder: “Daar mogen ze toch wel een uitzondering voor maken? Het is toch een groot nationaal evenement en wij zijn toch een beetje meer van het entertainment, zou je zo denken.”

Aran Bade: “Ja, zeker. Chantal Janzen heeft héél veel humor. Het is wel moeilijk humor in Europa, want niet elk land snapt het en vindt het ook grappig. Maar Chantal Janzen en zeker de commerciëlen zouden er prima een rol in kunnen spelen.”

Foto: RTL
45 Reacties op “RTL Boulevard wil rol voor RTL in Songfestival”


 1. henk

  Het is een groot evenement van de EBU, waar RTL niet bij aangesloten is. Punt.

 2. berend

  Zielig, de rtl-etjes

 3. Elm

  Doe maar niet.

 4. White Angel.

  Hahahaha,…sorry hoor, maar neem me niet kwalijk, ik moet hier toch echt heel hard om lachen RTL. !!!

 5. Ard

  Moet zowiezo een nicht bij vindt ik…Lammert de Bruin

 6. #NPO kijker#

  Schoenmaker blijf bij je leest

 7. Jos

  Ze hebben gelijk. Ere wie ere toekomt.
  Zonder The Voice was er geen Duncan en dus geen ESF winnaar.

 8. Henk K.

  @Henk, niet helemaal waar. RTL is het EBU lid voor Luxemburg aangezien ze daar geen publiek TV station hebben. 3x raden onder welk land de Nederlandse zenders van RTL vallen…

 9. Marc

  Commercials midden in de liedjes. Geweldig!
  Wat een droeftoeters bij RTL

 10. Guttegut

  Wat een Calimero gedrag weer. Geen euro bijdragen en wel mee willen hobbelen. Overigens is de benaming van DESKUNDIGE bij Rick Brandsteder wel de beste grap van 2019.

 11. Sander

  Toen niemand meer in het Songfestival geloofde ging de Tros ermee door. Nu er succes is en het naar Nederland komt wil RTL ineens wél een deel van de koek? Hypocriet.

 12. #NPO kijker#

  Songfestival in de vorm van Zomer Met Art.

  Aantal kijkers zakt dan zeker onder het miljoen. Succes verzekerd. Dat is wat RTL zou willen.

  Ratten zijn het.

 13. the pat

  samen werken goed idee kan je geld ook verdelen talpa rtl en npo moeten meer samen gaan werken..

  door samen te werken en kan je de strijd aan gaan tegen netflix en disney+ om een klein stukje te snoepen van de taart

 14. Tv junkie xl

  @ Marc jammer dat je het weer niet snapt

 15. Pro Du Cent

  Dat is in ieder geval wel commercieel gedacht…

  Jaren laat je de concurrent, en dus de belastingbetalende kijker, betalen voor een evenement en als dan ineens de lusten hoger worden dan de lasten ga je een hoofdrol claimen? Dat is net als Talpa die ineens mediapartner is voor de F1 in Zandvoort…

  Ben benieuwd of er een RTL of Talpa-gerelateerd bedrijf als goedbetaald productiehuis gaat fungeren of dat de publieke omroepen dit in “eigen” hand houden.
  Ik zou Professioneel voor Du Centen gaan.. ;)

 16. Ikke

  Chantal ligt toch exclusief vast bij RTL? Daarom moest ze uit dat programma geknipt worden op 6 waarom zou ze dan nu bij de npo mogen komen opdraven? Daarbij.. RTL heeft geen aandelen in het Eurovision en leggen er nooit een cent voor neer

 17. Sven L.

  Wat een onzin. Omdat er nu drie prestigieuze shows neergezet moeten worden wil RTL ineens ‘meedoen’. Ga toch fietsen man.

 18. Ed

  @ the pat
  NPO en RTL, maar niet met dat aftandse Talpa.

 19. Ed

  @Sven L.
  De NPO kan dat niet. Zie voordracht Jan Smit.

 20. MediaPrak

  RTL-Nederland zendt uit met een Luxemburgse licentie. Ik zou zo zeggen, doe mee namens Luxemburg.

 21. Ben Zine

  Ik zou de CO de presentatie laten doen: Gordon, Patty, De Roelvinkjes, Jandino, Art, Kim-Lian, Jan etc. etc. Daar is genoeg non-talent.

 22. Sven L.

  @ Ed;

  Het gaat er toch vooral om dat de host er A) goed uitziet en B) Engels spreekt. Rest boeit niet. Alsof ze op Cyprus weten wie Chantal Janzen is… echt weer zo’n Hollandse kruideniersdiscussie aan het worden dat hele ESC. “De grootste ster van de CO moet het gaan presenteren”.

 23. Laurens

  Een non issue! Niet aan de orde.

 24. Henk K.

  @Sander 19:44, RTL heeft nooit kans gehad op “een deel van de koek” aangezien alleen publieke omroepen lid mogen en kunnen worden van de EBU. Behalve in de landen (zoals Luxemburg) waar geen publieke omroep bestaat en zelfs dan is het een gedeeld lidmaatschap met de publieke radio.

  Het is makkelijk om te zeggen dat RTL alleen interesse heeft nu het Songfestival succesvol is, maar ze hebben nooit de optie gehad om mee te bieden dus waar baseer je dat op?

 25. Kijker

  AUB geen RTL betrekken bij het Songfestival! Dan wordt het helemaal niets! Laat deze mooie klus lekker bij de NPO! Dan pas krijg je kwaliteit!

 26. Henk K.

  @MediaPrak 10:02, RTL beslist daar niet alleen in. Radio 100,7 moet er ook zin in hebben.

 27. Henk K.

  @Kijker 10:57, lul niet. Luxemburg heeft 5x gewonnen en is 2x derde geworden. Dankzij RTL.

 28. Q

  Jinek kan het niet, maar Stax kan helemáál niet kritisch interviewen.
  Laatstgenoemde kan alleen pijp&.

 29. b

  Dat is wel heel triest janken zeg . Weten dat jezelf nog geen potje kunt breken en dan maar proberen om met een ander mee te rijden .

 30. lunchie

  @ Henk 9:32 RTL is wel lid van de EBU, RTL Group waar RTL 4 onderdeel van is is al vanaf de oprichting lid van de EBU dus praat geen onzin

 31. lunchie

  RTL heeft wel meer geld te besteden dan de NPO/AVRO TROS, de kans bestaat nu dat het een TROS muziekfeest word a la sieneke en aanverwante artiesten

 32. wapper

  rtl moet gewoon muil houden aangezien het geen eens een nl zender is.

 33. Jos

  Jinek klaagt nu al over het tijdstip van haar programma, ze wil namelijk niet 2 uur pas thuis zijn. Hoe laat denkt ze thuis te zijn, als ze het songvestival gaat presenteren. Jinek wordt het niet, het moet wel iemand zijn die niet vloeiend engels spreekt, maar met een accent spreekt. Dat hoort bij het songvestival.

 34. Erwin

  Als AVROTROS er een zorg zelfp*perij van maakt met Jan Smit, Nick en Simon en Sieneke kliekjes, is Nederland in een klap van de kaart geveegd qua imago. Kijk naar de presentatie in 2016 (Petra Mede) en 2019; grappig, professioneel, goed ingelezen en strak Engels. Dat ga je toch Jan Smit niet laten doen, alsjeblieft.

  Eurovisie Songfestival is Nederland op de kaart zetten, op innovatie, media, augmented reality gebied, met licht- en geluidontwerp, in 8K beelden waar je U tegen zegt. Kom op hoor, geen TROS Muziekfeest taferelen, want dan heb je heel Nederland boos.

 35. Michael

  RTL zendt uit onder een Luxemburgse licentie en is lid van de EBU. Ze zouden de Luxemburgse inzending kunnen verzorgen. Zeker aangezien Luxemburg al jaren niet meer meedoet, kan RTL Nederland dat voor ze doen.

 36. StefanV

  RTL heeft nooit enige belangstelling getoond voor het Songfestival, terwijl commerciële zenders in het buitenland wél meewerkten aan nationale voorrondes, in de vorm van talentenjachten en dergelijke. Nu Nederland heeft gewonnen en het festival mag organiseren, wil RTL ineens op de eerste rij zitten.

  Ik zeg nee, nee en nog eens nee. Overigens is RTL strikt genomen een Luxemburgse tv-zender, dus RTL is helemaal niet gevestigd in het land dat het Songfestival organiseert. De NPO heeft vast wel genoeg presentatietalent in huis.

 37. X

  Eerst de vlag uithangen omtrent de afschaffing van reclames en npo3 en vervolgens mee willen doen aan ESF?
  Progamma’s zijn al niet om aan te zien bij rtl en dan nog een grote mond opzetten? Walgelijk zooitje daar. Zou als NPO niks maar dan ook niks goeds aan rtl gunnen.

 38. MLVC

  Alles, maar dan ook letterlijk alles, is beter dan Jan Smit. Chantal zou perfect zij voor de presentatie van het Songfestival. Maar nogmaals, in ieder geval GEEN Jan Smit.

 39. Ronald

  Haha. NEE.

 40. Arie

  Rick Brandsteder dar is toch die vechtersbaas.

 41. liefkleinhertje

  Waardeloze sukkels hebben ze al genoeg bij de NPO dus wat RTL wil is water naar de zee dragen.

 42. Meneer Kaktus

  @Arie

  Nee, de zoon van de glazentafelpoepsekser.

 43. Henkie

  @Erwin
  Nick en Simon staan bij SBS onder contract, niet bij de Tros.

 44. Andreas

  Misschien kan RTL BLVD aankloppen bij de moedermaatschappij in Luxemburg, tenslotte is de organisatie niet Nederlands. Dan kan Luxemburg volgend jaar meedoen met een geldinjectie via RTL Nederland.

 45. Geert de Jonge

  Het Eurovisie Songfestival is van de publieke Europese omroepen; de EBU. RTL is commercieel en bovendien geen lid van de EBU. En derhalve geen rol weggelegd voor RTL. Niet in 2020 en nooit niet. En het entertainment dat RTL brengt is ver onder het niveau van bijvoorbeeld een programma als De Beste Zangers. Punt uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.