RTL Boulevard wil rol voor RTL in Songfestival

RTL Boulevard vindt dat RTL ook een rol moet krijgen in de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Deskundigen Aran Bade en Rick Brandsteder willen dat RTL-coryfee Chantal Janzen wordt toegelaten als host van het liedjesfestijn. Dat gaven ze dinsdagavond aan op RTL 4. Hoewel RTL nog nooit iets te maken heeft gehad met het liedjesfestijn, dringt de zender zich ineens op nu het Songfestival in 2020 georganiseerd wordt in Nederland. Het Songfestival is echter een NPO-programma.

Het lijkt erop dat de NPO en AVROTROS gewoon sterren van de publieke omroep op het liedjesfestijn zet. Volgens de TrosKompas zouden Jan SmitDionne Stax en Eva Jinek een goed trio vormen.

RTL Boulevard wil echter Chantal Janzen terugzien in de presentatie. “Wat ik zelf jammer vind is dat Chantal Janzen daarin niet wordt meegenomen. Dat heeft ermee te maken dat de commerciële omroepen een beetje links worden gelaten, omdat de mensen denken dat het een publieke-omroepfeestje is“, aldus Aran Bade.

Rick Brandsteder: “Daar mogen ze toch wel een uitzondering voor maken? Het is toch een groot nationaal evenement en wij zijn toch een beetje meer van het entertainment, zou je zo denken.”

Aran Bade: “Ja, zeker. Chantal Janzen heeft héél veel humor. Het is wel moeilijk humor in Europa, want niet elk land snapt het en vindt het ook grappig. Maar Chantal Janzen en zeker de commerciëlen zouden er prima een rol in kunnen spelen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen