‘Eva Jinek naar vooravond, Dionne Stax op late avond’

NPO 1 gaat flink wat veranderen in zijn dagelijkse programmering. Het lijkt erop dat Eva Jinek verhuist naar de vroege avond en Dionne Stax wordt toegevoegd aan de late avond. Dat werd dinsdag gemeld in 6 Inside. Jinek zou een talkshow op de late avond te vermoeiend vinden nu ze moeder is geworden. “Het eerste verhaal dat ik hoorde is dat Eva aangegeven zou hebben dat ze, omdat ze een kleintje heeft, eigenlijk wel vroeg op de avond wil gaan presenteren“, aldus Albert Verlinde.

De presentatrice wil niet meer om twee uur ’s nachts thuis zijn, aldus Verlinde. “Dan denk ik: Matthijs. En Matthijs denkt: dan heb je Margriet én Jinek. De publieke omroep krijgt een hele stevige positie tegenover Matthijs, want die kan zeggen: ‘Luister, heel leuk De Wereld Draait Door, maar als we het niet hebben, komen we ook wel met Eva en Margriet om zeven uur.’

Mogelijk krijgt de vooravond van NPO 1 dus dríe talkshows, in plaats van twee, aldus tv-journalist Rob Goossens. “Het begint allemaal bij het feit dat die tweedeling in de vroege avond niet heilig is. Het mogen er ook drie worden, dat vinden ze prima, en dan kun je drie mensen precies hetzelfde betalen als de premier voor vier maanden werk, in plaats van dat je de premier zijn salaris moet bieden voor zes maanden.

Hetzelfde heb je op de late avond, aldus Goossens. “Waar nu Pauw en Jinek zitten. Daar zou nu ook ruimte zijn voor een derde en daar heeft AvroTros al voorgesorteerd. Die zouden best wel graag daar een plekje hebben en wie hebben ze nou net ‘voor de radio’ vastgelegd? Dionne Stax. Dat zou briljant zijn.

Albert Verlinde: “Zakelijk gezien vind ik het zo goed. De machtspositie die ontstaan is wordt doorbroken. Ik weet zeker dat Matthijs ook met RTL praat op dit moment, maar ik denk dat hij het toch niet durft omdat hij dan tegenover Pauw of Eva staat. Hij zal denken: wil ik dat nog in een latere fase van mijn carrière?

De talkshows M en Jinek zijn van KRO-NCRV en DWDD en Pauw van BNNVARA. Met Dionne Stax zou AVROTROS nu ook een rol willen gaan spelen in de dagelijkse talkshowprogrammering van de NPO.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen