Rotterdam wil ESF, maar: ‘We hebben geen grachten’

Negen steden hebben zich bij de NPO aangemeld voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020, maar drie steden lijken de meeste kans te maken: Amsterdam, Maastricht en Rotterdam. De gemeente in Zuid-Holland zet zijn beste beentje voor om de publieke omroep te verleiden, maar realiseert zich ook dat het een kwestie van smaak is. Rotterdam ziet er niet echt oud-Hollands uit. “We zijn geen traditionele stad met klompen, tulpenbollen en grachten“, aldus de gemeente.

De Europese kijkers van het Eurovisie Songfestival zullen al snel de pracht en praal van de Amsterdamse grachtengordel verwachten. Rotterdam heeft dat uiteraard niet te bieden.

Wat heeft de gemeente wél te bieden? “Als het gaat om een stad met een innovatief en werelds karakter, met topfaciliteiten en infrastructuur, dan hebben we vertrouwen in een goede afloop“, zegt een woordvoerder van Rotterdam in het AD.

Rotterdam wil de hele stad betrekken bij het liedjesfestijn. “Buiten kijf staat dat we van het Songfestival in Rotterdam een feest willen maken voor de hele stad. Niet alleen voor de happy few met een kaartje, maar echt voor iedereen.

Lees ook: Negen steden melden zich bij NPO voor Songfestival (gisteren)

Foto: Qmusic

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen