Realitycircus RTL 4 verhuist van Ollolai naar Polopos

Geplaatst op do 13 jun 2019 om 8:30

De opvolger van Het Italiaanse Dorp: Ollolai heet Het Spaanse Dorp: Polopos. De belevenissen van vijf Nederlandse koppels die de kans krijgen om te gaan wonen en werken in het Zuid-Spaanse dorp zijn vanaf maandag 1 juli dagelijks te volgen bij RTL 4. Dat heeft de zender laten weten. Het schilderachtige Polopos kampt met leegloop en de burgemeester wil voorkomen dat het op termijn helemaal verdwijnt. De Nederlandse kandidatenkoppels moeten het dorp weer op de kaart zetten.

In de eerste twee afleveringen presenteren tien Nederlandse koppels zichzelf en hun plannen aan de Dorpsraad, bestaande uit drie dorpsbewoners en burgemeester Matías Gonzaléz Braos. De vijf koppels met de beste ideeën mogen zich definitief vestigen in het dorp.

Iedere week krijgen de koppels een weekopdracht van de Dorpsraad, om zo het dorp extra onder de aandacht te brengen. Aan het einde van de serie zullen de dorpsbewoners hun stem uitbrengen op het koppel dat het best geïntegreerd is en het meest heeft gedaan om van Polopos een hotspot te maken.

De winnaars worden uitgeroepen tot ‘ereburgers’ en winnen een bedrag van 20.000 euro om in hun huis of onderneming te steken.

Het format van Het Spaanse Dorp: Polopos is door RTL in huis ontwikkeld en wordt geproduceerd door Blue Circle. De serie is vanaf maandag 1 juli elke werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Gedurende het 20.30 uur-slot brengt de zender in de zomer voornamelijk herhalingen.

Foto: RTL
17 Reacties op “Realitycircus RTL 4 verhuist van Ollolai naar Polopos”


 1. L.

  Leuk! Vorige serie was ook leuk om te volgen. En fijn dat er dus niet alleen maar herhalingen worden uitgezonden.

 2. #NPO kijker#

  Gedurende het 20.30 uur-slot brengt de zender in de zomer voornamelijk herhalingen.

  Daarna de zoveelste flop.

 3. Drama King

  Wat een onzin dit programma! Dit dorp heeft helemaal geen probleem. Dit is marketing… Er zijn mensen die nu een belang hebben genomen in wat vastgoed daar. Dat is ma het programna ineens het dubbele waard..

 4. Sandertje

  Hoe gaat het nu met Ollolai? Komt vast geen hond meer.

 5. Huiskamer

  Herhalingen om 20.30 uur:
  Laat me raden. “Ik hou van Holland”? Wie vindt zichzelf het leukste spelen ?

 6. Chiel

  De vorige serie was vrij saai, omdat er gewoon te weinig gebeurde. Nog even los van de onnodige auditie-afleveringen die ook bijzonder saai waren. Je wil gewoon zien hoe iets ‘af’ komt, en dat zie je niet. Gemiste kans.

 7. v

  Waarom nemen ze dit programma niet op in Veendam of Stadskanaal? Ook kansloze krimpgemeenten.

 8. Ben Zine

  @v: Veendam & Stadskanaal zijn inderdaad krimpgemeenten maar hoe zou dat toch komen? Loopt gelijk met het vastslippen van de randstad, de mens is een kuddedier en woont het liefst achttien hoog in een klein gribus flatje van € 300.000 i.p.v. in een vrij staande woning van € 220.000.

 9. Ron

  Late Night Talkshows kunnen ze niet produceren, maar dit dan weer wel dat Blue Circle. Kijk er weer naar uit. Ook omdat het dagelijks is krijg je naar verloop van tijd een betere band met de deelnemers als kijker. Dat was de kracht van de Ollolai serie ook. Hoop dat ze het weer lekker uitsmeren, met na de dagelijkse reeks een maandag uitzending in het najaar.

 10. Adriaan

  Wel heel benieuwd hoe het met de koppels van vorig jaar gaat in Ollolai. Is weinig meer over te vinden. Hopelijk kan die masseur inmiddels meer zeggen dan ”Goeiemiddag, welkom in ons huis’.

 11. Ron

  Hoop ook dat de casting een beetje goed is, met aansprekende persoonlijkheden die ook een beetje TV kunnen maken. Alles valt of staat bij casting bij dit soort shows.

 12. Mark

  Gaat gemiddeld 500.000 – 600.000 halen en Zomer met Art gemiddeld 400.000, met een uitschieter naar de vrijdag met dank aan Voice hoogtepunten.

 13. FlyingLotus

  Wanneer verkast Brard naar Oeroeboeroe?

 14. Japio

  Het lijkt meer en meer een gewoonte te worden om alles maar meteen af te kraken en in de grond te stampen.
  Ik heb genoten van Ollolai en hun nieuwe bewoners. Op de website van RTLxl staat info over deze mensen. Pas geleden heb ik zelf Diederik en Brenda gesproken. Een paar stellen wonen nog steeds daar of komen er geregeld nog terug omdat ze er vrienden hebben gemaakt. Ik hoop en verwacht dat de serie Polopos opnieuw een hit wordt.

 15. Bart

  Leuk voor in de zomer maar duurt veel te lang

 16. Laurens

  De volgende Flopolopos voor RTL… Niets vernieuwends ondanks toezeggingen. TV anno 1999. Geen wonder dat de kijkers weglopen.

 17. Sint

  Ze hadden het uiteraard gewoon weer in Ollolai moeten doen. Paar nieuwe koppels, terwijl je op de hoogte komt van hoe het met de vorige deelnemers gaat. Ik ben nit geïnteresseerd in een Spaans dorp dat er met de haren wordt bijgetrokken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.