Realitycircus RTL 4 verhuist van Ollolai naar Polopos

De opvolger van Het Italiaanse Dorp: Ollolai heet Het Spaanse Dorp: Polopos. De belevenissen van vijf Nederlandse koppels die de kans krijgen om te gaan wonen en werken in het Zuid-Spaanse dorp zijn vanaf maandag 1 juli dagelijks te volgen bij RTL 4. Dat heeft de zender laten weten. Het schilderachtige Polopos kampt met leegloop en de burgemeester wil voorkomen dat het op termijn helemaal verdwijnt. De Nederlandse kandidatenkoppels moeten het dorp weer op de kaart zetten.

In de eerste twee afleveringen presenteren tien Nederlandse koppels zichzelf en hun plannen aan de Dorpsraad, bestaande uit drie dorpsbewoners en burgemeester Matías Gonzaléz Braos. De vijf koppels met de beste ideeën mogen zich definitief vestigen in het dorp.

Iedere week krijgen de koppels een weekopdracht van de Dorpsraad, om zo het dorp extra onder de aandacht te brengen. Aan het einde van de serie zullen de dorpsbewoners hun stem uitbrengen op het koppel dat het best geïntegreerd is en het meest heeft gedaan om van Polopos een hotspot te maken.

De winnaars worden uitgeroepen tot ‘ereburgers’ en winnen een bedrag van 20.000 euro om in hun huis of onderneming te steken.

Het format van Het Spaanse Dorp: Polopos is door RTL in huis ontwikkeld en wordt geproduceerd door Blue Circle. De serie is vanaf maandag 1 juli elke werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Gedurende het 20.30 uur-slot brengt de zender in de zomer voornamelijk herhalingen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen