AVROTROS sleept NPO voor rechter om Annemieke

Het is weer gezellig in Hilversum. De AVROTROS spant alsnog een rechtszaak aan tegen de NPO uit onvrede over de plek van dj Annemieke Schollaardt in het uitzendschema van NPO Radio 2 en dat toont volgens critici toch wel het failliet van het huidige omroepbestel aan: te veel baasjes, te veel ruzies, te veel gedoe. Zonde van de energie en van de kosten, vindt de NPO. Niet elke omroep kan blij worden gemaakt. “We moeten als NPO soms lastige keuzes maken. Dat hebben we vorig jaar gedaan.

Schollaardt kreeg vorig jaar een dagelijkse middagshow op NPO Radio 2 toen Rob Stenders zijn tijdslot verloor door zijn overstap van AVROTROS naar BNNVARA. De NPO kreeg spijt en bedacht een compromis: Stenders keerde terug, maar dan zonder vrijdaguitzending. Die ging, inclusief de zaterdag- en zondagshow, naar Schollaardt.

De AVROTROS is echter niet tevreden. “Wij gaan hier niet mee akkoord. En zijn meer dan ooit vastberaden om Annemieke recht te doen. Het was ons toegezegd door de NPO dat Annemieke bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen.’

De omroep had al eerder juridische plannen, maar die ging even de ijskast in vanwege onderhandelingen. Volgens het AD is er sprake van geweest om het tijdslot van Gijs Staverman aan Schollaardt te geven. Hij zou dan naar het weekend verhuizen. Dat is niet doorgegaan.

De NPO vindt de programmering van Radio 2 nu juist heel sterk. “De NPO zou liever de energie in de toekomstige programmering van de radiozenders steken en vooruit kijken, dan stil te staan bij programmering die intussen al succes heeft bewezen.”

Onder het gesternte van dreigende bezuinigingen vinden wij dat meer in het belang van de luisteraar dan een interne juridische strijd. Maar het staat AVROTROS uiteraard vrij desondanks deze route te kiezen.’

Lees ook: Avrotros-baas Van Stade ontmaskerd als schreeuwlelijk (december 2017)

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen