AVROTROS sleept NPO voor rechter om Annemieke

Geplaatst op Tue 25 Sep 2018 om 8:30

Het is weer gezellig in Hilversum. De AVROTROS spant alsnog een rechtszaak aan tegen de NPO uit onvrede over de plek van dj Annemieke Schollaardt in het uitzendschema van NPO Radio 2 en dat toont volgens critici toch wel het failliet van het huidige omroepbestel aan: te veel baasjes, te veel ruzies, te veel gedoe. Zonde van de energie en van de kosten, vindt de NPO. Niet elke omroep kan blij worden gemaakt. “We moeten als NPO soms lastige keuzes maken. Dat hebben we vorig jaar gedaan.

Schollaardt kreeg vorig jaar een dagelijkse middagshow op NPO Radio 2 toen Rob Stenders zijn tijdslot verloor door zijn overstap van AVROTROS naar BNNVARA. De NPO kreeg spijt en bedacht een compromis: Stenders keerde terug, maar dan zonder vrijdaguitzending. Die ging, inclusief de zaterdag- en zondagshow, naar Schollaardt.

De AVROTROS is echter niet tevreden. “Wij gaan hier niet mee akkoord. En zijn meer dan ooit vastberaden om Annemieke recht te doen. Het was ons toegezegd door de NPO dat Annemieke bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen.’

De omroep had al eerder juridische plannen, maar die ging even de ijskast in vanwege onderhandelingen. Volgens het AD is er sprake van geweest om het tijdslot van Gijs Staverman aan Schollaardt te geven. Hij zou dan naar het weekend verhuizen. Dat is niet doorgegaan.

De NPO vindt de programmering van Radio 2 nu juist heel sterk. “De NPO zou liever de energie in de toekomstige programmering van de radiozenders steken en vooruit kijken, dan stil te staan bij programmering die intussen al succes heeft bewezen.”

Onder het gesternte van dreigende bezuinigingen vinden wij dat meer in het belang van de luisteraar dan een interne juridische strijd. Maar het staat AVROTROS uiteraard vrij desondanks deze route te kiezen.’

Lees ook: Avrotros-baas Van Stade ontmaskerd als schreeuwlelijk (december 2017)

Foto: Avrotros, Nico Kroon
19 Reacties op “AVROTROS sleept NPO voor rechter om Annemieke”


 1. Marijke

  Oliedom. Dit beschadigt Annemieke alleen maar.

 2. Rubicon

  Met dit soort interne ‘collegiale vrienden’ acties heb je geen vijanden van de publieke omroep meer nodig. Weten we in ieder geval waar een deel van de 40 millo’s die ze toch nog krijgen naar toe gaat; advocatenkosten

 3. Boris

  Vandaag zeg ik de Televizier op.

 4. Pietpiet

  Belofte maakt schuld. Terechte strijd tegen de arrogantie van de NPO.

 5. Joost

  Het volk wil gewoon Rob Stenders, let it go AVROTROS (En verlos ons van Gijs Staverman)

 6. Ray

  Staverman/Stenders/De Wild. Of je ervan houdt of niet, het is een sterke middagbezetting. Die gooi je niet zomaar even om als dat niet nodig is.
  Ik gun het Annemieke, maar hier zitten weinig mogelijkheden voor haar.

 7. Jelle

  Ik vind de hele NPO Radio 2 programmering echt prima zoals hij is. En welk poppetje van welke omroep is, weet ik niet en kan mij niet schelen.

 8. Sjors van Kempen

  Staverman is wel echt de mismatch van Radio 2. Weinig muziekkenis, lult door de platen heen en totaal niet grappig laat staan boeiend.

 9. Annoniemus

  Staverdoos is een ontzettende ouwehoer !

 10. Senna S

  Stenders en De Wild moeten natuurlijk blijven, dat staat als een huis, niks meer aan doen. En zelfs Wouter is opgeknapt van zijn verhuizing naar de vroege avond. Maar please, please, please verlos ons van Gijs Staverman tussen 12 en 14 en verplaats hem naar het weekend zoals het plan was.
  Maandag tot en met vrijdag tussen de middag, dat zou toch echt een uitstekende plek voor Annemieke zijn. Win/Win situatie; AvroTros tevreden, Annemieke in de middag en Gijs lekker ouwehoeren in het weekend. Voor iedereen de beste oplossing. Hier pak aan, gratis adviesje…

 11. Ron

  Wat een zielige vertoning begint dit te vertonen. Iedereen is deze Annemieke-gate al lang vergeten, zo ook de luisteraar. Komt er weer zo’n spuit van AVROTROS die weer zijn zin moet hebben. Wat een dictatuur bij die omroep. Bah.

 12. HanzWorsd

  Ik vraag dit voor een vriend: wie is die Annemieke?

 13. StefanV

  Bijna iedereen die ik ken en die naar Radio 2 luistert, stoort zich het meest aan Gijs Staverman. Het zou dan ook een logische keuze zijn om Schollaardt op de plek van Staverman te zetten.

  Hoewel Stenders een prima programma aflevert, snap ik vanuit de AVROTROS-optiek deze gang naar de rechter wel. Het betreft immers hun tijdslot. Als een DJ ontslag neemt, is het verre van logisch dat hij het tijdslot houdt, in plaats van de omroep in kwestie.

 14. René

  Weg met Jurre Bosman!

 15. MM

  Wij willen maar een blondje op Radio 2 en dat is onze Robbie !!!

 16. mart

  procederen kan er voor zorgen dat je een betere plek krijgt op radio 2. Daarna krijg je als avrotros minimaal twee jaar niets meer voorelkaar op alle andere zenders incl TV. Heel slim!!! NOT

 17. Anoniem

  Wat kan het de luisteraar nou schelen van welke omroep het tijdslot is? Die willen gewoon leuke programma’s. Dit zet AVRO TROS in een slecht daglicht. De luisteraar is de dupe van deze politieke spelletjes.

 18. Nope

  Gijs is aan verandering toe beetje saai zijn programma.
  Verder niet veranderen.

 19. Annoniemus

  Nederland is/word Annemieke moe !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.