Paay-fittie Albert Verlinde en Guido den Aantrekker

De nieuwste rel rond Patricia Paay – ze is in haar kamer in een zorghotel in Breda verrast door paparazzo Edwin Smulders – zorgt voor hommeles op de gezamenlijke redactie van 6 Inside en Shownieuws. Dat bleek donderdag tijdens de uitzendingen op SBS 6. Paay schrok zich dood toen de Story-fotograaf en zijn collega Matthijs Albers ineens in haar kamer stonden. “Ik lag nog op bed te slapen toen er opeens aan de deur gerommeld werd“, reageerde de televisiediva.

Ze vervolgde: “Ik vroeg nog: ‘wie is daar’ toen ze plots binnenkwamen. Ik heb gegild en ze uitgescholden. Dat is toch niet normaal? Hoe durven ze? Ik ben echt heel kwaad.

Het Story-duo is met een leugen binnengekomen, meent Paay. Ze gaat geen stappen ondernemen. “Ik heb daar allemaal geen zin in. Ik wil gewoon met rust gelaten worden. Ik wil dit allemaal niet aan mijn hoofd hebben.

Edwin reageert, Boulevard laakt Story

Edwin Smulders reageerde in RTL Boulevard: “We hebben ons netjes gemeld bij de balie voor Patricia met een bos bloemen. Toen kregen wij gewoon de sleutel. We hebben gewoon op de deur geklopt en ze zei: ‘Kom maar binnen.’ Patricia zat helemaal rechtop in bed. Ik zei: ‘Goedemorgen.’ Zij zei: ‘Nee, ik wil niet op de foto!’ Ik zei: ‘Oké, is goed, dat is prima.’ We hebben de bloemen achtergelaten en we zijn weer gegaan.

Matthijs heeft zich gewoon gemeld bij de balie van de receptie zeg maar en toen hebben we gewoon de kaart meegekregen van de deur. Dat vind ik ook raar, hoor, dat je zomaar een kaart meegeeft.

Boulevard vindt dat hij hier te ver is gegaan. Luuk Ikink: “Misschien is het wel een goed idee om gewoon niet naar een zorghotel te gaan als iemand daar ligt. Dat lijkt mij net iets te ver gaan.”

Albert boos op Story

Dit verhaal heeft 6 Inside-ster Albert Verlinde behoorlijk boos gemaakt. “Ik vind het een ongelooflijk heftig verhaal. Af en toe wil je gewoon even flink boos worden en dit is zo’n moment. Het gaat echt eens grens over, hè, als je een zorghotel in gaat. Zij zeggen dat ze toevallig in de buurt waren en dachten: we bezorgen een bloemetje.

Verlinde is boos op Story-baas Guido den Aantrekker, die deskundige is in zusterprogramma Shownieuws. “Wat ik nou zo vervelend vind: we zouden Edwin Smulders spreken, die zou een reactie geven op dit hele verhaal, maar dat mag hij niet van Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van de Story. Die zit vanavond bij Shownieuws.”

Het is een aardige collega van ons, maar dit vind ik echt verkeerd, al was het maar omdat de reactie niet zo moeilijk hoeft te zijn. ‘Sorry’, zou het moeten zijn. ‘Sorry dat we zo ver zijn gegaan.’ Als je dat zegt ben je een held vanavond. Succes, Guido den Aantrekker vanavond hier om 22.55 uur.”

Reactie Guido

’s Avonds reageerde Den Aantrekker in Shownieuws. “Het ligt natuurlijk allemaal wel wat genuanceerder, dat is duidelijk. Ik heb opdracht gegeven aan Edwin Smulders en zijn verslaggever Matthijs Albers om, als het een keer op de route lag, naar Breda te gaan – en ze rijden door het hele land als nieuwsjagers – nadat Gordon afgelopen weekend een post had geplaatst dat hij het zo’n teleurstelling vond dat niemand op bezoek kwam bij zijn hartsvriendin Patricia.

Dus ik zeg tegen Edwin en Matthijs: ‘Koop een mooi boeket, ga er een keer langs en verwarm haar met je aanwezigheid.’ Ze zijn er inderdaad heen gegaan. Wat heel verbazingwekkend is, is dat ze bij de receptie – waar ze zichzelf bekendmaakten – een bezoekerspasje meekregen. Ze zeiden: ‘Patricia is natuurlijk niet mobiel, dus ze ontvangt in een ruimte.’

Ze zijn erheen gegaan met het pasje, hebben op de deur geklopt en er werd gezegd: ‘Binnen!’ Ze zijn naar binnengegaan. Patricia zegt nu: ‘Ik was volkomen verrast.’ Dat was ze ook, maar Edwin en Mathijs net zo goed, want zij hadden ook niet verwacht dat ze in de slaapkamer van Patricia zouden staan. Ze verwachtte een soort recreatieruimte.

De Story had hun bezoek toch even kunnen aankondigen? “Had gekund, maar je moet je natuurlijk wel even realiseren dat wij Patricia Paay al een kwart eeuw kennen en op die manier met elkaar omgaan. Dat is niet nodig. Wij zijn goede vrienden dan Patricia. Dat Patricia nu heeft gescholden en heeft geroepen ‘viezeriken!’, dat is absoluut niet waar. Ze hebben gewoon gelijk gezegd: ‘Als je geen interview en foto wil, even goede vrienden.’ Ze zijn gewoon weggegaan.”

Spreekverbod

En waarom mocht Edwin Smulders niet reageren bij 6 Inside? “Het heeft er niets mee te maken dat hij iets niet mag – zo gaan we niet met elkaar om – maar zoals ik net al vertelde: ik neem mijn verantwoordelijkheid voor het feit dat ik opdracht heb gegeven om Patricia een bloemetje te gaan brengen.”

Dan vind ik het onzin dat de naam en reputatie van zowel Edwin als Matthijs – die echt professionals zijn – besmeurd raken en besmeurd blijven. Het blijft rondzingen. Dus ik neem gewoon mijn verantwoordelijkheid als hoofdredacteur van Story door te zeggen: ‘Ik doe nu het verhaal, dan blijven zij een beetje in de luwte.’ En waar hebben we het met z’n allen over?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen