Art Rooijakkers presenteert studio Zomer Met Art

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 12:30

Art Rooijakkers heeft donderdagavond het decor van zijn nieuwe talkshow Zomer Met Art gepresenteerd in RTL Boulevard. Hij ontving verslaggever Aran Bade om de studio te onthullen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het decor in Studio Artis ziet er zomers uit. De presentator gaat zijn gasten interviewen in diverse settings, zoals aan een picnictafel. “Ik wilde heel graag niet een studio met één zo’n tafel waarbij ik dan aan het hoofd zit met aan beide kanten gasten.”

Dat kennen we al van bijvoorbeeld Pauw en M, aldus Rooijakkers. “Dat hebben we al. Het is een zomerprogramma en ik wilde het daarom anders aanpakken. Een beetje losser. Het gevoel dat je een fijne zomeravond hebt gehad, het buiten afkoelt en wij het zomerse gevoel toch nog voortzetten.”

Wat is zijn doel? “Ik hoop dat je na elke uitzending één, twee, drie of vier goede anekdotes onthoudt.”

Het lastige is dat Rooijakkers’ vrouw ook bij de tv werkt en ze samen twee kinderen hebben. “Zij gaat nota bene op reis met Johnny de Mol weer, terwijl ik hiermee bezig ben. Lekker handig, hè? We hebben een enorm netwerk van hulp nu deze zomer. Het is een krankzinnig schema. De meiden zijn twee en die worden ‘s ochtends heel vroeg wakker. Die ochtenden ga ik overslaan.

Wat is zijn kijkcijferverwachting? “Ik hoop op 3,5 miljoen kijkers per dag. Ik zou teleurgesteld zijn als we onder de 3 miljoen zitten“, ‘grapt’ Rooijakkers.

Zomer Met Art begint maandagavond om 22.30 uur op RTL 4.

Het item in RTL Boulevard kunt u hier bekijken.

Foto: RTL
34 Reacties op “Art Rooijakkers presenteert studio Zomer Met Art”


 1. Leni

  Papa en mama waren nooit thuis … Dachten alleen aan zichzelf…. Daarom zijn we zulke rare kinderen geworden…..

 2. Trudy

  Kopie van Lindas Zomerweek zal het wel worden afwachten maar!

 3. Leni

  Papa was wel een echte grapjas…. Hij overschatte zichzelf niet … Nee , hij had echt humor!!

 4. TwanDS

  Ach die lieve Aran Bade die al jaren lang zijn beide openingen in dienst van carrière stelt…

 5. rat

  als het onder de 3 miljoen kijkers is zou het een rattenstreek zijn

 6. Mini

  Na de eerste week zullen de kijkcijfers al dalen…

 7. Ron

  Dit zou zomaar eens de verrassing kunnen worden in late night TV land ook al is het maar 10 weken. Misschien wordt dit nog wel beter dan wat Beau van plan is en smeken we straks om Art i.p.v. Beau. Het kan raar lopen…Maar goed, Blue Circle produceert het dus geen super hoge verwachtingen vooraf, kan het altijd meevallen….

 8. Bobby Eden

  Wordt gewoon Linda’s zomerweek, maar dan slecht en goedkoop geproduceerd. Op geen enkele manier origineel, let maar op.

 9. Maria

  Ziet er gezellig uit! Ook leuk dat er elke week een andere co-host is! Alleen wel sneu als de kijkcijfers de ene week duidelijk minder zijn dan de andere weken…. Dan weet je gelijk aan wie het ligt…

 10. Lara

  zijn de namen van alle 10 de zomerdates al bekend? ben wel benieuwd namelijk!

 11. Danny

  450,000 kijkers. Art is niet spannend genoeg .Let op.

 12. Laurens

  Het hele programma doet me denken aan het programma Zomertijd uit eind jaren 80. Toen o.a. met Dieuwertje Blok. Weer een RTL vernieuwing die copy paste is/lijkt.

 13. Cliché

  Waarom toch altijd TV-programma’s vanuit Amsterdam? Een zomerserie had van een strandlocatie kunnen komen. Creatieve en organisatore armoede is een belangrijke reden voor de teloorgang van lineaire televisie.

 14. Laurens

  Klopt, weer uit Amsterdam. Media-industrie klit hier en in Hilversum samen. Wereld buiten de eigen veilige kring is lastig. Terwijl vernieuwing ook vraagt om eens uit die “bubble” te stappen. Wie pakt de handschoen op?

 15. Mark

  Wanneer begint Linda’s Zomerweek? Mag Linda deze zomer al beginnen op 6? Maar wanneer dan? Zomer Met Art duurt de hele zomer. En gaat zeker goed scoren, want om half 11 wordt het donker en gaan de mensen naar binnen. SBS 6 gaat Linda’s Zomerweek natuurlijk uitzenden tussen 20:30 – 22:30 uur. Dat gaat zeker last krijgen van de zomerzon. RTL 4 had meer geluk met 21:30 – 23:30 uur. Dat scoorde vooral vanaf 22:30 de pannen van het dak en mede door dat laatste uur zat Linda’s Zomerweek gemiddeld op 1 miljoen.

 16. Bart

  @TwanDS Kinderachtige reactie. Een van de weinige nieuwe talenten en hij doet het heel goed. Hij is overigens pas getrouwd.

  Jammer toch weer binnen in een studio. Had nou buiten in Artis gaan zitten. Of wekelijks steeds een wisselende buiten locatie door heel Nederland.

 17. Laurens

  Dit jaar geen Linda’s zomerweek!

 18. Lindeboom

  Geef het volk brood en spelen…. mensen zijn knettergek dat ze hier na gaan kijken en die mensen hebben stemrecht… holleee

 19. Erika

  Bart, buiten is leuk, maar wat als het regent…

 20. kingkorn

  rat rooijjakkes bah

 21. Tim

  Origineel hoor Kingkorn, als je niets zinning te melden hebt, doe dat dan ook niet, pannekoek dat je er bent.

 22. Bart

  @Erika Kan ook heel leuk zijn. Zie de al jaren reizende zomerse talkshows in België. Als het echt te slecht gaat worden kun je altijd nog ergens naar binnen gaan. Soms moet je een beetje improviseren. Dat maakt iets juist leuk. Maar in Nederland moet alles de laatste jaren helemaal geformatteerd en produceert. Daarom mislukt er zo veel.

 23. LB

  @Bart;
  Inderdaad zonde dat ze hier geen gebruik van maken. Zal wel niet mogelijk zijn, maar had dit semi-live gedaan, buiten met uitzicht op een dierenverblijf. Sowieso met een grote tent in het geval van slecht weer.
  Gezien de promo’s had ik dit ook wel verwacht.

 24. MediaPrak

  Waarom weer vanuit Amsterdam? Omdat United voor Boulevard en RTLLN op t Leidseplein een regie-set hebben staan. Welke dus nu voor studio (voormalig Plantage) Artis wordt gebruikt. (Ook BlueCircle) Om publiek te trekken, mag je ervoor gratis naar Artis. Een presentator welke van t ene zetje naar de andere picknick tafel loopt gaat niet werken. Binnen een maand is de ovale tafel weer terug (en de kijkers kwijt) Max. 300.000.

 25. onwelriekende Mon-gool

  Art is een vui le rat.
  Laat hem op zijn bek vallen dan stamp ik hem kapot. Met liefde.

 26. Lau B

  @Bart;
  Dit had inderdaad buiten gemogen. Gezien de promo ook wel verwacht! Lampjes in de bomen en uitzicht op een dierenverblijf. Evt semi-live, zodat het niet te donker is en het uitzicht op de dieren niet al om 23.00 uur weg is. Scheelt ook voor de gasten die niet in de nacht pas thuis zijn.
  Dit kan echt wel werken, als er leuke items tussen zitten. De krantjes van Jeroom (nieuws van de dag) en beelden achter de schermen van Artis.

  Ditzelfde zou in de decembermaand vanuit de Efteling georganiseerd kunnen worden, om zo af te wisselen met de talkshow van Beau.

 27. Anonymous

  Waarom gaat die Rooyakkers niet lekker op de apenrots zitten.

 28. Flits Bom

  Art moet failliet.

 29. Jaap

  Is Weening al uitgenodigd? Als co host?

 30. Kijkcijfers

  Wat een flater, dacht dat ze buiten gingen zitten.

 31. Cliché

  @mediaprak
  En die regieset verplaatsen ze wel naar Artis Maar niet naar een andere stad. In België kan dat wel. Of bij de NOS in Frankrijk. Was een mooie gelegenheid voor RTL om van het grafhtengordelimago af te komen en kijkers in de regio terug te winnen.

 32. Erwin

  Gedoemd. Einde Art

 33. weethetbeter

  Ik vond Art een harstikke leuke vent bij Van de Vorst ziet sterren ook een leuke vader met het hart op de juiste plaats ,ook complimenten aan Peter v/d Vorst Ik ga zeker kijken .

 34. Simone

  Wellicht dat er savonds laat nog wat zweefteven met teveel lauwe witte wijntjes op naar wat non-nieuws van gladde Art komen kijken. Uiteindelijk geven kwaliteit, urgentie en vakmanschap toch de doorslag en dat beseffen de meeste kijkers ook wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.