NPO na Ramses met dramaserie over Connie Palmen

De AvroTros komt na de serie Ramses over het leven van Ramses Shaffy met een vierdelige serie over de liefdesrelatie tussen Connie Palmen en Ischa Meijer. Het gaat om een serieverfilming van haar roman I.M. Dat heeft de omroep laten weten. Na Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke figuren. “Ik hou van het werk van Michiel van Erp. I.M. Is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op“, zo laat Palmen weten.

In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood… De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995.

Van Erp: “Voor mij gaat de serie over identiteit. Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn? Ischa had veel geheimen, de gevolgen van een liefdeloze opvoeding. Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld en beukte hij zich een weg in de grachtengordel. Maar daaronder lagen open wonden.”

Connie bedacht al jong hoe haar leven en carrière zou moeten verlopen. En zo is het ook gegaan. Ze had alleen niet in kunnen schatten dat ‘de grote liefde in haar leven’ zo snel en plots zou sterven.”

Deze zomer starten de opnames van I.M. Wende Snijders speelt Connie Palmen en Ramsey Nasr neemt de rol van Ischa Meijer op zich. I.M. is naar verwachting in 2020 te zien op NPO 1, precies 25 jaar na Ischa’s plotselinge dood.

I.M. wordt geproduceerd door De Familie Film & TV in samenwerking met AVROTROS.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen