NPO na Ramses met dramaserie over Connie Palmen

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 10:30

De AvroTros komt na de serie Ramses over het leven van Ramses Shaffy met een vierdelige serie over de liefdesrelatie tussen Connie Palmen en Ischa Meijer. Het gaat om een serieverfilming van haar roman I.M. Dat heeft de omroep laten weten. Na Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke figuren. “Ik hou van het werk van Michiel van Erp. I.M. Is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op“, zo laat Palmen weten.

In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood… De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995.

Van Erp: “Voor mij gaat de serie over identiteit. Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn? Ischa had veel geheimen, de gevolgen van een liefdeloze opvoeding. Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld en beukte hij zich een weg in de grachtengordel. Maar daaronder lagen open wonden.”

Connie bedacht al jong hoe haar leven en carrière zou moeten verlopen. En zo is het ook gegaan. Ze had alleen niet in kunnen schatten dat ‘de grote liefde in haar leven’ zo snel en plots zou sterven.”

Deze zomer starten de opnames van I.M. Wende Snijders speelt Connie Palmen en Ramsey Nasr neemt de rol van Ischa Meijer op zich. I.M. is naar verwachting in 2020 te zien op NPO 1, precies 25 jaar na Ischa’s plotselinge dood.

I.M. wordt geproduceerd door De Familie Film & TV in samenwerking met AVROTROS.

Foto: NPO
23 Reacties op “NPO na Ramses met dramaserie over Connie Palmen”


 1. Bears’den

  Nee, hier zitten we op te wachten….

 2. Albert Verlinken

  Wordt de ultiem anti alcohol reclamespot! Zuiper, zuipen, zuipen met zolang tot je er als een 132 jarige uitziet.

 3. 75

  Kan best interessant zijn, maar alleen voor de oudere kijker, ben ik bang.
  @Bears’den: blijkbaar heb je niets met de Nederlandse cultuur of je bent heel jong…

 4. Bears’den

  @ 75

  Heb wel iets met de Nederlandse cultuur, alleen niet zo veel met schrijvers..
  En idd, ik ben 30..

 5. n

  Benieuwd of ze ook laten zien dat Ischa tijdens de relatie wekelijks naar de hoeren ging.

 6. Norvo

  “Wende Snijders speelt Connie Palmen en Ramsey Nasr neemt de rol van Ischa Meijer op zich”.

  … Deze acteurs lijken zo totaal niet Ischa en Connie dat alleen de casting al geschiedsvervalsing is.

 7. Ron

  De serie Ramses was en is nog steeds een instituut v.w.b. dit soort van series. Ik ben heel benieuwd hoe deze gaat worden. Wende Snijders associeer ik nou niet gelijk met Connie Palmen. Maarten Heijmans was overigens een erg treffende Ramses. We gaan het zien.

 8. Monique

  Tuurlijk! Gewoon nog wat meer belastinggeld verspillen en met als onderwerp: een alcoholische, ultralinkse zeveraar, die Nederland zo zou weggeven aan IS of aan Palestina. Want dat soort lieden vindt zij superlief.

 9. Beau ter Ham

  Zo géén leuke vrouw.

 10. Andreas

  Ik had liever gezien dat ze een roman van Connie Palmen hadden verfilmd tot een kwalitatief goede tv serie. Zo’n biografie is slechts interessant voor een zeer beperkte groep kijkers.

 11. Remi

  Draadjesvlees !!

  https://www.youtube.com/watch?v=YFtGTuxn7WQ

 12. Trudy

  De altijd bezopen Palmen die boven het gepeupel staat arrogant oud wijf moeten wij dat zien??

 13. anonymous

  Drank en drugs maken meer kapot dan je lief is….
  Komt ze natuurlijk weer met haar ongewassen en dronken kop in alle
  talkshows over de serie vertellen.🤮

 14. grote jan

  @Trudy, heel bekend Nederland, en hun would be bekende kroost met nog een factor 10 meer (want dom), is stuitend arrogant. Je opmerking slaat dus nergens op. En Palmen heeft tenminste geen 96 facelifts, 432 botox injecties achter de rug , en dan nog 12 operaties op stapel staan om er maar jong uit te zien.

 15. sla

  Ja ze heeft een ongewassen en dronken kop. Is dat minder dan een door Botox totaal verbouwde en scheefgetrokken volkomen onechte plastic kop? Dat zegt meer over jou dan over Connie Palmen !

 16. Marcel

  Een serie over een nobody. Ja dit wordt een kijkcijfer kanon. NOT!!

 17. Flits Bom

  Bij deze vrouw krijg ik visioenen van een electrische n eukmachine op de slaapkamer.

 18. Paolo

  Michiel van Erp heeft bewezen niet alleen zeer goede documentaires te maken ( welkom in Nederland, Beatrix, Over Erwin Olaf, enz) alsook een tv serie en recentelijk de speelfilm waarvan mij even de titel is ontschoten.
  Ik neem aan dat van Erp ook deze dramaserie rondom Ischa Meijer en Connie Palmen met zorg zal produceren.
  van Erp is zeer puntueel en Palmen is bijna van het soort ‘ lastig punctueel’ en laatsgenoemde wil het niet meemaken dat er een slecht product wordt afgeleverd. Het is bovendien al een paar jaar geleden sinds Palmen’s laatste boek en dit brengt dan toch weer aardig centje aan rechten binnen.

 19. Paolo

  Desalniettemin, ik heb het boek gelezen en was zeer de moeite waard!!!

 20. Mevrouw Tiny Prikkeldraad-Kots- ter Spin

  Wat leuk een bij voorbaat mislukte miniserie over junk LaPalmen, ik ben benieuwd hoeveel kratten en vaten wijn er voor die anderhalf uur moeten worden aangesleept. Even voor het decor: zet alsjeblieft een glasbak in de slaap- en woonkamer. Is maar een ideetje. Ik heb er trouwens nog wel meer. Hahahaha

 21. Edward

  Ze kan niet schrijven en haar partners gaan altijd relatief jong dood.

 22. rechtse_hetero

  Heb niets met deze oude dame dan niet goed is in haar vak.

 23. rechtse_hetero

  Heb niets met deze oude dame dat niet goed is in haar vak.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.