Na drie jaar schot in rechtszaak Derek Ogilvie en RTL

Er zit na drie jaar schot in de rechtszaak tussen Derek Ogilvie en RTL. Dat vertelde het tv-medium vrijdagavond in 6 Inside en Shownieuws. Ogilvie werkte van 2007 tot 2016 voor RTL. Naast tv-shows maakte hij ook 300 theatershows voor het mediabedrijf. “In het begin van 2016 overwoog ik om zelfstandig te gaan touren, dus ging ik langs bij het ticketbureau en tijdens dat gesprek kwam ik erachter dat RTL mogelijk niet alle voorgaande ticketinkomsten met mij gedeeld zou hebben.”

RTL heeft langere tijd gelogen, meent Ogilvie. “Dit gaat niet om één contract, maar om meerdere contracten. Op dat moment ben je geshockeerd en teleurgesteld, omdat je werkt met mensen die je vertrouwt.”

Volgens Ogilvie heeft RTL dit ook bevestigd. “Getuigen hebben bevestigd dat RTL inkomsten achterhield van de ticketverkoop en ze hebben ook bevestigd dat RTL dat geld niet met mij heeft gedeeld.”

Het zou gaan om ruim 100.000 euro. RTL kwam in 2016 al met een voorstel, maar dat werd geweigerd door Ogilvie. “Het gaat niet altijd om geld, soms gaat het om het principe. Soms gaat het om zelfrespect en van jezelf houden.”

Er zit nu eindelijk schot in de zaak, meent Ogilvie. “De zaak ligt nog bij de rechtbank en gaat binnenkort naar hoorzitting en de datum van de hoorzitting wordt over vijf weken bekend. Ik denk dat het fijn is dat er licht is aan het einde van de tunnel.”

RTL laat weten: “Er loopt een procedure bij het Hof dat in 2020 een vervolg krijgt. We gaan daarom niet in op de inhoud van de zaak en vertrouwen op de rechtsgang.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen