Na drie jaar schot in rechtszaak Derek Ogilvie en RTL

Geplaatst op za 22 jun 2019 om 9:30

Er zit na drie jaar schot in de rechtszaak tussen Derek Ogilvie en RTL. Dat vertelde het tv-medium vrijdagavond in 6 Inside en Shownieuws. Ogilvie werkte van 2007 tot 2016 voor RTL. Naast tv-shows maakte hij ook 300 theatershows voor het mediabedrijf. “In het begin van 2016 overwoog ik om zelfstandig te gaan touren, dus ging ik langs bij het ticketbureau en tijdens dat gesprek kwam ik erachter dat RTL mogelijk niet alle voorgaande ticketinkomsten met mij gedeeld zou hebben.”

RTL heeft langere tijd gelogen, meent Ogilvie. “Dit gaat niet om één contract, maar om meerdere contracten. Op dat moment ben je geshockeerd en teleurgesteld, omdat je werkt met mensen die je vertrouwt.”

Volgens Ogilvie heeft RTL dit ook bevestigd. “Getuigen hebben bevestigd dat RTL inkomsten achterhield van de ticketverkoop en ze hebben ook bevestigd dat RTL dat geld niet met mij heeft gedeeld.”

Het zou gaan om ruim 100.000 euro. RTL kwam in 2016 al met een voorstel, maar dat werd geweigerd door Ogilvie. “Het gaat niet altijd om geld, soms gaat het om het principe. Soms gaat het om zelfrespect en van jezelf houden.”

Er zit nu eindelijk schot in de zaak, meent Ogilvie. “De zaak ligt nog bij de rechtbank en gaat binnenkort naar hoorzitting en de datum van de hoorzitting wordt over vijf weken bekend. Ik denk dat het fijn is dat er licht is aan het einde van de tunnel.”

RTL laat weten: “Er loopt een procedure bij het Hof dat in 2020 een vervolg krijgt. We gaan daarom niet in op de inhoud van de zaak en vertrouwen op de rechtsgang.”

Foto: RTL
26 Reacties op “Na drie jaar schot in rechtszaak Derek Ogilvie en RTL”


 1. Sum Ting Wong

  Oplichter vindt dat hij opgelicht werd.

 2. Zalmneusje

  Mijnheer de oplichter is ‘geschokt en teleurgesteld’. Nou, ik ben geschokt en teleurgesteld dat charlatans zoals hij en zoals die bij misdadige programma’s als Astro tv, gewoon hun ‘goddelijke’ gang kunnen gaan met het misbruikken en zich verrijken aan het leed van labiele, giedgelovige drommels.

 3. Remi

  Hij blijft maar zeuren, die ouwe Schotse nicht.

 4. #NPO kijker#

  Wat een ratten werken er bij RTL

  Rat Art zit dus op zijn plek.

 5. Curryworst

  Als medium had hij toch vanuit het bovenaardse de boodschap moeten hebben doorgekregen dat er iets grondigs mis was met zijn contracten?
  Is niet gebeurd: dus oplichter.

 6. Annoniemus

  @Zalmneusje : je bespaart me een hoop getik , spijker on the head !

 7. Zomaar

  @Curryschwanz.
  Geheel met je eens.

 8. donia

  Oplichter wordt door oplichter opgelicht

 9. west*

  DONIA wat is je cumaat?

 10. Sum Ting Wong

  Opgelichte oplichter laat licht op zaak oplichten.

 11. Ko

  Ik neem aan dat RTL ook kosten gemaakt heeft. Hij had zich vooraf moeten laten informeren over deze kosten en RTL had hem ook vooraf moeten informeren.
  50-50 schuld.

 12. Joris

  Goed dat Derek dit niet over z´n kant laat gaan.
  Dat soort mega bedrijven als RTL denken dat ze overal mee wegkomen.

 13. Derek O

  @donia je krijgt de groeten van je konijn, hij houdt van je.

 14. Derek O

  Zo simpel werkt dat niet curryworst.

 15. Simon

  Vreemd dat Ogilvy daar het ticketbureau voor nodig had met zijn paranormale gaven.

 16. Curryworst

  & Derek, oh jij heb er verstand van HAHAHA

 17. Derek O

  Toevallig wel ja.

 18. Gwendolyn

  Er zat de hele tijd aan schot in de zaak, want het is een Schot. Haha!

 19. Gwendolyn

  En Karen Gillan is ook Schots…

 20. Cola met Kip Light

  Nou, NPO Kijker komt klaar op dit soort artikelen natuurlijk. RTL lekker de grond in trappen.

  Vind het grappig dat een helderziende als Ogayvie niet heeft doorgekregen uit het hiernamaals dat hij werd opgelicht door RTL.

 21. LD

  Dit had hij toch aan moeten zijn komen…

 22. gtstfites

  RTL heeft groot gelijk wie wilt nou alle inkomsten delen met deze oplichter?

 23. Erwin

  Het begint ermee dat dit soort oplichters kunnrn handelen omdat het merendeel van dr bevolking dommer is dan een stoeptegel. Investeer in gord onderwijs, doe niet zo dom.

 24. Kaartverkoper..

  Ogilvie wilde in 2016 met een oud medewerker van RTL zelf de theatertour organiseren. Die oud medewerker heeft Derek toen wegwijs gemaakt en zit met angst en beven te wachten tot…

 25. Joop55

  Dacht dat Uri Geller een eng zelfingenomen mannetje was, maar deze Schotse spookhuisbezoeker op de kermis verdient de grotere eer.

 26. Merel

  Principe? Dat woord kent ie net ze goed als de Nederlandse taal. Die man verkoopt z’n eigen familie nog voor een extra beetje geld en faam…. En dat neemt nogal af natuurlijk! Dan maar een rechtszaak; negatieve aandacht is ook weer aandacht. Altijd treurig natuurlijk om te zien, zo’n vallende ‘ster’ die even bekend is geweest en zonder dat gelijk niets meer is/heeft….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.