Marc van der Linden kent Diemense herrie-wethouder

Marc van der Linden kent de Diemense wethouder Jorrit Nuijens, die donderdagavond werd gearresteerd voor het stadhuis in Amsterdam omdat hij een hoop herrie aan het maken was. Dat vertelde de RTL Boulevard-ster vrijdag op RTL 4. De beelden van de arrestatie van de GroenLinks-wethouder gingen het hele internet over, waarna hij vrijdag opstapte. “Ik ken hem een beetje. Ik herkende hem in zoverre dat het een uitgesproken persoonlijkheid is“, aldus de royaltykenner.

Van der Linden vindt dat de politie te hard heeft opgetreden. “Ik moet zeggen dat ik wel ook schrok van het optreden van de politie. Er waren ook echt momenten dat ik dacht van: dit is alleen een man die een beetje geschreeuwd heeft op een terras, misschien een glas omgegooid heeft, dat is allemaal nog niet zeker en bewezen.

Er zijn ook mensen die beweren dat hij drugs gebruikt heeft. “Maar ook dat kun je niet bewijzen. Maar het optreden van de politie was wel echt heel erg hard. Hij heeft een paar keer ‘au’ geroepen.”

Aanvankelijk gaf de politie aan dat Nuijens hen in het gezicht heeft gespuugd. “Ik heb hem ook gesproken en van hem heb ik begrepen dat die aangiftes voor het bespugen van de politie waren ingetrokken. We hebben net als redactie ook de politie gebeld en die willen niet meer zeggen of het ingetrokken is of niet. Dat zou wel de grote angel eruit halen, want iedereen zegt: dat moet je ook niet doen.”

Wat zegt Nuijens daar zelf over? “Hij zegt dat hij buiten op een gegeven moment aan het schreeuwen was of hard aan het praten was en dat er een soort van met consumptie is gesproken. Dat kan natuurlijk als je met veel kracht praat.”

Er ontstond vrijdag nog wat controverse over uitspraken van Jan Roos en Jan Dijkgraaf, die beweren dat Nuijens hiv kan overdragen door mensen in hun gezicht te spugen. Dat kan natuurlijk niet. “Dus Jorrit Nuijens, die doorgesnoven GroenLinks-gek, heeft een agent in het gezicht gespuugd terwijl hij hiv heeft. Dat heet poging tot doodslag“, twitterde Roos.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen