Giel over ontslaggeruchten: ‘Waar rook is, is vuur’

Geplaatst op za 22 jun 2019 om 10:00

Giel Beelen denkt dat de geruchten over zijn vermeende naderende ontslag bij Radio Veronica niet helemaal uit de lucht zijn gegrepen. Waar rook is, is vuur. Dat heeft de presentator gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. NPO Radio 2-ster Jeroen Kijk in de Vegte meldde eind maart het gerucht dat Beelen de laan uit wordt gestuurd bij Radio Veronica, vanwege zijn lage luistercijfers. “Ik denk altijd: als er dat soort verhalen zijn, dan zal er wel iets van waar zijn“, aldus de presentator. 

Het zal wel besproken zijn, aldus Beelen. “Het is niet dat die gasten dat verzinnen omdat ze daar toevallig zin in hadden. Dus ja, het zal ongetwijfeld een optie zijn geweest of in de lucht hangen.”

Heeft hij Talpa’s radiobaas Marc Adriani er niet naar gevraagd? “Dat heb ik zeker gedaan. Zij wisten niet hoe gauw ze moesten vertellen dat er niets van waar was. Het zou ook in zoverre gek zijn, want ik heb in tegenstelling tot jou een wat langer contract getekend, dus ik heb nog anderhalf jaar een contract. Het is niet dat ik me er heel onrustig door voel.”

Beelen denkt dat Radio Veronica het extra lastig heeft, omdat de zender erg lijkt op Talpa Radio-zuster Radio 10. “Ik denk dat we bij een bedrijf werken dat meerdere kaarten heeft en dat zijn niet allemaal verschillende kaarten. Ik sprak laatst iemand die serieus dacht dat Radio 10 en Radio Veronica gefuseerd waren. Die zei: ‘Radio 10 doet toch wat Veronica vroeger deed?’ Toen deed ik: dat is absoluut waar. Ik ben blij dat het daar zo goed gaat, maar dan is het extra lastig om een stukje van diezelfde taart te pakken. Het lijkt te veel op elkaar, ja.”

Radio Veronica raakt een beetje ondergesneeuwd, vindt Beelen. “Tegelijkertijd zijn er ook maar een beperkt aantal bushokjes. Ik snap zeker dat alle ballen gericht zijn op 538 met Radio 10 als back-up. Dan is het moeilijk om iets nieuws in de markt te zetten.”

In de lift

Sinds Wilfred Genee de middagshow van Radio Veronica doet, zit de zender in de lift omhoog. Aanvankelijk had Talpa Rob Stenders op het oog voor de middagshow. “Rob Stenders had het al besloten. Dat was wel een betere start geweest, maar nu ben ik heel blij dat jij er bent, zodat het een beetje cachet krijgt. Ik denk dat we nu pas echt een beetje begonnen zijn. Het is een traag medium, hè?

Dankzij Genee zit nu ook Beelen in de lift omhoog. “Ik had een plusje, ja. Dat vond ik ook wel een keer leuk. Ja, dat is zeker nieuw. Het zijn voor mij ups en downs, waarvan ik denk: jongens, krijgen we in godsnaam een taart omdat we drietiende gestegen zijn? Het is allemaal een beetje in de marge, laten we wel zijn.”

Foto: Radio Veronica
39 Reacties op “Giel over ontslaggeruchten: ‘Waar rook is, is vuur’”


 1. Baron

  Radio is kut, niet het medium, maar de sneue DJs met kutgrappen. En geen serieus verhaal wordt besproken. Het is alleen maar gegier en dode muziek.

 2. MediaPrak

  Talpa wil van merk ‘Veronica’ een sportzender maken. Qua muziekstromingen is naast 538 en 10 er niet echt plaats voor een 3e MOR zender. Daarnaast is Giel een (te) dure medewerker en heeft hij ‘niets’ met voetbal.

 3. Sum Ting Wong

  Deze weergave van het interview doet bij mij Beelen in achting stijgen. Hij zegt logische dingen en hij lijkt realistisch en kalm. Goede eigenschappen. Jammer van dat oppervlakkige bodybuilding-gedoe.

 4. Bart

  @Mediaprak Talpa moet gewoon van SBS6 en 538 Veronica maken.
  En voor de huidige tv en radiozender van Veronica een nieuw merk verzinnen wat meer nieuws en sport gerelateerd is.

 5. Jaap Aap

  Debiel 2.0.. Wat is dit toch een kansloze smurf!

 6. Bart

  @Ron Wat heb ik je gezegd? Gaat wel gebeuren hoor.

 7. Ron

  Wat ‘gaat wel gebeuren’?

 8. anoniem

  nee

  niet vanwege lage cijfers

  maar

  van wege zijn gele honden gebit

 9. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Het geclausuleerde FM-kavel belet Radio Veronica om een drukbebeluistert station te worden.

 10. ano@niem.nl

  538 gaat niet verdwijnen. Helaas heeft Veronica voor mij niet meer de uitstraling van vroeger zoals Veronica herken: je bent jong en je wilt wat.

  Het is een oudelullenzender geworden met oudelullenplaten.
  Kijk ik naar de tv-content dan herken ik me ook niet in het oude Veronica met Bart de Graaff, Countdown (met de populaire nieuwe hits!!), De Heilige Koe, Sport en Pin Up Club.

  Veronica zomertour etc etc. Het wordt eerst tijd dat men op de radio weer het land in gaat, gewoon weer hits gaat draaien van nu met af en toe een oude plaat etc etc.
  Het middagprogramma met Genee is goed te doen maar meer omdat er veel nieuws en showbizz, moppen etc in zit dan dat er goede platen en hits worden gedraaid.

 11. Jurgen

  Het lijkt me echt vreselijk om ergens te mogen werken zolang je maar scoort.

 12. Curryworst

  Hmm zou jammer zijn. Maybe is een talkshow iets voor hem. Zie liever hem dan een Pauw of Art.

 13. Hans S.

  Was een mooie uitzending op BNR met Wilfred en Giel.

 14. Bart

  @Ron Dan moet je het bericht hierboven maar lezen.

 15. Bart

  @10:55 Nog wel!

 16. Taaladvies

  “Veronica Doet Het?….Beter!”:
  Sat 22 Jun 2019 om 10:55

  Let op je spelling.

 17. liefkleinhertje

  Het is alleen niet te hopen dat deze vieze aasgier nu terugkeert bij de publieke omroep om als een heilige verloren zoon zijn zakken daar verder te vullen.

 18. 192 EEN GOED IDEE

  en talpa maar ontkennen net als de luistercijfers van 538 fake news

 19. Lau B

  Giel hoort niet meer bij de grote jongens. Plaats hem op een minder belangrijk tijdstip en maak met hem een duo. Mattie floreert ook meer met Marieke naast hem.

 20. Pieter

  @lau B: en Marieke andersom ook? Of denk je dat ze al klaar is om alleen de kar te trekken? (sarcasm off)

 21. Jurgen

  Giel ergens in de nacht plaatsen dat zou leuk zijn net als vroeger.

 22. Jaap Aap

  @ Jurgen: inderdaad, in de nacht maar ook overdag. Bij voorkeur in een isoleercel.

 23. rooie Rinus

  Geef m een bos bloemen en een platenbon. De midlife slaat nogal hard toe bij Giel, en dat is voor niemand prettig.

 24. rooie Rinus

  Tevens, er zit nogal een bak frustratie bij dit soort gevallen radio types. Ben je over de 40, dan ruilen de dames je in voor een jonger model, je mag nog een Top2000 oid presenteren met je onderbetaalde sidekick / stagiair van 19, en verder moet je jezelf dan steeds in de pers houden. met je chagrijnige hoofd.

 25. Zomaar

  Giel is vergeten volwassen te worden en zijn talent nooit heeft aangepast.

 26. Ron

  @B-art: als je suggereert dat Giel stopt in de ochtend? Ja wellicht, na zijn contract periode. Hij zegt niet dat binnenkort wel eens het geval kan zijn…

 27. LLRV

  Und tschüss …

 28. Bart

  @Ron Nee natuurlijk zegt hij dat niet maar Giel gaat er echt wel uit hoor.
  @ano@niem.nl Juist dat wil o.a. in Veronica herkennen. Al is dat met Bart de Graaf wel wat lastig. Maar het Veronica van toen vertaald naar nu op radio, tv, blad, online en in het land. Gaat zeker wel werken! Dat kan alleen als ze de namen de profielen van de zenders binnen Talpa wijzigen.

 29. Marc E. Putto

  Inderdaad Rooie Rinus, dat zeg je weer goed joh..!

 30. Samuel Cohen

  “sjonh de Mhol heeft zoveel zenders als verwende miljardair dat het hem allemaal ontgaat. Misschien is er een vermoeden van radio-alzheimer aan de gang?” Dit zei een meisje tegen mij… misschien is het wel waar.

 31. Muppy

  Luister eens naar Joe of Joe 70 80 of 90 of Joe Easy op DAB.
  EEN VERADEMING !!!!

 32. Samuel Cohen

  Idd Dab maakt ons onafhankelijk van radiokanalen. Zo krijgt nederland weer keus en krijgen de echte radiopioniers weer een stem.. in hifi stereo.
  Denk maar aan Frits Spits – Avondspits..
  Stenders en van inkel
  Ron Flon Flon.
  Wil luikinga
  Giel van Praag
  Annet van Tricht…
  en ja …. Lex Harding.
  Edwin everts

 33. Zonder Naam

  @Samuel Cohen – De hoeveelheid extra ruimte op Dab is best beperkt, en wát er al aan extra ruimte is is wordt grotendeels opgevuld door fantasieloze (nagenoeg) non-stop-versies van hitzenders. De nieuwe Frits Spits of Jeroen Van Inkel gaat er iig niet door verschijnen. (Maar ik vermoed ergens dat je een grap maakt.)

 34. Samuel Cohen

  Er zijn berichten dat er wel 200 zenders door DAB kunnen komen.
  Zal idd voor een groot deel cd-spelerzenders zijn.
  Ik hoop dat er ruimte is voor variatie.
  Prima dat er behangradio mogelijk is.
  Echter de kanalen, lees Giel Belen erop na, lijken steeds meer op elkaar. Dj’s zijn ook uitwisselbaar. Ik en velen met mij, willen radio die boven het gemiddelde uitkomt. Er is teveel formatmuziek. Ik ken dit uit mijn eigen radiotijd. Mensen krijgen alleen maar hetzelfde omdat een idi hoot dit blijkbaar bedacht heeft. Edwin Evers was hierop een goed uitzondering en wordt erg gemist.

 35. ano@niem.nl

  Ik zou best de hele dag naar Veronica willen luisteren, maar het profiel van de radiozender (maar ook tv-zender) staat me totaal tegen. Ik wil het oude Veronica terug. Jong, leuk, niet te braaf maar en hip and happening.

  Ik herken het oude Veronica dat vooral voor 12 tot 50 jaar oud was, totaal niet terug.

  Ik mis de hits, ik mis een hollands uurtje Nederland Muziekland, ik mis het muntenspel met Wil Luikinga (of ieder andere dj die dit kan gaan doen), ik mis de zomertour met populaire artiesten. Kortom de radiozender is in niets wat Veronica zou moeten voorstellen. Het is radio voor oude zakken van 60/70 die alle oude zanikplaten uit de jaren 60/70/80 100x willen horen in een week. Dat is niet mijn Veronica zoals ik het herken van vroeger.

  Op tv is dat precies hetzelfde. Waar blijft een programma als PISA, Pin Up Club, Countdown, Top40, Nederland Muziekland, Heilige Koe, een goede misdaad- of actieserie, een goede serie met humor en het nieuwe Dynasty.
  Je moet toch blind zijn als zenderbaas of John de Mol….!!! Ze lopen zo voorbij aan hoe Veronica vroeger succesvol was en wat men nog steeds verwacht te gaan zien onder het merk Veronica.

 36. Wauter

  Ik moet zeggen dat ik giel een prima ochtendshow vind maken. Zijn zure vara gehalte is weg. Laat giel maar lekker daar blijven.

 37. ren je rot

  zeg ik giel dan denk ik aan vies geel HONDENGEBIT

 38. Erwin

  Maar even serieus wie luistert er RADIO?!

 39. Fred

  Wauter, je kan ook Peter rijsenbrij of Dave rouw dat tijdslot geven. Twee vergeten radiomakers. Dave rouw kennen we beter als Dave donkervoort. Maar gaat Giel weg ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.