Giel over ontslaggeruchten: ‘Waar rook is, is vuur’

Giel Beelen denkt dat de geruchten over zijn vermeende naderende ontslag bij Radio Veronica niet helemaal uit de lucht zijn gegrepen. Waar rook is, is vuur. Dat heeft de presentator gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. NPO Radio 2-ster Jeroen Kijk in de Vegte meldde eind maart het gerucht dat Beelen de laan uit wordt gestuurd bij Radio Veronica, vanwege zijn lage luistercijfers. “Ik denk altijd: als er dat soort verhalen zijn, dan zal er wel iets van waar zijn“, aldus de presentator. 

Het zal wel besproken zijn, aldus Beelen. “Het is niet dat die gasten dat verzinnen omdat ze daar toevallig zin in hadden. Dus ja, het zal ongetwijfeld een optie zijn geweest of in de lucht hangen.”

Heeft hij Talpa’s radiobaas Marc Adriani er niet naar gevraagd? “Dat heb ik zeker gedaan. Zij wisten niet hoe gauw ze moesten vertellen dat er niets van waar was. Het zou ook in zoverre gek zijn, want ik heb in tegenstelling tot jou een wat langer contract getekend, dus ik heb nog anderhalf jaar een contract. Het is niet dat ik me er heel onrustig door voel.”

Beelen denkt dat Radio Veronica het extra lastig heeft, omdat de zender erg lijkt op Talpa Radio-zuster Radio 10. “Ik denk dat we bij een bedrijf werken dat meerdere kaarten heeft en dat zijn niet allemaal verschillende kaarten. Ik sprak laatst iemand die serieus dacht dat Radio 10 en Radio Veronica gefuseerd waren. Die zei: ‘Radio 10 doet toch wat Veronica vroeger deed?’ Toen deed ik: dat is absoluut waar. Ik ben blij dat het daar zo goed gaat, maar dan is het extra lastig om een stukje van diezelfde taart te pakken. Het lijkt te veel op elkaar, ja.”

Radio Veronica raakt een beetje ondergesneeuwd, vindt Beelen. “Tegelijkertijd zijn er ook maar een beperkt aantal bushokjes. Ik snap zeker dat alle ballen gericht zijn op 538 met Radio 10 als back-up. Dan is het moeilijk om iets nieuws in de markt te zetten.”

In de lift

Sinds Wilfred Genee de middagshow van Radio Veronica doet, zit de zender in de lift omhoog. Aanvankelijk had Talpa Rob Stenders op het oog voor de middagshow. “Rob Stenders had het al besloten. Dat was wel een betere start geweest, maar nu ben ik heel blij dat jij er bent, zodat het een beetje cachet krijgt. Ik denk dat we nu pas echt een beetje begonnen zijn. Het is een traag medium, hè?

Dankzij Genee zit nu ook Beelen in de lift omhoog. “Ik had een plusje, ja. Dat vond ik ook wel een keer leuk. Ja, dat is zeker nieuw. Het zijn voor mij ups en downs, waarvan ik denk: jongens, krijgen we in godsnaam een taart omdat we drietiende gestegen zijn? Het is allemaal een beetje in de marge, laten we wel zijn.”

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen