Moedig: Katarina Justić toont zichzelf zonder pruik

Geplaatst op Tue 18 Jun 2019 om 11:45

Actrice Katarina Justić, bij het grote publiek bekend van haar rol in ONM, heeft zich tijdens een evenement van de kappersbond voor het eerst getoond zónder haarstuk. Dat was maandagavond te zien in Shownieuws, dat daarbij aanwezig was. Justić heeft last van de haarziekte alopecia areata, waardoor ze altijd met een haarwerk rondloopt. “Het kleine beetje haar dat ik had, is er niet meer. Mijn ideaal is dat ik het ook af durf te hebben“, zegt ze, wijzend op de pruiken die ze draagt.

Toen ze haar haarstuk afzette tijdens de bijeenkomst had Justić het zichtbaar moeilijk. “Ik had niet verwacht dat ik… Nou ja, het is een heel proces geweest sowieso“, vertelde ze.

Iemand van de organisatie hielp Justić om het haarstuk weer op te zetten, waarna ze een luid applaus kreeg uit de zaal. “Ik vind het toch heel moedig dat ze dat zo voor een hele volle zaal durft af te zetten“, aldus Shownieuws-deskundige Céline Huijsmans.

Patty Brard en Marijke Helwegen, die ook haarwerken dragen, waren tevens aanwezig. “Ik draag al jaren haarwerken, omdat ik zelf heel dun haar heb. Die onzekerheid versus het taboe van het haarwerk moet eraf“, aldus Brard.

De tv-diva: “Ik heb vals haar, ik heb vals haar op m’n ogen: wimperextensions, ik heb wenkbrauwen die permanent getatoeëerd zijn. Als je je lekkerder erbij voelt, dan moet je het vooral doen. Dat soort taboes doorbreek ik graag. Tenminste, niet ik, maar wij met z’n allen.”

En Marijke Helwegen: “Ik vind gewoon dat we überhaupt in Nederland af moeten van dat calvinistische gevoel van: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.”

Foto: SBS
17 Reacties op “Moedig: Katarina Justić toont zichzelf zonder pruik”


 1. Curryworst

  Justic kaart haar haarziekte aan en krijgt daarin steun van clowns Brard en Helwegen.
  Met sommige vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

 2. Folder

  Prachtige vrouw, met of zonder haar. Al snap ik dat dat voor haar dieper zit.

 3. Dennis

  Respect!!

 4. Huiskamer

  Heb ik iets gemist ? Is dit ook een bn-er ?

 5. Dwight Power

  Grappig. Ik had een opmerking geplaatst die bestond uit feiten. Zo feitelijk dat een vriendin van me die alopecia heeft het letterlijk zegt. Maar blijkbaar mag het niet gezegd worden van MC. Zal wel weer schokkend zijn of zo.

 6. Dwight Power

  Dwight Power
  Tue 18 Jun 2019 om 12:45

  Grappig. Ik had een opmerking geplaatst die bestond uit feiten. Zo feitelijk dat een vriendin van me die alopecia heeft het letterlijk zegt. Maar blijkbaar mag het niet gezegd worden van MC. Zal wel weer schokkend zijn of zo.

  Wederom schandalig. Post onder je eigen naam dit soort walgelijke berichten.

 7. Dwight Power

  13:23

  Wat is er walgelijk aan, zwamneus? Je weet niet waarover je praat.

 8. Dwight Power

  Je schrijft iets walgelijks onder mijn naam, dat bericht wordt verwijderd en vervolgens beklaag je je daarover, wederom onder mijn naam.

  Nogmaals, post onder je eigen naam.

 9. Dеadly Viper

  @Dwight Power 13.40

  Hij vraagt wat er walgelijk aan is. Heb je moeite met begrijрend lеzen? Of neem je maar wat aan zonder het originele bericht te hebben gelezen?

 10. zeurpiet

  heerlijk een altijd gladde dame. Zou er een moord voor doen haar partner te worden.

 11. Danny

  Weet niet eens wie die dame is…

 12. Ben Dover

  Bedankt voor deze info, Danny.

 13. Ben Dover

  Dеadly Viper, het antwoord op je vragen is duidelijk ja.

 14. v

  Enorm kut lijkt me dit. Sterkte!

 15. Alert

  Een vriend van me heeft het ook en hem kan het werkelijk geen ene hout schelen. Voor vrouwen is het erger, die zijn meer met hun uiterlijk bezig. En hoofdhaar is een van de zaken die worden gezien als vrouwelijk.

 16. Johnny👀

  Als de poes maar geen pruik heeft.

 17. aammehoela

  Actrice Katarina Justić, bij het grote publiek bekend van haar rol in ONM. Het grote publiek………….. ONM had geen groot publiek, alleen domme soapkijksters.
  Maar neemt niet weg dat dit wel een moedig dingetje van haar was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.