Moedig: Katarina Justić toont zichzelf zonder pruik

Actrice Katarina Justić, bij het grote publiek bekend van haar rol in ONM, heeft zich tijdens een evenement van de kappersbond voor het eerst getoond zónder haarstuk. Dat was maandagavond te zien in Shownieuws, dat daarbij aanwezig was. Justić heeft last van de haarziekte alopecia areata, waardoor ze altijd met een haarwerk rondloopt. “Het kleine beetje haar dat ik had, is er niet meer. Mijn ideaal is dat ik het ook af durf te hebben“, zegt ze, wijzend op de pruiken die ze draagt.

Toen ze haar haarstuk afzette tijdens de bijeenkomst had Justić het zichtbaar moeilijk. “Ik had niet verwacht dat ik… Nou ja, het is een heel proces geweest sowieso“, vertelde ze.

Iemand van de organisatie hielp Justić om het haarstuk weer op te zetten, waarna ze een luid applaus kreeg uit de zaal. “Ik vind het toch heel moedig dat ze dat zo voor een hele volle zaal durft af te zetten“, aldus Shownieuws-deskundige Céline Huijsmans.

Patty Brard en Marijke Helwegen, die ook haarwerken dragen, waren tevens aanwezig. “Ik draag al jaren haarwerken, omdat ik zelf heel dun haar heb. Die onzekerheid versus het taboe van het haarwerk moet eraf“, aldus Brard.

De tv-diva: “Ik heb vals haar, ik heb vals haar op m’n ogen: wimperextensions, ik heb wenkbrauwen die permanent getatoeëerd zijn. Als je je lekkerder erbij voelt, dan moet je het vooral doen. Dat soort taboes doorbreek ik graag. Tenminste, niet ik, maar wij met z’n allen.”

En Marijke Helwegen: “Ik vind gewoon dat we überhaupt in Nederland af moeten van dat calvinistische gevoel van: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen