Heftig moment op Sublime, twintig seconden stilte

Geplaatst op Tue 18 Jun 2019 om 12:30

Het viel maandag bijna een halve minuut stil op radiozender Sublime, toen ALS-patiënt Petra Hillenius in het programma van Sander de Heer wilde vertellen over haar ziekte. Dat was te horen op de radiozender. Sublime-presentator Susan de Vries nam Hillenius mee naar de studio om te praten over hun deelname aan de Amsterdam City Swim. Ze is ex-olympisch zwemster en kreeg vorig jaar te horen dat ze ALS heeft. Het is voor haar nog altijd lastig om daarover te praten.

Toen ze erover wilde vertellen in de ochtendshow, viel het stil en barstte Hillenius in huilen uit. “Het heftige moment vatte de ziekte samen en toonde aan waarom er geld nodig is voor onderzoek“, aldus Sublime.

Door mee te zwemmen in de Amsterdam City Swim op 8 september gaan Petra Hillenius en Susan de Vries geld ophalen voor meer onderzoek naar ALS om hopelijk in de toekomst een oplossing voor deze ziekte te vinden.

De beelden:

Foto: Sublime FM
3 Reacties op “Heftig moment op Sublime, twintig seconden stilte”


 1. Sjon de Mhol

  Schokkende radio. Gelukkig is er nog aandacht voor dit soort droevig menselijk leed.
  Mooi dat de radio daar aandacht heeft geschonken.. Sublime wordt langzaam betekenisvol. ALS verdient aandacht en ook geld. Respect.

 2. jaja

  Pure radio!

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Heel erg. Aandacht helpt om onderzoek te doen.
  Er is nog heel veel geld nodig.
  Tour du ALS op de Mont Ventoux heeft eind mei bijna 1.1 miljoen euro sponsorgeld opgeleverd en doneren kan nog tot 30 juni. Wielrennen voor het goede doel. Zoek ‘t ff op en doneer een paar tientjes. Mooi werk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.