Metro is 20 jaar: ‘Trots dat we enige gratis krant zijn’

De Metro bestaat vrijdag twintig jaar en dat viert de krant vandaag met een speciale jubileumeditie. Hierin wordt onder meer teruggeblikt op de allereerste uitgave op 21 juni 1999. Dat heeft uitgeverij TMG laten weten. Naast Metro waren er ooit ook de Spits, de DAG en De Pers, maar die zijn allemaal verdwenen. “We zijn er trots op dat we na al die jaren nog als enige gratis dagblad beschikbaar zijn en crossmediaal miljoenen mensen bereiken“, zegt uitgever Yolanda Formanoy.

De Metro heeft vertrouwen in een mooie toekomst. “Onze doelgroep, OV-reizigers die nieuws onderweg consumeren via onze krant, website, app en social mediakanalen, zal de komende jaren alleen maar verder groeien.”

Het lezerspubliek neemt alleen maar toe, stelt de Formanoy. “Dat biedt ons en onze adverteerders des te meer kansen om deze jonge actieve groep mensen vanuit onze unieke positie te bereiken.

Metro heeft ook een populaire website. “Op metronieuws.nl komen maandelijks miljoenen bezoekers en mede door het doorgeven van de krant in het OV worden dagelijks 750.000 lezers bereikt. Hiermee is Metro het derde dagblad van Nederland qua bereik.

Foto: Metro

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen