Metro is 20 jaar: ‘Trots dat we enige gratis krant zijn’

Geplaatst op do 20 jun 2019 om 14:00

De Metro bestaat vrijdag twintig jaar en dat viert de krant vandaag met een speciale jubileumeditie. Hierin wordt onder meer teruggeblikt op de allereerste uitgave op 21 juni 1999. Dat heeft uitgeverij TMG laten weten. Naast Metro waren er ooit ook de Spits, de DAG en De Pers, maar die zijn allemaal verdwenen. “We zijn er trots op dat we na al die jaren nog als enige gratis dagblad beschikbaar zijn en crossmediaal miljoenen mensen bereiken“, zegt uitgever Yolanda Formanoy.

De Metro heeft vertrouwen in een mooie toekomst. “Onze doelgroep, OV-reizigers die nieuws onderweg consumeren via onze krant, website, app en social mediakanalen, zal de komende jaren alleen maar verder groeien.”

Het lezerspubliek neemt alleen maar toe, stelt de Formanoy. “Dat biedt ons en onze adverteerders des te meer kansen om deze jonge actieve groep mensen vanuit onze unieke positie te bereiken.

Metro heeft ook een populaire website. “Op metronieuws.nl komen maandelijks miljoenen bezoekers en mede door het doorgeven van de krant in het OV worden dagelijks 750.000 lezers bereikt. Hiermee is Metro het derde dagblad van Nederland qua bereik.

Foto: Metro
15 Reacties op “Metro is 20 jaar: ‘Trots dat we enige gratis krant zijn’”


 1. Ach ach

  De ov-reizigers zijn hun doelgroep, maar ze weten niet eens hoe je het schrijft? Pijnlijk!

 2. Weessiie

  Een normale krant heeft journalistieke inhoud, die mist al jaren bij Metro wat kans ziet om 12 pagina’s niet goed te vullen. Van waar dan dat vertrouwen?

 3. M

  Nou ja, “krant”….

  Advertentie-fuik is een betere benaming.

 4. AD (Angela's Dagblad)

  Metro is geen metro meer. Het is gewoon de Spits geworden met de naam van Metro. Totaal inhoudsloos advertentiepapiertje sinds de overname van Telegraf Media Groep.

  En natuurlijk heeft het geen Columns van TV Godin Angela de Jong. Daarom is er maar 1 krant voor mij belangrijk, en dat is het AD (Angela’s Dagblad)

 5. n

  Ze bedoelen waar een adverteerder een redacteur overruled en al het nieuws, net zoals de NOS en RTL, online staat en niet op print. Ze zijn geen krant, maar gewoon het zusje van NU.nl. Metro is overigens groot geworden met s exadvertenties en te dure telefoonabonnementen met zogenaamde gratis telefoons.

 6. Jean Paul

  Vulling tussen de advertenties. Het is helemaal niets meer. Wees daar maar trots op.

 7. Edwin Biezemans

  Dating For Geeks. Dát is het hoogtepunt van de Metro. Briljante stripreeks.

 8. Sjors van Kempen

  Zie werkelijk nooit iemand in de trein dit blaadje lezen. Benieuwd of ze 2020 halen.

 9. q8

  wij bij metro hebben een nog betere columniste dan angela de jong,

  EBRU UMARt

 10. Job

  Ik zie op stations dat de bakken met de Metro steeds voller blijven. Ook wordt hij nauwelijks nog gelezen. Oplage is al drastisch terug geschroefd. Hopelijk snel over en uit want het levert louter rommel op.

 11. tim

  Metro wordt er helaas niet beter op, Ik vind het nog steeds jammer dat de Pers weg is.

 12. dj

  metro was afgelopen 5 jaar meer reclame krant

 13. TeleBelg

  Leuk voor de TeleBelg

 14. Geronimo

  Waar kun je hem überhaupt nog krijgen, dit verschraalde krantje.

 15. Victor Echo Tango Eraan!

  Eerste oplages nog meegemaakt van de Metro. Is naar het 20 jarig bestaan afgezakt naar een advertentie krantje met tussendoor gezanik over en van vooral studenten(meisjes) en ander hopeloos hip gemekker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.