Mark Rutte wil maandag bij Pauw in debat met CEO’s

Minister-president Mark Rutte wil maandag in Pauw in debat met de directeuren van giganten als Unilever, Philips en Shell over de achterblijvende loonstijging voor werknemers. Dat heeft Peter Kee, de parlementair redacteur van Pauw, gezegd op NPO Radio 1. Rutte dreigde afgelopen weekend om de lastenverlichting voor het bedrijfsleven af te blazen als loonstijgingen achterwege blijven. “Wij hebben hem naar aanleiding van deze uitspraken uitgenodigd om bij Pauw te komen.

Kee ziet het wel zitten. “Toen hebben we hem ook gevraagd: ‘Wil je dan niet in debat met het bedrijfsleven? Want dat zijn de mensen die je aanspreekt.’ Rutte zegt: ‘Ja, ik wil heel graag in debat met de top van het bedrijfsleven.’ Dan hebben we het over Shell, Philips, Unilever, echt de grote multinationals.”

Het kan spannende tv opleveren, aldus Kee. “De premier zegt: ‘Laat ze maandag alsjeblieft met mij bij Pauw in debat gaan en dan zal ik ze er persoonlijk op uitspreken en dan kunnen ze ook aan mij uitleggen waarom ze niet op mijn verzoek ingaan.’

De vraag is nu of het bedrijfsleven toehapt. “Ik neem aan dat ze heel graag met hem in debat willen, maar dat is nog een verrassing. Ze worden gebeld, ik heb nog geen keiharde toezeggingen, maar ik verwacht na vandaag dat ze ons allemaal gaan bellen.”

Tv-kenner Ron Vergouwen reageert op Twitter: “Rutte weet wat scoort. Kan na z’n premierschap zo als eindredacteur van een talkshow aan de slag.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen