Marjon de Hond debuteert donderdag al bij RTL Weer

RTL 4 bevestigt de comeback van weervrouw Marjon de Hond op de Nederlandse televisie. Ze maakt donderdag al haar debuut, om 18.15 uur in de uitzending van Editie NL. Dat heeft de zender zojuist laten weten. De Hond is volgens RTL 4 ‘één van de bekendste weervrouwen van Nederland’ en daarom is de zender erg verheugd over haar komst. “Ik vind het super om in zo’n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium“, laat ze zelf weten.

De weervrouw is haar depressie en burn-out weer helemaal te boven. “Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van.

De 47-jarige De Hond was van 1999 tot 2010 één van de vaste presentatoren van de weerberichten in het NOS Journaal. “Ze haalde in 2005 zelfs de ‘nieuwe woordenlijst’ van de Van Dale met de door haar bedachte term ‘plaknacht’ voor een warme, zwoele zomernacht“, laat RTL trots weten.

Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer. Nu is ze dus weer terug op de landelijke televisie.

Nieuw talent

De Hond is natuurlijk een ervaren kracht, maar naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team ook versterking van nieuw talent.

RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong gooide na ruim vijfentwintig jaar het roer om bij zijn werkgever RTL en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. Bovendien maakt meteoroloog Martijn Dorrestein de overstap van Defensie naar RTL en wordt opgeleid tot all-round weerpresentator.

Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op nationale televisie.

Talpa

Recentelijk verloor RTL Weer twee weermensen aan Talpa: Dennis Wilt en Amara Onwuka.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen