Marjon de Hond debuteert donderdag al bij RTL Weer

Geplaatst op di 11 jun 2019 om 13:15

RTL 4 bevestigt de comeback van weervrouw Marjon de Hond op de Nederlandse televisie. Ze maakt donderdag al haar debuut, om 18.15 uur in de uitzending van Editie NL. Dat heeft de zender zojuist laten weten. De Hond is volgens RTL 4 ‘één van de bekendste weervrouwen van Nederland’ en daarom is de zender erg verheugd over haar komst. “Ik vind het super om in zo’n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium“, laat ze zelf weten.

De weervrouw is haar depressie en burn-out weer helemaal te boven. “Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van.

De 47-jarige De Hond was van 1999 tot 2010 één van de vaste presentatoren van de weerberichten in het NOS Journaal. “Ze haalde in 2005 zelfs de ‘nieuwe woordenlijst’ van de Van Dale met de door haar bedachte term ‘plaknacht’ voor een warme, zwoele zomernacht“, laat RTL trots weten.

Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer. Nu is ze dus weer terug op de landelijke televisie.

Nieuw talent

De Hond is natuurlijk een ervaren kracht, maar naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team ook versterking van nieuw talent.

RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong gooide na ruim vijfentwintig jaar het roer om bij zijn werkgever RTL en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. Bovendien maakt meteoroloog Martijn Dorrestein de overstap van Defensie naar RTL en wordt opgeleid tot all-round weerpresentator.

Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op nationale televisie.

Talpa

Recentelijk verloor RTL Weer twee weermensen aan Talpa: Dennis Wilt en Amara Onwuka.

Foto: RTL
14 Reacties op “Marjon de Hond debuteert donderdag al bij RTL Weer”


 1. Ron

  Ik vind haar zo slecht, en te tuttig voor RTL. Maar dat vond ik van Helga van Leur vroeger ook, maar begon er steeds beter uit te zien. Dat gevoel heb ik bij Marjon de Hond niet…

 2. Huib

  Heerlijk zo een vakvrouw

 3. Huib

  Die wil ik wel in hаar graanschuur pаlen.

 4. Bart de Rijk

  Ja hoor, natuurlijk is Ron er als de kippen bij om direct weer zuur te reageren. Is het niet nodig om een weerman op zijn uiterlijk aan te vallen, dan komt Ronnieponnie wel met de kritiek dat iemand “te slecht en te tuttig” is. Terwijl Marjon al ruim acht jaar niet meer op tv was als weervrouw, en Ronnieponnie zich dus baseert op een vage herinnering.

 5. #NPO kijker#

  Uit welke bejaardenhuis is die ontslagen?

 6. Joop55

  Daar ligt Nederland nogal van Wakker, Buienradar (ok het is van RTL maar toch) heeft allang bevestigd dat weet op tv overbodig geworden is.

  Off topic: Overigens best zielig dat iemand met een slecht pinksterweekend achter de rug (of hij nou ruzie met zijn vrouw had, whatever) onder mijn naam van die Wilderiaanse tekstjes zat te trollen heb de redactie al gemaild omtrent deze kwestie, zwak modereerteam ook van MC.

 7. AD (Angela's Dagblad)

  Wanneer wordt #NPO Kijker# nu eens verbannen? Alles wat hij zegt is negatief en denigrerend en keer op keer hetzelfde.

  TV Godin Angela de Jong kan dit tenminste onderbouwend doen.

 8. Arie Aardappel

  Zoals gezegd. Zombie apocalyps.

 9. Bello

  Waf waf woef waf!

 10. FlyingLotus

  Welk reli hoofd is dit nu weer. Waarom niet vissen in de bestaande vijver, doet elk programma namelijk.

  Zij zingt op zondag in ieder geval voorin de kerk.

 11. Jan Pelleboer

  tis in iedergeval geen jonge hond meer keek vroeger altijd naar haar bij het journaal

 12. aammehoela

  Ervaren kracht. Eindelijk iets positiefs te melden over RTL. Maar een fatsoenlijk weeroverzicht heb je eigenlijk alleen bij de Belgen. Bij de NOS is het wel heel kort en bij RTL doen ze het weerbericht meestal als het NOS journaal begint. De reden dus dat ik het bijna nooit zie. En dat is jammer omdat in dit geval het weerbericht bij RTL meer ruimte krijgt en dus beter is dan bij de NOS. Jawel, indien nodig kan ik best wel positief zijn over de CO. Helaas zijn dat “incidenten”.

 13. Roepa Sarong

  Weer zo een vrouw die de kluts kwijt is en maffe dingen gaat doen.
  Haar studie is zweverig… mist alle wetenschap… vaak beoefend door sjar la tans.
  Hopelijk doet ze het weer meer wetenschappelijk.

 14. Beau van Def en Hooreens

  Hopelijk geeft zij ons wél een beetje mooi weer. Totnogtoe is het niet zo best.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.