Angela de Jong: ‘Gelukkig heb ik 6 Inside niet gedaan’

Geplaatst op di 11 jun 2019 om 13:45

Angela de Jong is blij dat ze de baan van presentatrice van 6 Inside niet heeft geaccepteerd. Anders had ze nu misschien vtwonen moeten gaan presenteren op SBS 6. Dat zegt de tv-recensente in de AD Mediapodcast. Mediatycoon John de Mol vroeg De Jong om haar baan bij het AD op te zeggen en aan de slag te gaan bij 6 Inside. Het programma wordt nu echter al na een halfjaar van de buis gehaald. “Ja, dan had ik mijn baan hier opgezegd. Spijt? Nee“, aldus de tv-kenner.

De Jong heeft nooit spijt gehad van het weigeren van 6 Inside. “Dat had ik al niet voordat ze begonnen, want ik heb het hier prima naar mijn zin en ik doe precies wat ik wil. Toen de eerste uitzending was had ik nog minder spijt. Eigenlijk hebben ze nooit de belofte waar kunnen maken die ze deden.”

Wel is De Jong nu éxtra blij dat ze het niet heeft gedaan. “Ja, natuurlijk. Ik dacht wel even: dan had ik nu met lege handen gestaan. Of je had inderdaad vtwonen moeten presenteren om je contract vol te maken ofzo.”

Ze heeft 6 Inside wel serieus overwogen. “Ik heb er wel heel lang over nagedacht, want ik mis dat oude Boulevard ook heel erg, maar misschien is ook gewoon de tijd wel anders. Ten eerste wordt het nieuws nu zelf door de sterren uitgevent en aan de andere kant is de maatschappij ook veranderd. Mensen vinden al heel snel dat je iets afkraakt en je hoeft maar te zeggen dat je iets niet goed vindt of je hebt al de hashtag doeslief. Op de een of andere manier wordt het niet meer gepikt om het op televisie over dat soort dingen te hebben.”

Niet alleen kijkcijfermatig, ook inhoudelijk schoot 6 Inside volgens De Jong tekort. “Ze hebben echt geen enkel nieuwtje gehad zoals de scheiding van Wendy en Erland. Dan ben je natuurlijk al weg. Je pretendeert het nieuws te brengen dat anderen laten liggen, maar dat hebben ze niet waargemaakt.

6 Inside is het gewoon niet, aldus De Jong. “Als je er nu naar zit te kijken heb je het gevoel naar iets van vijftien jaar geleden te kijken. Hij heeft ook de nieuwtjes niet meer die hij had ten tijde van RTL Boulevard. Het probleem is ook dat het heel erg de Albert Verlinde-show was.”

Bovendien is Verlinde niet meer onafhankelijk, stelt ze. “Het was af en toe gênant hoe ze programma’s van SBS 6 die het aanzien niet waard zijn promoten en sommige dingen die John de Mol goed uitkwamen niet te benoemen. Die hele rel met Giel Beelen over Michael Jackson liet 6 Inside lekker zitten, want dat mocht niet van John. Ja, dan ben je weg. Dan ben je echt weg.”

Gaat het ooit nog wat worden met SBS 6? “Het begint straks in september met Linda en Wendy. Ik ben wel benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Vooralsnog denk ik niet dat heel veel mensen nu denken: ik moet op 6 zijn, want daar gebeurt het.”

Foto: SBS
21 Reacties op “Angela de Jong: ‘Gelukkig heb ik 6 Inside niet gedaan’”


 1. Greet

  Angela is erg goed als tv criticus maar ze moet niet zelf op tv gaan, helaas is ze toch te ijdel.Ze heeft last van het Peter R. Syndroom.Daar is ie/ze weer.Zo zonde.

 2. Benny K.

  Oftewel je eerdere columns waren ook onzin, Ange?

 3. Joop55

  Lijkt me ook ver buiten haar deskundigheid.

  Off topic: Overigens best zielig dat iemand met een slecht pinksterweekend achter de rug (of hij nou ruzie met zijn vrouw had, whatever) onder mijn naam van die Wilderiaanse tekstjes zat te trollen heb de redactie al gemaild omtrent deze kwestie, zwak modereerteam ook van MC.

 4. #NPO kijker#

  Ikke, ikke ikke,

  Nu weten we het wel. Jij bent de beste. Blijf erin geloven.

  Wat een minkukel ben je toch. Een trap nageven ben je super in.

 5. Curryworst

  Deze teksten heb ik al tientallen keren voorbij zien komen op MC de afgelopen maanden.

 6. Trudy

  Verstandig Angela anders had je bij de vals Patty en Albert gezeten in die slangenkuil hoor je niet en ook geen wurgcontracten lekker vrij van die zielige kliek

 7. AD (Angela's Dagblad)

  Oh wat een fantastisch artikel is dit. Ik ben het dus weer he-le-maal eens met TV Godin Angela de Jong. Wat een vakvrouw is Zij. Alles wat Zij schrijft in haar columns, die in alle uithoeken van de wereld gelezen worden, klopt gewoon. Zo heeft Zij natuurlijk weer vol-ko-men gelijk met haar woorden over 6Inside en alleen een genie zoals Zij kan natuurlijk zien aankomen dat 6Inside vanaf dag 1 al gedoemd was te mislukken, hoewel ik zeker weet dat als Zij wel bij 6Inside had gezeten dat het programma dagelijks 4 tot 5 miljoen kijkers meer had getrokken.

 8. Mark2

  Ik ben dat wijf zat!

 9. Albert Verlinken

  Albert Verlinken: ‘Gelukkig heb ik Angela de Jong niet gedaan’

 10. Michel

  Word zo moe van deze juf Angela….alles maar dan ook alles weet ze beter…denkt ze….maar ga eerst eens fatsoenlijke stukjes in die krant van je schrijven…voordat je gaat roeptoeteren…

 11. DEZE VROUW

  Deze vrouw is zo intens zielig. Uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ze wel degelijk een screentest heeft gedaan en dat Talpa daar zo van schrok dat ze haar niet meer hebben uitgenodigd voor een vervolg gesprek. en dan zo je gram proberen te halen,
  hoe intens triest ben je dan.
  overigens dat 6inside is natuurlijk inderdaad een compleet mislukt rukprogramma met of zonder die verschrikkelijke Angela

 12. dominee Bonk

  Is deze opgeblazen pad nou echt gevraagd voor een of ander programma, ze zijn toch niet helemaal van het padje af in Tv-land? Dit stoffige, naar riekende wezen is niet meer dan een omhooggevallen stofzuiger verkoopster, van het allergoedkoopste C-merk. Mag zij alstublieft nooit meer in welke media dan ook aangehaald worden? Ik krijg goddeloze obstipatie door haar aanblik (wat een dik varken is het toch) en met name door het domme geknor wat zij bij tijd en wijlen uit denkt te moeten stoten. Weg weg weg kssssssttttt, nog niet eens zo lang geleden werden dit soort idiote wezens op de heksenwaag gezet. Ik weet wel wat de uitslag zou zijn geweest, jullie wellicht ook. Amen.

 13. Bart

  @Deze vrouw Wel een vaak vrouw met een goede kijk op media. Ze moet maar niet gaan presenteren dan.

 14. Berenboot

  De Jong wilde wel maar was niet goed genoeg

 15. Chiel

  Angela Angela Angela wil het lieft dat het de hele dag gaat over Angela.

  wat een vreselijke aandacht trekker is dit terwijl helemaal NIEMAND op de mening van deze vrouw ziet te wachten

 16. Johnny👀

  Hoogste tijd dat deze walvis levend gevild wordt ..wat een gedrocht.

 17. Vince

  Ik vind haar een wat viezig overkomen. Grauw en grijs.

 18. Kees

  Dan had er helemaal geen hond gekeken.

 19. Trudy

  ‘Burrrrrrrrrp’ aldus Angela….

 20. anoniem

  Angela gelukkig doe nog steeds niet aan de dalen oplage van AD

  wat is de betaalde oplage van Ad Angela de Jong

  sinds angela bij de krant is, is er geen 1 abonnee bij gekomen

  Barbera weet er alles van

  hans pak je bussum nog aan

 21. anoniem

  Misschien zijn de kijkers er ook blij om? :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.