Art Rooijakkers: ‘Vind ik mezelf een goede presentator?’

Geplaatst op di 11 jun 2019 om 12:30

Art Rooijakkers weet niet of hij zichzelf per se een goede presentator vindt. Soms gaat het wel goed en soms niet. Dat heeft de RTL 4-presentator gezegd in de talkshow Café Hendriks & Genee. Rooijakkers, die sinds de Pinokkio-rel rondom Dennis Weening en Expeditie Robinson kampt met een onbetrouwbaar imago, wil zich niet de hemel in prijzen. “Vind ik mezelf een goede presentator? Jezus, wat een moeilijke vraag meteen. Soms wel en soms niet. Ja, wat een saai antwoord meteen, hè?

Dan ‘grappend’: “Bij Wie is de Mol kon ik heel goed mijn wenkbrauw optrekken. Dat was de enige vereiste daar.”

De presentator voelt zich helemaal senang in de tv-wereld. “Ik ben ooit als journalist opgeleid en nu maak ik ook entertainmentprogramma’s. Ik sta met mijn ene been in de journalistiek en met de andere in het entertainment. Ik denk dat die combinatie wel werkt soms.”

Mist hij de NPO wel eens? “Ik vind het zo jammer voor de NPO dat het alleen nog maar gaat over de bezuinigingen. Er werken met hart voor televisie en hart voor journalistiek. In plaats van dat we het koesteren en er trots op zijn, gaat het steeds over de miljoenen die eraf moeten. Moet je eens kijken wat voor mooie programma’s daar gemaakt worden!

Bij zijn overstap naar RTL gaf Rooijakkers geld aan als de op vier na belangrijkste reden om over te stappen. Wat waren de eerste vier redenen? “Het programmapakket, het feit dat ik in een nieuwe omgeving kwam, het feit dat ik zelf in een andere fase van mijn leven zat en het idee dat ik met nieuwe mensen zou gaan werken.”

Volgende week begint hij met zijn zomertalkshow op de late avond van RTL 4. Is hij nerveus? “Het is maar een zomerprogramma dat ik ga doen. Ik denk dat het anders is. Bij Beau van Erven Dorens, die in het najaar de echte opvolger van Twan is, zal er flink druk op zitten, maar ik ga een vrolijk zomerprogramma doen.”

Toch gaf Rooijakkers eerder aan dat hij net een heroïnejunk is als het om kijkcijfers gaat. “Dat zullen jullie ook hebben? Het stomme met kijkcijfers is, is dat je het niet in de hand hebt. Dan staat er een voetbalwedstrijd tegenover je en weet je dat het minder bekeken wordt. Dat bedoel ik met een heroïnejunk: je hebt er geen invloed op.”

Hoe gaat Zomer Met Art eruitzien? “Het is het gevoel van een strandtent. Ik vind al die talkshows zo saai.”

Foto: RTL
16 Reacties op “Art Rooijakkers: ‘Vind ik mezelf een goede presentator?’”


 1. Boris

  Slechtste Wie is de Mol presentator ooit!

 2. ron

  ja, wel heel erg als je dat van je zelf vindt.

 3. #NPO kijker#

  Liegen kan hij goed maar eerlijk zijn niet.

  De zoveelste flop om halfelf bij RTL

 4. Joop55

  Art is een beetje teveel in de picture geweest, en dat komt je soms duur te staan.

 5. AD (Angela's Dagblad)

  Wanneer wordt #NPO Kijker# nu eens verbannen? Alles wat hij zegt is negatief en denigrerend en keer op keer hetzelfde.

  TV Godin Angela de Jong kan dit tenminste onderbouwend doen.

 6. Peanut

  Dat gedoe rond Robinson: get over it already. De grap wordt een beetje oud.

 7. LLRV

  Zat Rat Rooijakkers zondag in de talkshow Café Hendriks & Genee? Wist ik nog niet. MC zou er een stukje van moeten maken. Of 3.

  Of 9, of 15 …

 8. Alex

  Jezus wat een aanstellers hier.

  Prima presentator, fijn nuchter.

  Kijk er liever naar dan bijvoorbeeld een Humberto Tan, die constant moet laten zien hoe goed hij alles kan. Of Ruben Nicolai die een constante stoorzender is als hij geen aandacht krijgt.

 9. Bart

  @Alex Helemaal mee eens! En met ons het gros van de kijkers.

 10. Dinsdag

  Deze Art, die vroeger leuk was, is nu geheel besmet door het rtl virus. Veel kampsones en geen inhoud. Hij zal vanavond ook iedere vijf minuten rtl moeten zeggen. Natuurlijk rtl4 he mensen.

 11. FlyingLotus

  De vraag stellen is deze beantwoorden.

 12. Max

  Er wordt weer flink afgekraakt, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling van MC.
  Angela, Art, Gordon, ga zo maar door. Hoe meer bashen, hier liever ze het hier hebben. En die anonieme types reageren maar al te graag, hebben toch niks beters te doen. In elk geval nooit iets in de media gepresteerd. Sneu..

 13. Merel

  Ben ik de enige die wél vertrouwen heeft in het nieuwe programma van Art?

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat is een Artrooiakkers nu weer? Kan dit weg? Kansloze peer.

 15. Roepa Sarong

  Stel je die vraag aan mij.. dan zeg.. NEE jij bent heel beroerd op tv. Dat vind ik.

 16. Roepa Sarong

  Als wij een….. Artje Rooiakkers…. gaan doen…. dan gaan we het kleinste kamertje in het huis met een krant onder onze arm. :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.