Art Rooijakkers: ‘Vind ik mezelf een goede presentator?’

Art Rooijakkers weet niet of hij zichzelf per se een goede presentator vindt. Soms gaat het wel goed en soms niet. Dat heeft de RTL 4-presentator gezegd in de talkshow Café Hendriks & Genee. Rooijakkers, die sinds de Pinokkio-rel rondom Dennis Weening en Expeditie Robinson kampt met een onbetrouwbaar imago, wil zich niet de hemel in prijzen. “Vind ik mezelf een goede presentator? Jezus, wat een moeilijke vraag meteen. Soms wel en soms niet. Ja, wat een saai antwoord meteen, hè?

Dan ‘grappend’: “Bij Wie is de Mol kon ik heel goed mijn wenkbrauw optrekken. Dat was de enige vereiste daar.”

De presentator voelt zich helemaal senang in de tv-wereld. “Ik ben ooit als journalist opgeleid en nu maak ik ook entertainmentprogramma’s. Ik sta met mijn ene been in de journalistiek en met de andere in het entertainment. Ik denk dat die combinatie wel werkt soms.”

Mist hij de NPO wel eens? “Ik vind het zo jammer voor de NPO dat het alleen nog maar gaat over de bezuinigingen. Er werken met hart voor televisie en hart voor journalistiek. In plaats van dat we het koesteren en er trots op zijn, gaat het steeds over de miljoenen die eraf moeten. Moet je eens kijken wat voor mooie programma’s daar gemaakt worden!

Bij zijn overstap naar RTL gaf Rooijakkers geld aan als de op vier na belangrijkste reden om over te stappen. Wat waren de eerste vier redenen? “Het programmapakket, het feit dat ik in een nieuwe omgeving kwam, het feit dat ik zelf in een andere fase van mijn leven zat en het idee dat ik met nieuwe mensen zou gaan werken.”

Volgende week begint hij met zijn zomertalkshow op de late avond van RTL 4. Is hij nerveus? “Het is maar een zomerprogramma dat ik ga doen. Ik denk dat het anders is. Bij Beau van Erven Dorens, die in het najaar de echte opvolger van Twan is, zal er flink druk op zitten, maar ik ga een vrolijk zomerprogramma doen.”

Toch gaf Rooijakkers eerder aan dat hij net een heroïnejunk is als het om kijkcijfers gaat. “Dat zullen jullie ook hebben? Het stomme met kijkcijfers is, is dat je het niet in de hand hebt. Dan staat er een voetbalwedstrijd tegenover je en weet je dat het minder bekeken wordt. Dat bedoel ik met een heroïnejunk: je hebt er geen invloed op.”

Hoe gaat Zomer Met Art eruitzien? “Het is het gevoel van een strandtent. Ik vind al die talkshows zo saai.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen